chromowane listwy progowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radek1313
    Classic
    • 2013
    • 6

Zamieszczone przez neoXs
    Kupując OI Tour się nieco wkur**łem, że 2 miesiące później pojawił się Tour2
    i masz fure konstrukcyjnie z lat 90 tych-sprawdzoną przejechanymi milionami kilometrów przez setki tysięcy egzemplarzy-czyli najzajebistszą jaką można sobie wyobrazic
  • johny1412
    Classic
    • 2011
    • 29
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ktoś ma zamontowane takie listwy jak np tu http://allegro.pl/nakladki-listwy-pr...18647570.html? Lepszy chrom czy plastikowe? Warto wogóle się w to bawić?

Komentarz

• DJ MŁODY
      RS
      • 2007
      • 5908
      • Octavia II (1Z3)

miałem przez 6 lat w fabi i pojechały z fabia do innego właściciela

wszystko zalezy jak bedziesz o nie dbał , oczywiście z czasem będą porysowane
      uważam że nie sa najgorsze trzeba poprostu dbać , obecnie do octavki zamówiłem zwykłe czarne ale to tylko z lenistwa i z obawy ze dzieciaki z tyłu zrobią swoje zanim nauczą sie wsiadac do nowego autka
      pozdrawiam Adam
      Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• arkan
        Drive
        • 2011
        • 89

Ja mam u siebie w polówce zamontowane od 2-ch m-cy takie listwy. Jak na razie są OK pod względem wykonania i przylegania do progu. Kupione zresztą u tego sprzedawcy z aukcji.
        Golf VII TDI Variant

Komentarz

• DanielOctavia
          Rider
          • 2011
          • 432

johny1412, ja mam to w swoim okci i jest ok już od roku i jakoś tak bardzo się nie rysują tak jak kolega powyżej mowie trzeba dbać i będzie ok
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53207 Octavia I 1.9TDI

Komentarz

• optykus
            Classic
            • 2011
            • 23

miałem podobne założone przez Dealera jak odbierałem autko w IX 2007, niestety po upływie ok. 1,5 roku pojawiły się ogniska korozji na styku próg-listwa, poprzecinana powłoka lakiernicza - progi do malowania, ale uznali reklamację i dali nowe ale plastikowe, które może nie wyglądają imponująco ale chronią próg przed porysowaniem.

Komentarz

• wojtekk
              Ambiente
              • 2011
              • 109

Jeżeli koniecznie chcesz montować listwy na progi proponuję na początku przykleić folię. Po jakimś czasie zbiera się tam sporo syfu i coś zaczyna się tam dziać.

Na forum są zdjęcia progu po zdjęciu listwy

Komentarz

Kupiłem 1,5 roku temu takie chromowane z Allegro. We wrześniu na lakierni ściągnęli jedną z prawej strony. Od spodu jedna rdza nie wspominając o kilku ogniskach od przodu. Kazalem ściągnąć wszystkie i założyć plastikowe. Czyszcze je razem z innymi plastikami i dobrze wyglądają na czarnym aucie. Chromowane widać w szparze na dole zamkniętych drzwi jak się precyzyjnie ich nie przyklei co jest dość trudne. Drugi raz nie kupił bym tych chromowanych z Allegro.

Komentarz

• fajny52
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 202

też się własnie zastanawiam nad listwami progowymi. Zastanawiam się dlaczego pod listwami chromowanymi zbiera się rdza jeśli one przynajmniej mają być idealnie przyklejone do progu?

Komentarz

fajny52, chromowane maja od spodu dwie listwy taśmy dwustronnej 2-3 mm i szerokie na ok 1 cm. Pozostała powierzchnia to przestrzeń między lakierem a listwą, zbiera się tam woda + syf a to = rdza. Plastikowe są dopasowane po brzegach i chyba mniej dostaje się pod spód, a jakby się dostało to plastik nie zacznie korodować.

Komentarz

Pracuję...