Przeróbka OC2 Elegance bez xenonów na oryginalny xenon
Zamieszczone przez BADYL
zwolin, samemu posiadałem roverka 200 1.4 8v, i z mojej strony mogę napisać, że zwykłe częśći eksploatacyjne takie jak np. klocki filtry itd. cenowo wychodzą tak samo jak np. do golfa III....a z częściami hmmmm nie ma tragedii na rynku pełno używek :wink: znam nawet kontakt do gościa w wlkp co handluje częściami typowo do rovera
Z tego co wiem to w roverze 75 występuja równeiż dwa silniki wysokoprężne - konstrukcja pochodząca z (o ile się nie mylę) BMW :wink:
Przeróbka OC2 Elegance bez xenonów na oryginalny xenon
Mam pytanie, mam okazje zakupić oryginalne kompletne lampy xenonowe do OC 2. Wiem, ze nie bede mial autopoziomowania, spryski mam oryginalne bo w Elegance zawsze sa. Powiedzcie mi, czym tak naprawde jeszcze rózni sie wersja z xenonami od wersji bez xenonow?mam tu na mysli: przewody sa inne?bezpieczniki?Chodzi mi o techniczne rzeczy....
Z góry dzięki za info.
tak się podepnę..
czy może mi ktoś wyjaśnić co to są ksenony HID ?
w specyfikacji hondu crv znalazłem taka opcje wyposażenia - reflektory ksenonowe HID -
czy to jest coś innego jak nasze ksenony czy tak sobie napisali żeby ładniej brzmiało w ofercie :?:
Chodzi mi o techniczne rzeczy....
Z góry dzięki za info.
ja bym dołozył samopoziomowanie do kwestii technicznej czyli do przeróbki na oryginał dołozyć trzeba wiazki do czujek od samopoziomowania a czujek są dwie( przód tył) jest o tym na forum przekładka na xenon z full wypasem czyli samopoziomowanie itd itp
no chyba ze nie chcesz sie bawic az tak to tak jak chłopaki wczesniej mówili przekladka lamp. podpiecie regulacji z wnetrza, programowanie i wsio
OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
czy może mi ktoś wyjaśnić co to są ksenony HID ?
w specyfikacji hondu crv znalazłem taka opcje wyposażenia - reflektory ksenonowe HID -
czy to jest coś innego jak nasze ksenony czy tak sobie napisali żeby ładniej brzmiało w ofercie
..czy żeby ładniej wyglądało, to nie sądzę poniewuż HID czyli High-Intesity-Discharge to lampa, w której źródłem światła jest łuk elektryczny między dwiema elektrodami, który powstaje z zapalniku wypełnionym gazem (w tym przypadku xenonem) i drobinami metalu gdzie rzeczony gaz ułatwia powstanie łuku natomiast drobiny (czy jak to tam zwał) metalu ulegają podgrzaniu wytwarzając plazmę a tym samym intensywne źródło światła......czyli nasze - łori :szeroki_usmiech - xenony to jak najbardziej lampa typu HID
....to tyle co mię sie na ten temat kołacze
a to że potocznie hid kojarzony jest z wszelkiej maści druciarstwem, to sprawa wtórna...... :szeroki_usmiech
Leszku, za specyfikacją wyposażenia z 'łebsajtu' hondy: "Przednie reflektory ksenonowe typu HID z układem samopoziomującym"....
....a dlaczego to nie wiem, być może takie mają tłumaczenie wyposażenia, bo oczywiście dla typowego użytkownika technologia lampy nie jest chyba istotna....
nie , no masz rację . po prostu możliwe że będe się bardziej interesował crv za troszkę ,
zacząłem się nią interesować i natrafiłem na taki właśnie opis. i sobie pomyślałem czy to coś lepszego czy gorszego..
Komentarz