[O2] Montaż Jumbo Box - O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chomczyk
    Classic
    • 2010
    • 22

Wczoraj postanowiłem ubić świerszcza w dmuchawie nawiewu (na początku "terkotało" tylko przy wyższych obrotach, a po wymianie filtra kabinowego, zaczęło hałasować już od najmniejszych obrotów - widocznie więcej powietrza przepuszcza filtr.. ).
    To, co ujrzałem po wyjęciu wiatraka mocno mnie zaskoczyło

Jak widać między piórami była kartka - prawdopodobnie naklejka, która odkleiła się gdzieś w kanałach wentylacji :lol:

Przy okazji przedmuchałem silnik i wiatrak oraz wpuściłem troszkę oleju sylikonowego na wałek silnika, aby nie zaglądać do dmuchawy w najbliższej przyszłości (mam nadzieję.. ).
  • komoornik
    Ambiente
    • 2008
    • 150

Czy to jest rzeczywiście kompletny zestaw, który umożliwi w O2 FL wersja Family zamontować podłokietnik wraz z podłączeniem nawiewów na tył i wentylacji schowka podłokietnika?

Komentarz

• obrus
      Elegance
      • 2011
      • 783
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Nie widzę zaworu (do zamykania wlotu do schowka pod podłokietnikiem). Kosztuje w ASO niewiele - kilkanaście złoty. No przycisk ręcznego - zostanie stary, śrubki, wkręty, takie "blaszki" pełniące rolę nakrętek... Musisz dokupić.Upewnij się, czy masz "śrubę dystansującą". Ja miałem, więc mam wolną.
      Zawór mam wolny. Mógłbym Ci go za 10 zł wysłać listem ekonomicznym.

Jak pisał "heretyk":
      Wersja dla idealistow: 4x N906 986 06 (blachowkret z lbem torx. 4,2x14) oraz 4 x N 907 290 02 (wkret z lbem soczewkowym kombi. M5x 16).
      Kup sobie tego więcej, gdyż jak pamiętam, sam stelarz podłokietnika jest chyba na 6 śrubach i mi 2 zabrakło.

Zamieszczone przez 66jedrek
      ...
      Podłokietnik można przykręcić jeszcze dwiema śrubami N 907 290 02 (pionowe mocowania obok numeru 2 na zdjęciach Heretyka), ale nie jest to konieczne, ponieważ wystarczająco dobrze się trzyma na tych czterech.
      Koniecznie zaopatrzcie się w tzw. grzechotkę, bo inaczej wkręcanie/wykręcanie śrub będzie wyjątkowo utrudnione, zwłaszcza gdy przykręcacie te dwie śruby mocujące tunel z przodu gdy macie założoną kierownicę powietrza. No chyba że szukacie powodu żeby trochę łaciny poużywać :diabelski_usmiech
      Następnie: w moim FL-u nie miałem niestety ani śruby dystansowej, ani nakrętek zaciskowych, więc lepiej się zaopatrzyć przed robotą.

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

Re: Montaż Jumbo Box - O2 FL

Zamieszczone przez komoornik
        http://allegro.pl/podlokietnik-skody-octavii-2-skoda-octavia-ii-rs-i2057638983.html

Czy to jest rzeczywiście kompletny zestaw, który umożliwi w O2 FL wersja Family zamontować podłokietnik wraz z podłączeniem nawiewów na tył i wentylacji schowka podłokietnika?
        Nie to nie jest kompletny zestaw. Nie ma najmniejszego zaworu do chłodzenia/klimatyzowania wentylacji schowka w podłokietniku (nr fabryczny 1Z0816355A)

Pozycja nr 11 w Etka

Bez tego zaworu nie zamkniesz nawiewu chłodzenia w podłokietniku.

Reszta jest.
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...