[O1] Dodanie lampek ostrzegawczych w przednich drzwiach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Funfeel
    Classic
    • 2012
    • 7

Ups.. sorki.. nie w tym wątku zamieściłem.
  • andrzej22
    Ambiente
    • 2011
    • 131
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Witam wszystkich. Dość dużo czytałem na ten temat na forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie (było o O2).

Chcę dodać sobie lampki ostrzegawcze w przednich drzwiach (obecnie mam odblaski) i chcę Was zapytać o to, pod który pin w czarnej kostce wiązki wychodzącej z drzwi przy słupku "A" mam wpiąc kabel z "+" , aby lampka działała bez kluczyka w pozycji zapłon i gasła przy bardzo długim czasie otwarcia drzwi (zabezpieczenie przez rozładowaniem akumulatora).
    Jeżeli w tej kostce nie ma przewodu, spełniającego moje kryteria to może w module komfortu wiecie pod który pin podpiąć kabel z "+" (mile widziane zdjęcia kostek z zaznaczonym pinem lub nr pinu).

Minus podepnę pod kabel z mikrostyku drzwi (wg. schematu lampki drzwi kierowcy to jest to kabel brązowy z żółtym paskiem).

Nie chcę podpinać tych lampek pod lampkę oświetlenia wnętrza (tak robiło kilka osób z forum), bo świecą się obie lampki przy otworzeniu jednych drzwi.
    Z góry dziękuję za pomoc.

[ Dodano: Pon 26 Mar, 12 11:06 ]
    Zmieniłem koncepcję i kabel dodatni podłączę pod stały + (zacisk "30"), a minus pod kabel od krańcówki.
    I tu rodzi się moje pytanie do szanownych kolegów, którzy podłączali lampki ostrzegawcze: który to kabel od krańcówki i gdzie go szukać?
    Ja byłem pewny, że kabel ten znajdę w czarnej kostce (10-pinów), znajdującej się pod plastikową przykrywką, koło lewej nogi kierowcy. W kostce tej nie ma kabla koloru br/ge (brązowy z żółtym paskiem), a wg schematu powyżej to jest przewód, którego szukam.

Za pomocą żarówki i dwóch kabelków (jeden kabel podpięty pod stały "+", czyli zacisk "30", a drugi pod każdy z pinów w tej kostce) nie znalazłem tego kabelka. W tej kostce pod pinami są następujące kolory przewodów:

1- NIEBIESKI Z BIALYM PASKIEM (OD GLOSNIKA)
    2- CZARNY Z NIEBIESKIM ("-" PRZED KLUCZYKIEM, BRAK "-" GDY KLUCZYK W POZ. ZAPLON)
    3- CZERWONY Z ZOLTYM
    4- BIALY Z BRAZOWYM
    5- BRAZOWY Z BIALYM (OD GLOSNIKA)
    6- ZOLTY
    7- CZARNY
    8- CZERWONY Z BRAZOWYM
    9- BRAK PINU
    10- NIEBIESKI Z SZARYM ("-")

Ale nie znalazłem przewodu, na którym zanika "-" po zamknięciu drzwi.

Poradźcie gdzie szukać przewodu od krańcówki, a może ja coś źle podłaczam?
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...