oklejenie zamiast lakierowania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Skfarek
    RS
    • 2010
    • 4795
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez piramida
    Myslę że za około 2500zł mozna skode już okleić
    można, tyle mniej więcej powiedział mi Grzesiek ten co Ci szyby przyciemniał :wink:
    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• misiek^wro
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8321

Dajcie mi goscia, ktory zrobi to profi za 2500 :twisted: :twisted: :twisted:
      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez misiek^wro
        Dajcie mi goscia, ktory zrobi to profi za 2500 :twisted: :twisted: :twisted:
        wpadnij do grodu kraka to ci zrobią :wink:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• g4cek
          Rider
          • 2011
          • 402

miałem służbowe kiedyś auto całe obkleione folia trzymała się dobrze przynajmniej po roku, ale nie podobało mi się że trochę od słońca wyblakła co prawda troszkę dłużej niż rok ale jednak w niekturych miejscach jednak było to widoczne (z daleka nie) i druga sprawa że tak z zewnątrz to w miare ale jak się przyjdzeć tak od wewnątrz jak to pozakańczane to dużo pozostawia do rzyczenia jednym słowem lipa jak dla mnie. Co innego dach tak np jak w skodzie jest to prosta powierzchnia jak się wyjmie te plastiki z dachu i pozakańcza w tych rynienkach a z przodu da to pod uszczelkę to wyjdzie fajnie nie widac niedorubek. Cena jaka kosztuje za obkleienie (służbowe auto kombi 3500zł to kosztowało) daje dużo do myślenia osoba która robiła by to prywatnie, tym bardziej że to max 5 lat wytrzyma tak aby wygladało ładnie. Dla mnie dużo sam dach od 300-700 w zalezności od folii to ok można zaszaleć.

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez g4cek
            miałem służbowe kiedyś auto całe obkleione folia trzymała się dobrze przynajmniej po roku, ale nie podobało mi się że trochę od słońca wyblakła co prawda troszkę dłużej niż rok ale jednak w niekturych miejscach jednak było to widoczne (z daleka nie) i druga sprawa że tak z zewnątrz to w miare ale jak się przyjdzeć tak od wewnątrz jak to pozakańczane to dużo pozostawia do rzyczenia jednym słowem lipa jak dla mnie. Co innego dach tak np jak w skodzie jest to prosta powierzchnia jak się wyjmie te plastiki z dachu i pozakańcza w tych rynienkach a z przodu da to pod uszczelkę to wyjdzie fajnie nie widac niedorubek. Cena jaka kosztuje za obkleienie (służbowe auto kombi 3500zł to kosztowało) daje dużo do myślenia osoba która robiła by to prywatnie, tym bardziej że to max 5 lat wytrzyma tak aby wygladało ładnie. Dla mnie dużo sam dach od 300-700 w zalezności od folii to ok można zaszaleć.
            do zmiany koloru auta stosuje sie inna folię, bardziej wytrzymałą na czynniki atmosferyczne, widziałem auto lukasa (pomarańczowe scirocco) i generalnie nie ma wiekszych zastrzeżeń.

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• misiek^wro
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8321

i generalnie nie ma wiekszych zastrzeżeń.
              Czyli jakies "ale" sa?

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez g4cek
                od słońca wyblakła
                Jeśli to była folia po zadruku to niema się co dziwić.
                Zamieszczone przez g4cek
                druga sprawa że tak z zewnątrz to w miare ale jak się przyjdzeć tak od wewnątrz jak to pozakańczane to dużo pozostawia do rzyczenia jednym słowem lipa jak dla mnie.
                No jakoś tą folie trzeba zakończyć, a uciąć prosto na lakierze to nie takie hop siup, ważne że z zewnątrz jest ok. Z reguły takie szczegóły są najbardziej pracochłonne, a nadają najmniejszy efekt na który zwraca się uwagę.
                Jednak ciągle nie mam pojęcia jak uciągać tj strategicznie planować klejenie na elemencie, tak aby nie robiły się zmarszczki i inne
                Tą folie można dość mocno naciągnąć dodatkowo po podgrzaniu same się ładnie prostuję. Bąblów powietrza mieć nie powinieneś ponieważ bo ta folia ma pełno mikroskopijnych otworów, które to redukują.
                Co do planowania to tniesz taki kawał jak element. Czyli bierzesz taki kawał aby obkleić całe drzwi łącznie z szybą. Albo, co będzie moim zdaniem bardziej ekonomiczne kleisz jednym ciągiem wszystko od przedniego słupka (bez błotnika) po sam tył. Tak aby objąć wszystko: progi, drzwi, górną część nad drzwiami i tylni błotnik.
                W przeciwnym wypadku gdy okleisz drzwi z osobna to będziesz miał problem aby część górną (tą między relingami, a drzwiami, która płynnie przechodzi w tylni błotnik) obkleić razem z błotnikiem. Chyba że zrobisz łączenie na załamaniu między szybą, a światłami. Jeśli chcesz mogę ci to rozrysować tak mniej więcej abyś wiedział o co chodzi.
                Jak dla mnie najtrudniejszą częścią obklejenia będzie przedni zderzak.
                W Polsce nie ma kryzysu.
                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

i generalnie nie ma wiekszych zastrzeżeń.
                  Czyli jakies "ale" sa?
                  jak chcesz kogoś uderzyć to kij się znajdzie :wink:

Komentarz

• g4cek
                    Rider
                    • 2011
                    • 402

piramida, czy to inna folia to nie wiem auto było srebrne, a obkleione było na zielono całe nie reklama na drzwiach! być może technologia i folie się zmieniły to było z 7 lat temu.

Komentarz

• McGan
                      RS
                      • 2010
                      • 3573
                      • Superb III (3V3)

Ja okleiłem swój grill przed chwilą, fajnie to wygląda Folia jest bardzo plastyczna, opalarka załatwia większość problemów Dla mnie najbardziej mozolną i wymagającą mega dokładności czynnością jest zakańczanie, ale pod koniec już sprawnie to szło. Czy podjąłbym się już oklejenia całego auta - zdecydowanie nie. Ale listwy wnętrza chętnie sobie okleję, wiem, że dam radę :szeroki_usmiech Gdyby ktoś z Was coś potrzebował, to też chętnie mogę komuś okleić, bardzo mi to przypadło do gustu, fajna robota :wink:
                      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

Zamieszczone przez Udesky
                        Uwazam tak samo.

Dobra dobra, ogolnie czy chciałbyś takiej jakosci wykonanie u siebie ? :twisted: Widac jakiekolweik marszczenia czy ubytki lakieru ?

McGan, listwy oklejałem, to się robi znacznie łatwiej, niż auto - ale do odwaznych swiat nalezy, jak to dzis gieu napisal

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Udesky
                          Uwazam tak samo.

Dobra dobra, ogolnie czy chciałbyś takiej jakosci wykonanie u siebie ? :twisted: Widac jakiekolweik marszczenia czy ubytki lakieru ?

McGan, listwy oklejałem, to się robi znacznie łatwiej, niż auto - ale do odwaznych swiat nalezy, jak to dzis gieu napisal
                          Pamietaj że idealnie nie da sie wykonać takiej usługi, generalnie było ok i nie ma co drążyc tematu, nie zauważyłem żadnych bąbli czy fałdek, jedynie po zawinięciu foli od wewnątrz nie wszystkie elementy foliowane były idealnie podocinane ale to szczegół na który nie ma co głowy zawracać.

Komentarz

• misiek^wro
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8321

piramida, no jak by mi Maru stękał i zagladal pod blotnik jak to wykonali, to pewnie bym zwracal na to uwage, ale jesli to jest tylko pod to luzzz

Komentarz

• g4cek
                              Rider
                              • 2011
                              • 402

mnie to wkurzało jak drzwi otwierałem z zewnątrz zielone a w środku srebrne we wnękach to tez tak słabo wykończone no ale jak kto woli jak kto chce

Komentarz

• Udesky
                                RS
                                • 2007
                                • 1692
                                • Octavia I (1U2)
                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

misiek^wro na twoim miejscu najpierw bym okleił błotniki, maskę, dach, tylną klapę i tylni zderzak, następnie lusterka, a na końcu wziąłbym się za boki czyli drzwi i tylne błotniki.
                                Widac jakiekolweik marszczenia czy ubytki lakieru ?
                                Jeśli masz na lakierze jakieś bąble, większe odpryski, rysy wyczuwalne pod palcem istnieje duże prawdopodobieństwo, że folią tego nie zakamuflujesz.
                                W Polsce nie ma kryzysu.
                                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• McGan
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 3573
                                  • Superb III (3V3)

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=894484#894484 - zapraszam do spojrzenia jak to u mnie wyszło
                                  Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                  Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• likoss
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 753
                                    • Superb II combi (3T5)

uff podziwiam was ja sam w zyciu bym sie nawet za oklejanie lusterka nie wziol po 5 minutach roztrzaskalbym i lustro i polowe pokoju ....to nie na moje nerwy....
                                    wole chyba przez tydzien chodzic piechota lub komunikacja miejska do pracy jezdzic byle tylko mi ktos to profesjonalnie zrobil...cholera za nerwowy i niecierpliwy jestem....wiec chyle czola przed tymi co to sami robia
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                                    http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• blackrs
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 4826
                                      • Superb II combi (3T5)
                                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ee tam fajnie jest ja u sibie wszystkie litwy okleiłem ramke w kolo radia oslone na tylny sderzak zastanawiam się nad grilem lusterkami i slupkami. fajna zabawa z czasem wychodzi szybciej i ładniej. dobrze jest to robić 2 osoby jedna jedzie suszarką druga naciaga i uklada folię. ale oklejania samochodu bym się jeszcze nie podjął.
                                      BYŁA o1 rs
                                      BYŁA o2 1.6
                                      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

Pracuję...