zawias podłokietnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • olimp2222
    Classic
    • 2013
    • 19

zawias podłokietnika

Pany, poniewuż nie ma co się w tańcu chędożyć, a i ordnung w lubrykantach dobrze posiadać :szeroki_usmiech postanowiłem - z pewną taką.....no generalnie anna_patrycy (dla tych z pożółkłą juz metryką) - udac sie w takim oto kierunku

1. zima
    2. lato

warto to rozdzielać, czy tez może wersja "letnia" jest na tyle uniwersalna, że styknie?

oczywiście priorytetem jest jakośc i smarowanie a nie cena... ztemż jak ktos, coś, gdzieś, kiedyś...zetknął się co "toto" warte w praktyce, to jak najbardziej może się opinią swą "zwomitować"... :szeroki_usmiech
  • Mariusz87
    L&K
    • 2011
    • 1286
    • Octavia II combi (1Z5)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

zawias podłokietnika

Witam. Ponieważ wiele osób boryka się z problemem połamanych zawiasów klapki podłokietnika postanowiłem przedstawić moje rozwiązanie. Otóż jest to zawias meblowy.

Zaczynamy od zdjęcia z klapki pokrywki z materiałem jak w temacie: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...od%B3okietnika
    Następnie musimy odciąć stare zawiasy. Ja zrobiłem to brzeszczotem ponieważ plastik jest dość twardy. Jeśli ktoś wybierze tą samą metodę to radzę wszystko dookoła OKLEIĆ TAŚMĄ :!: (ja tego nie zrobiłem i klapka od spodu jest bardzo obszorowana :? ).
    Potem przymierzamy zawias i wiercimy dziurki w miejscu na wkręty.
    Zakładamy pokrywkę, przykręcamy klapkę do schowka i gotowe.

Jeśli chodzi o sam zawias to można użyć zwykły. Ja użyłem tłoczkowy bo akurat miałem taki w domu, a jego dodatkowy plus jest taki, że utrzymuje klapkę w otwartym lub zamkniętym położeniu (radzę użyć troszkę większy niż mój bo będzie silniejszy). Przy wyborze zawiasu dobrze też mieć klapkę przy sobie bo w niej i w schowku są prostokątne otwory, które nie mogą pokrywać się z dziurkami na wkręty.
    Załączone pliki
    moje stare auto
    jest scout

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mariusz87, bez urazy ale jest lepszy patent na te zawiaski..... :diabelski_usmiech - na forum juz gdzieś to wklejałem
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

:shock:
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Mariusz87
          L&K
          • 2011
          • 1286
          • Octavia II combi (1Z5)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

piotrek_os, nie gniewam się ani nie namawiam nikogo, żeby tak robił. Poprostu podałem taką propozycję, która jest prosta, szybka i tania. Osobiście nic mnie to nie kosztowało bo akurat miałem taki zawias w domu, ale kosztuje on do 5 zł w zależności od rodzaju.
          moje stare auto
          jest scout

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8162
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Cos takiego....
            Załączone pliki