Pranie czyszczenie konserwacja tapicerki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuba_1991
    Classic
    • 2013
    • 21
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez paweł2
    W eurobanku wyliczyli 30kzl na 7 lat calosc do splaty 44kzl tragedi niema.
    6,7% podejżanie mało, to stawka jak w hipotecznym, być może pojawią się jakieś koszty ukryte - ubezpieczenia itp? Albo konieczność przeniesienia konta do nich + opłaty?
  • ducker24
    Rider
    • 2011
    • 286

Witam wszystkich serdecznie
    Od razu mówię ze używałem szukaj i czytałem wszystko odnośnie prania i czyszczenia
    Nurtuje mnie jednak jedno pytanie.
    Co sądzicie o wypraniu tapicerki z siedzeń tak normalnie w pralce?? :?:
    Czy ktoś tak robił jak Mu wyszło?
    Jeśli nie to jak praliście i czyściliście swoje autka? :?:
    Idzie powoli lato, więc trzeba się troszkę zabrać za swoją ślicznotkę
    pozdrawiam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie i czekam na wasze propozycje i wypowiedzi.
    Paweł

Komentarz

• conan
      Rider
      • 2011
      • 546

Chyba szkoda zachodu z rozbieraniem wszystkiego i praniem. Masz przecież różne firmy co piorą wnętrza aut. Czasem na gruponie się trafiają się okazje.
      ja wczoraj czyściłem fotel pasażera bo moja połówka rozlała kawe z maka, była dość wielka plama ale popsikałem to środkiem do mycia tapicerek z firmy k2 poczekałem chwile, przetarłem czystą szmatką i fotel jak nowy
      Moja skodzinka o2
      Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

Jeśli uda Ci się rozpiąć wszystkie spinki i zaczepy nie urywając nic to po takiej czasochłonnej czynności może to być sukces.
        Miałem kiedyś taki dylemat z fotelem kierowcy który wyglądał ohydnie. Kupiłem Wezyra w Biedronce za 13 zł. Szczotką rozprowadziłem mieszankę po fotelu i poodkurzałem Powermedem.

Fotele jak nowe a woda w zbiorniku nieźle była brudna. Co 2-4 tygodnie robię to samo i woda w zbiorniku coraz jaśniejsza.

Komentarz

• ducker24
          Rider
          • 2011
          • 286

Właśnie zastanawiam się nad takim wyjściem z tego względu ze mam jasną tapicerkę i jest dość dużo dużych i mniejszych plam. Ogólnie jest troszkę brudno.
          mój znajomy zaprowadził samochód do wypranie zapłacił 200 zł wyprali mu w tamtym roku szczerze powiem to szału nie było a cały czas są siedzenia jakieś takie lepkie jakby

Komentarz

• Karql
            L&K
            • 2010
            • 1124

Poczytaj tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=628
            i to: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtop...er=asc&start=0

Po wypraniu możesz pomyśleć jeszcze o jakimś impregnacie np. coś takiego: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=6274

Zamieszczone przez ducker24
            mój znajomy zaprowadził samochód do wypranie zapłacił 200 zł wyprali mu w tamtym roku szczerze powiem to szału nie było a cały czas są siedzenia jakieś takie lepkie jakby
            Wbrew pozorom dobrze wyprać to jest sztuka i nie da się tego na szybko zrobić.

Ja prałem przez święta to możesz u mnie w temacie zobaczyć jak wyszło
            Było: 117,5KM / 238,9 Nm
            Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

Pracuję...