[O2] Tempomat, brak sygnału

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • beerkoff
    Ambiente
    • 2013
    • 172

Widzieliście ostatni Auto Świat?
    Tam jest na fotkach wnętrze z gościem zarówno z przodu jak i z tyłu.
    Przyjrzyjcie sie.
    Na zdjęciach gośc siedząc za kierownicą wygląda jak w małym ciasnym wnętrzu. Zarówno wzdłuż jak i w szerz.
    Albo nieumiejętnie dobrali redaktora do fotek i jest on dużym chłopem, albo
    tak wcale nie będzie tak przestronnie jak się nam mówi.
    Podobne odczucia miałem oglądając tu zapięte fotki z pierwszej ofi prezentacji O3.
    Ja będe jednak przy swoim stał,zę ona wcale nie będzie wewnątrz większa od O2
    A co wnętrza O2:
    Jednym starcza innym nie. mając niecałe 180 cm dla mnie było takie komfortowe minimum. Nie narzekałem. Jak na kompakt sporo, jak na średnią ciasno.
    Big ja to bym tak aż nie "piał" , że tam będzie miejsca a miejsca. I przy swoim pozostaję do "macanek" na żywo.
    Obszernie to jest z tyłu w naszych autach - zwłaszcza w Twoim.

Jakie macie wnioski:
    fotka:
    Octavia 2 FL, 2009 - 1.8 TSI CDAA 216KM/350Nm
  • dandus
    Ambiente
    • 2012
    • 116

Jako nowy na forum Witam wszystkich maly dziwny problem. Na wstepie powiem ze posiadam kierownice multifunjcyjną i komputer więc zakładam że mój sterownik obsłuży tempomat. zawiazlem więc wszystko do mechanika , on to zamontował, podpioł sie kablem aktywował tempomat ale pokazalo mu też błąd coś w rodzaju braku sygnału z przełącznika. proszę o pomoc bo mówi że przełącznik.może być uszkodzony. to możliwe? Dadam jeszcze że tempomat który założyłem ma napis cancel. prosze o radt

Komentarz

• rrobert
      Rider
      • 2008
      • 462

jaki masz moduł kolumny kierowniczej. pewne typy miały błąd związany z tempomatem

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

dandus,

niektóre O2 nie miały po prostu poprowadzonego kabelka od manetki do modułu silnika, dlatego można spotkać manetkę z dodatkowym kabelkiem, który trzeba podłączyć.
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• dandus
          Ambiente
          • 2012
          • 116

Myślalem o tym kabelku ale przy manecce nie ma dodatkowego kabelka. dzis sprawdze jak mam moduł:
          )

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8030
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

dandus, Zacznijmy od tego, ktory rok modelowy masz auta i jaka wersje wyposarzenia?
            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• dandus
              Ambiente
              • 2012
              • 116

2007. Jest prawie wszystko.tzn climatronik, abs,asr,podswietlany i klimatyzowany schowek, kierownica multifunkcyjna.ale tempomatu brak

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8030
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

dandus, jezeli to jest modelowy 2007, i wersja byla bez tempomatu, to najprawdopodobniej potrzebujesz manetke z dodatkowym kabelkiem. Tutaj na forum sa manuale jakie z fotkami jak wyglada manetka. Manetek do OII przed FL sa trzy rodzaje.
                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• boogoo
                  Ambiente
                  • 2012
                  • 239

U mnie był podobny problem,otóż miałem brak sygnału przełącznika sprzęgła-powód?Wypięta wtyczka czujnika.
                  Ja mam rok modelowy 2008,a produkcja 07 i założenie tempomatu nie wymagało zmiany sterownika.Ale zmieniłem,bo dołożyłem MF.
                  U ciebiedandus, nie trzeba kabelka, tylko poszukać innej przyczyny.
                  Następna będzie panamera....????
                  Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...

Komentarz

• ADMINISTRACJA
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 223

dandus, tytułuj temat sensownie :idea:
                    Administracja Forum OCP

Komentarz

• TomekRs
                      RS
                      • 2011
                      • 1670

A nie jest tak jak w przypadku VW, ze nie ma znaczenia jaki jest sterownik elektryki i tak powinien obsluzyc tempomat? Kwestia wlasnie tego podlaczenia do ECU.
                      Trzeba ze sterownika kolumny kierowniczej z kosci 20pinowej wyprowadzic z 16 pinu kabelek /biało/czarny/ i doprowadzić do ECU kosć 94 pinowa na 20 pin. Wczesniej usunąć zaslepke we wtyczce 94pinowej

Komentarz

Pracuję...