[O1] Klimatyzacja 1.4 16V wersja RUN

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Luka Brasi
    Classic
    • 2014
    • 5

Ja bym jeszcze obejrzał część z linku dodanego przez spc, zanim wymieniłbym olej skoro niedawno był wymieniany

[ Dodano: Pią 15 Lut, 13 22:17 ]
    wesol, dlaczego ten co w aso?
    im bardziej lepki/gęstszy tym lepsze przeniesienie Mo :szeroki_usmiech
  • Moog
    Classic
    • 2012
    • 8

Zapytanie. Jedyną rzeczą w mojej O1 która mi doskwiera jest brak klimy. Czy da sie coś z tym zrobić? Jest przystosowana do jej dołożenia? Jezeli tak to prosiłbym o info jaki przybliżony koszt i polecenie jakiegoś miejsca w Wawie.

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Głównym składnikiem ceny jest koszt części. Nowe raczej zabiją ten pomysł, używki- w razie pytań pytaj na pw.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• Ferd
        Rider
        • 2011
        • 320

Moog

No brak klimy to bardzo wielki ból. Poszukaj tu na Forum. Jest ze dwa zakłady w Polsce, które robią to profesjonalnie. Jeden gdzieś na wschodzie Polski, drugi w Piotrkowie Trybunalskim. Ten z Piotrkowa ma bardzo dobrą opinię. Założenie klimy manualnej kosztuje około 3500 złotych (klimatronik + 1000). Zakład daje na to 2 lata gwarancji. Zakładanie trwa cały dzień, jest to wielka rzeźba w samochodzie, ale warto tu zakładali ludzie i są bardzo zadowoleni. NIe wyobrażam sobie Octy bez klimy.

W ASO założenie klimy kosztuje około 10 000 złotych na nowych częściach. Ci z Piotrkowa mają i cześci nowe i używane z rozbiórek samochodów.

Zapoznaj się z tym linkiem

Komentarz

• czernobyl
          L&K
          • 2008
          • 1276
          • Octavia III (5E3)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

ja jestem umówiony na kolejny tydzień na założenie właśnie u ludzi w Piotrkowie. dam znać w główym wątku nt. dokładania klimy już po fakcie. o1 1.6, zakładam manuala

Komentarz

• str33t
            Rider
            • 2010
            • 625

Moog, pewnie, ze da się coś z tym zrobić :wink: Może koledzy z Wawy polecą Ci kogoś dobrego i w miarę taniego. Swoją drogą, to myślałem, że we wszystkich 1.4 BCA montowali klimatyzację...

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

str33t, jak włączysz klimę, to pod górkę podjedziesz? :P sorrki za złośliwość żartobliwą :lol:

Komentarz

• str33t
                Rider
                • 2010
                • 625

sew1981, jeżeli jadę sam to jeszcze jakoś się wturlam; gorzej z pasażerami :twisted:

Komentarz

• Moog
                  Classic
                  • 2012
                  • 8

Zamieszczone przez sew1981
                  str33t, jak włączysz klimę, to pod górkę podjedziesz? :P sorrki za złośliwość żartobliwą :lol:
                  w żadnym razie się nie gniewamy też mnie to zastanawia. Dziś jadę do ecu performance zeby spróbować z mojej skodzi coś wykrzesać więcej... zobaczymy na ile to realne. Jeżeli udałoby się minimum 10% uzyskać to pojechałbym jednak tą klime założyć.

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2009
                    • 10917
                    • Fiat

Moog, to dobrze, że macie poczucie humoru. Na poważnie osobiście myślę, że do miasta i do spokojnego przemieszczania się 1.4 wystarczy :wink: jest jeszcze słabsza jednostka w OI - sdi, więc nie jesteście na końcu :szeroki_usmiech
                    A co do tuningu silnika, to myślę, że tylko wydechem i filtrami sportowymi możesz coś ciut podnieść, ale ze wiele nie uzyskasz i tak, chyba się nie opłaca poprostu finansowo - skalkuluj). Bo program w silniku robić przy przyroście 7 km nie ma żadnego sensu i płacić tyle co za turbodoładowany silnik za chip.

[ Dodano: Wto 22 Maj, 12 09:17 ]
                    1.4 - 0-100 15,3s maks 171km/h - tragedii nie ma
                    1.9 sdi - 0-100 19,2s maks 163km/h - maks można olać, jak się nie spieszymy ,ale przyspieszenie do 100...to masakra...prawie 20 s. Jak miałem kiedyś CC700 pamiętam taka OI sdi miała problem żeby mnie mocniej zostawić ze świateł hehe
                    koniec OT

Komentarz

• Moog
                      Classic
                      • 2012
                      • 8

jadę dziś do nich o 16 zobaczymy filtr KN sportowy koniecznie zobaczymy co jeszcze powie. Ogólnie w tym miechu na skodzinkę wydałem juz 5k ;P w Audio i wyciszanie na STP, polerke etc. więc idę na calego Efekt potem przedstawię. Jeszcze zostały mi alusy, próba pogmerania w mocy, klima i przyciemnienie szybek - dzis o 14.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

jakbym osiagnął taki efekt to byłbym happy zbiera sie o wiele lepiej od mojej

Komentarz

• str33t
                        Rider
                        • 2010
                        • 625

Moim zdaniem nie ma co modzić przy silniku - za dużo z tego nie osiągniesz... Jak komuś brakuje mocy to zmiana auta lub swap silnika :wink:

Moog, chociaż jestem ciekaw Twojej opinii po modach :wink:

[ Dodano: Wto 22 Maj, 12 22:13 ]
                        do miasta i do spokojnego przemieszczania się 1.4 wystarczy
                        I tak człowiek się turla po tym mieście :wink:

Komentarz

• Moog
                          Classic
                          • 2012
                          • 8

Zamieszczone przez str33t
                          Moim zdaniem nie ma co modzić przy silniku - za dużo z tego nie osiągniesz... Jak komuś brakuje mocy to zmiana auta lub swap silnika :wink:

Moog, chociaż jestem ciekaw Twojej opinii po modach :wink:

[ Dodano: Wto 22 Maj, 12 22:13 ]
                          do miasta i do spokojnego przemieszczania się 1.4 wystarczy
                          I tak człowiek się turla po tym mieście :wink:
                          no to faktem jest, że gucio się wyciągnie z tego silnika. Daruje sobie. Relacja przyrost mocy/cena modyfikacji jest cholernie mało zachęcający.

Komentarz

Pracuję...