[O2] Bilstein B8 a B6

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • j@ri
    Drive
    • 2010
    • 43

[O2] Bilstein B8 a B6

Kupilem nowa O2 i od razu szarpalo sprzeglo.Pojechalem do ASO w celu weryfikacji i wymieniono
    mi je. Pomoglo na 1000 km,a potem wymieniono jeszcze kolo dwumasowe.
    Ta operacja juz nic nie pomogla,wiec zareklamowalem ponownie.
    Auto wisialo na podnosniku kilka dni,bo czekano na odpowiedz ''podobno''z fabryki...co z tym zrobic.
    Troszke sie wkurzylem i zapytalem kierownika ASO,czy jak kupie osobiscie sprzeglo i dwumas poza
    ASO to mi wymienia w gratisie i dam sobie na luz z gwarancja.
    Otrzymalem odpowiedz twierdzaca. Po wymianie zrobilem kilka tysiecy kilometrow i stwierdzilem,ze
    napisze list do SAP.
    Napisalem,ze pracuje w ASO Hondy i tu klient nie musi sam kupowac czesci do napraw gwarancyjnych
    i takie tam bla,bla o rozczarowaniu marka Skoda :szeroki_usmiech
    Po kilkunastu dniach...dostalem odpowiedz z SAP,ze po rozpatrzeniu mojego pisma,oraz sytuacji
    z moim autem...mam sie udac do ASO POLMOT w celu odebrania pieniedzy za czesci...1900 pln,tyle
    ile zaplacilem.
    W pismie tym bylo podkreslone,ze nie SAP,a dealer jest gwarantem mojego auta.
    Troszke zdziwiomy pojechalem po moja kaske i pytam sie kto zwraca mi moje pieniadze za czesci.
    Uslyszalem,ze to ASO zwraca mi kase,a nie SAP...wiec sie spytalem jak im sie to oplaca :roll: .
    Wiec wogole im sie to nie oplaca,jedynie licza,ze po gwarancji bede u nich serwisowal auta.

Generalnie,zawsze uwazalem,ze to importer jest gwarantem,a tu taka sytuacja...moze dotyczy to
    tylko Skody :szeroki_usmiech .
    U mnie w serwisie zawsze slysze,ze to Honda Poland decyduje i placi...wiec juz nic nie rozumiem.
  • Octavia2Limited
    Rider
    • 2009
    • 322

[O2] Bilstein B8 a B6

Czy wie ktoś jaka jest różnica między B6 a B8 ?. W praktyce a nie na papierku.
    Czy B8 nie będą za twarde do O2 BKD ?

Zdravim
    * CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
    * AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

Octavia2Limited, twardosc powinna byc taka sama, B8 jest seryjnie przygotowany do obnizonych sprezyn
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

Pracuję...