a ja mam z kolei zgrzyt tylko na wyskoich obrotach przy zmianie 2 na 3 i z redukcji 3na 2 Pokombinuje z tym olejem poniewaz od nowsci nie byl wymieniany. Mechanik mi powiedzial ze nie trzeba wymieniac oleju w skrzyni chyba ze sa wycieki to nalezy uzupelnic. Tak wiec juz nie wiem .... :evil:
Tempomat i komputer w Octavi 1 Tour
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Tempomat i komputer w Octavi 1 Tour
Witam
Posiadam Octavkę 1 Tour z 2009r
Napiszcie czy jest możliwość założenia tempomatu i komputera(zużycie paliwa,temperatura itp) Czy wystarczy że zmienię przełącznik zespolony i przeprogramuję kompa
-
tempomat na stowke da rade dolozyc, tylko czy jest sens?... ze swojego korzystałem dokladnie 2 razy...President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
Komentarz
-
Często jeżdżę do Szwecji, tempomat podniósł by komfort podróżowania , ale mówiąc szczerze jak mam zmienić przełącznik zespolony to chciałbym mieć komputer , tylko nie wiem czy jest to możliwe do zrobienia za rozsądną kaskę i czy muszę wymienić zegary?
Mam tylko wyświetlacz z zegarkiem
Komentarz
-
jesli tak, to dolozenie tempomatu to nie jest jakas ciezka droga.
co do komputera to wszystko da sie zrobic... tylko jesli ma sie odpowiednia kase...President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
Pali mniej na tempomacie?
Teoretycznie zawsze mnie swedzi stopa by dokladac do pieca i przez to mam przepaly....
Komentarz
-
Tempomat dołożyć to w miarę proste, jednak zależy też czy auto ma gaz elektroniczny czy na linkę.
Co do komputera to wymiana licznika, manetki i przy tym zakodowanie immobilizera w nowym liczniku. Tu też trzeba chyba kilka kabli dołożyć od manetki do licznika.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
1 6 D: Możesz podać jakieś linki lub opisać jak się montuje tempomat w samochodzie z linką gazu ? (Octavia GLX z 98r 1.6 75KM silnik AEE)Pozdrawiam,
Maciek
Komentarz
-
MagicOl, Z tego co mi wiadomo niestety tempomatu w samochodzie z przepustnicą sterowaną linką nie da się założyć.
Tak a propo tego tempomatu. Kwestia zamontowania manetki i podłączenie kabli pod ECU czy coś jeszcze?Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
Da się. Braciak miał kiedyś AUDI 90 QUATTRO, gaz na linkę tempomat też, sterowanie silniczkiem na tym elemencie przy przepustnicy. Jak dawałeś gazu tempomatem pedał gazu też opadałZamieszczone przez dominik9420Z tego co mi wiadomo niestety tempomatu w samochodzie z przepustnicą sterowaną linką nie da się założyć.
Nadmienię, że to było rozwiązanie fabryczne.
Ale czy ktoś coś takiego w Octavi montował to trudno powiedzieć.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz

Komentarz