Zastanawiam się nad zmianą felg na aluminiowe, znalazłem nawet fajny wzór, który by mi pasował, ale to są felgi AUDI, grube proste ramiona, ładnie to by wyglądało na Octavii, ale.. tam są dekielki Audi. Czy ktoś się orientuje czy można kupić dekielki skody? Od razu mówię, że nie chodzi o takie małe, ale dosyć spore nakrętki osłaniające śruby. Może ktoś miał taki sam problem, pozdrawiam!
OI wychodziła na dwóch rodzajach felg z kołpakami o jakie pytasz, (15 i 16") ale czy one podejdą do tych z Audi to nie wiem
Kołpak do 15 ok. 40zł w ASO; do 16 ok. 60zł
1) najprościej kupić felgi skody, albo z wymiennym małym dekielkiem, to jasne, ale co w przypadku takiego modelu? jeżeli się uprę na te felgi (bo ładne!) z większymi dekielkami, to trzeba po prostu je zmierzyć i pytać w aso, plus allegro Miałem nadz, że ktoś z miał taki problem i podzieli się doświadczeniami
2) można jeździć z logo Audi:/ (ale wolałbym tego uniknąć
Witam! Mam ten sam problem tylko z deklami do 16".Felgi wygladają już strasznie,planowałem odnowienie,ale te dekielki to problem!Całkowicie ich nie mogę się pozbyć bo felga wogóle nie ma stylu.Jeżeli macie jakieś doświadczenia to chętnie skorzystam.
ja teraz zakupilem fegi oryginalne od audi a3 na zime. Patent mam taki : wyciagnac logo audi i calosc az do chromu zakleic wytrzymala folia do reklam w kolorze szarym/srebrnym, zakupic loga na allegro i nakleic idealnie na srodku. Ot najprostszy sposob przerobienia audi na skoda
Szczerze, to chyba daruje sobie te od audi:/ ale patent BEREK'a dobry) Ja się teraz zastanawiam jeszcze jakie śruby idą do aluminiowych felg skody? czy te same? Czy będą za krótkie? nie wiem, poza tym jeszcze motyw, że kupuję te felgi używane, nie wiem na co zwrócić uwagę:/ No nic jak dobrze pójdzie Octavka dostanie nowe buty już niebawem
MS_AZBEST, z tego co się dowiedziałem te same, tylko zwróć uwagę na to że nieoryginalne felgi mogą mieć stożkowe gniazda śrub a nie kuliste i wtedy musisz nowe śruby kupować.
No witam, KUPIŁEM oryginalne, nic nie przerabiam, pasuje super, śruby te same, aż się chcę na auto teraz poatrzeć Skfarek, super Octasia, ładna w środku, ściemnione szyby, super! Pozdrawiam wszystkich komentujących ten post.
A i jeszcze może powiem dlaczego zdecydowałem się na te oryginalne, raz że jest pewność, że pasują, dwa, że są bardziej wytrzymałe: w dniu zakupu oglądałem materiał o felgach z Chin, które pękają:/
Jak odpicujesz to mi sprzedasz jak Ci się znudzi i kupisz wesję po lifcie Widziałem wesję ze skórą, to po prostu masakrycznie ładna ale i tak po zmianie z Golfa III (który też był fajny i w dieslu jestem mega zadowolony z Octy
Kolego Zepter00, sorki, ja pokazałem swoje, tylko faktycznie niefortunnie to podpisałem i to są oryginalne, made in czech republic takie właśnie zakupiłem - chińskie bardziej szpanerskie pozdrawiam!
Komentarz