Cały czas drążę temat ksenonów do mojego S1. Zależy mi na tym, aby wszystko było zgodne z homologacją itd, żeby przegląd autko przechodziło bez problemów
Subaru, nie masz sprysków w swoich lampach ori rozumiem?
Wszystkie SI mają soczewki, więc jak wlożyłbyś hida do swojej lampy o odpowiedniej barwie, żeby nie razić i ustawił mądrze, to w zasadzie od ori ksenonu nie będzie się to wizualnie różniło. Tyle tylko, że nie będzie poziomowania i sprysków, oraz na długich nie będziesz miał, bo ori jest biksenon (z przesłoną) - tak mam u siebie. Może ciężej przejść przegląd, ale ja też będę musiał kombinować, bo mi poziomowanie padło. Z tym poziomowaniem to trochę bezsensu uważam, bo wcale ori ksenony(czy sensowne hidy w soczewkach) ustawione dobrze ręcznie, nie "rażą" więcej niż lampy w nowych autach na żarówkach tradycyjnych.
Skoro kupiłeś te lampy, to do nich nie wkładasz żadnych hidów tylko oryginalne przetwornice i palniki D2S.
Przerobienie całości na "tip-top" to dołożenie sprysków i poziomowania.
Na forum są już odpowiednie wątki na ten temat dotyczące O2, ale w S1 jest w zasadzie to samo.
sew1981, Trochę się z Tobą nie zgodzę, bo z tego co czytałem jest inny kształt soczewki w xenonach. Biorąc pod uwagę, że wiele aut ma rozregulowane światła faktycznie jakośbym nie oślepiał, ale zależy mi aby wszystko było 100% zgodne z przepisami,
Enriquez, Jeszcze nie kupiłem ale gul mi skoczył Te przetwornice to muszę ORI kupic? Zależy mi żeby wszystko było na swoim miejscu, żeby mi jakieś buby nie wisiały gdzieś przy lampach, tylko żeby wszystko wyglądało jak seria
Ciekawe tylko jak podłączyć spryski, czy w tych lampach są wysuwane itp.Tam widzę są lampy D2S + H3 albo D2S +H3 +H3. Te co ja wstawiłem nie mają mgielnych. Z mgielnymi są chyba 150 droższe.
Subaru, eee no jak na przepisach Ci zależy to ok. Ja mam ori ksenon i mi się podoba spryskiwacz, który zmywa syf w czasie jazdy i to że długie są fajne (otwiera się przesłona na ksenonie i włącza dodatkowo żarówka h7). A do jazdy na krótkich nie widzę różnicy czy to dobrze dobrany hid i włożony w ten reflektor czy ori palnik. Może jakaś jest, ale mała. To na pewno nie to samo jakbyś zapakował hida do reflektora niesoczewkowego pod np. h4 (co niektórzy robią....i oślepiają wszystkich)
p.s. ja mam ori instalkę i mam tak patrząc od zewnętrznej: kierunkowskaz 21w, d2s ksenon z przesłoną, halogen h3 pośrodku i żarówka do długich h7(albo h1 cholera musiałbym w intrukcję zajrzeć, ale na pewno nie h3). Pierwsze slyszę o konfiguracji 2xh3 (h3 to żarówka halogenowa, a nie długa)
sew1981, ja mam hida i wsiadając do auta z ori ksenonem widać kolosalna różnice. ORI ksenon oświetla cała drogę i pobocze a hid kawałek drogi...
Podsumowując HID napierdala jak zły, ładnie wygląda no i ładnie wygląda
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
andrzej111, no chyba że tak - ciekawe spostrzeżenie....tzn miałem na myśli jak to wygląda z zewnątrz - że niewiele się różni wizualnie w soczewce - zależnie od barwy hida , a nie jak oświetla drogę - ale jak piszesz że takie szambo w soczewce nawet , to po co masz to? wymontuj :wink:
sew1981, z zewnątrz 4300k wygląda jak ori ksenon
A mam bo mimo wszystko lepiej oświetla drogę niż zwykła żarówka, poza tym nie chce już mi się tam grzebać. Na razie pokulam się na tym ale jak tylko będzie hajs to wkładam ori ksenon.
Over
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Czy kabel idący z żarówki wyładowczej do przetwornicy w oryginalnych reflektorach w OII jest to cześć wymienna czy można to kopić jedynie z przetwornicą? Ktoś zna może oznaczenie tego kabelka i ile taki kabel kosztuje?
Komentarz