bimber20, ja zmieniałem listwy po tym jak postanowiłem pomalować nowe w kolor budy. Podstawowa sprawa - dobrze odtłuścić miejsce klejenia, temperatura w pomieszczeniu powyżej 18 stopni.
Nie chce zakładać kolejnego tematu. Posiadam OCTAVIE 2, mam zarysowania na listwie bocznej, jak również na tym plastiku pod zderzakiem, czym mógłbym to pomalować albo jakoś odświeżyć, żeby nie było widać zarysowań.
Zdarzyło się "parkingowe" zarysowanie dość głębokie i długie, drzwi tuż nad plastykową listwą (czarną). Rozważałem usunięcie wgniecenia, szpachlowanie, malowanie itd. Po namyśle, poprostu nakleiłem drugą listwę (dwie, na oba drzwi) równolegle, na styk, nad tymi oryginalnymi. Wgniecenia nie widać, kto nie wie to pomyśli że tak ten model ma. Te górne listwy pomalowałem pod kolor nadwozia sprejem (srebrnym) z marketu. Wszystko naprawdę dobrze wygląda, farba jest trwała i dobrze się trzyma na plastyku. Nie należy dawać zbyt grubej warstwy, bo wtedy się łuszczy.
Zdarzyło się "parkingowe" zarysowanie dość głębokie i długie, drzwi tuż nad plastykową listwą (czarną). Rozważałem usunięcie wgniecenia, szpachlowanie, malowanie itd. Po namyśle, poprostu nakleiłem drugą listwę (dwie, na oba drzwi) równolegle, na styk, nad tymi oryginalnymi. Wgniecenia nie widać, kto nie wie to pomyśli że tak ten model ma. Te górne listwy pomalowałem pod kolor nadwozia sprejem (srebrnym) z marketu. Wszystko naprawdę dobrze wygląda, farba jest trwała i dobrze się trzyma na plastyku. Nie należy dawać zbyt grubej warstwy, bo wtedy się łuszczy.
no to "ulepiłeś" .... ja sie zastanawiam czy nie wywalić cąłkowicie tych listew a ten dwie przykleja
ciekawe jak bedzie po wizycie na myjni, jak lakier zacznie odłazić
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Prosze bardzo, fotografie malowanych listew:
Zdarzenie było około 10 lat temu, w między czasie malowałem tylko raz, bo za pierwszym razem nieco przedobrzyłem, było zbyt grubo i farba się łuszczyła. Moim zdaniem dobrze wygląda bo to kombi.
Prosze bardzo, fotografie malowanych listew: ObrazekObrazekObrazek
Zdarzenie było około 10 lat temu, w między czasie malowałem tylko raz, bo za pierwszym razem nieco przedobrzyłem, było zbyt grubo i farba się łuszczyła. Moim zdaniem dobrze wygląda bo to kombi.
najwazniejsza zasada to taka, ze to Tobie ma się podobać i tej wersji się trzymajmy :szeroki_usmiech
wg mnie tak sobie się to prezentuje :wink:
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz