[O1] Pytanie Porady

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marbieg
    Classic
    • 2012
    • 23

[O1] Pytanie Porady

Zamieszczone przez gadula007
    Panowie i Panie, w związku ze zbliżającym się wyjazdem, zachodzę w głowę jak zająć na chwilę nasze pociechy aby mieć czas dla siebie.
    Wiem, że są laptopy, tablety, smartfony itp, ale w weekend majowy wziąłem mojemu 6-cio latkowi rower.
    Było z nami jeszcze dwoje szkodników w tym samym wieku i dzieciaki całe dnie jeździły na rowerach.
    Wpadały tylko jak konie do wodopoju po picie i strawę.
    W związku z powyższym ja przywożę dla mojego młodego rower.
    Liczę, że inni mają pociechy w podobnym wieku oraz możliwość przewiezienia roweru dla dziecka, dzięki czemu ekipa rowerowa będzie w liczbie większej niż tylko mój syn :P

... dokładnie!!! Tez wezmę mojej małej szarańczy wszelkiej maści jeździki i inny sprzęt zeby sie tylko nie nudzili. Ale z tego co gadałem z Filipem (ahmedem) to dzieciakow bedzie az 26-cioro! Wiec jak bedzie tylko pogoda to w dużej mierze zajmą sie sobą.
    Fajnie byloby jakies atrakcje im zorganizowac, nagrody. Musze zagadać z Filipem. Póki co to w porozumieniu z Ahmedem dla każdego malucha zrobiłem "ocepkowy" identyfikator (35 sztuk, każdy inny do wyboru, imię dopiszemy na miejscu) wiec cos kolorowego dostaną. Notabene dla dużych ocepkow tez będą identyfikatory - juz wypisane, 53szt. Musze jeszcze jakies tasiemki wymyślić bo smyczek OCP ponoć nie udalo sie zorganizować.

Jak chcecie to mogę pozniej wrzucić fotki.
  • DanielOctavia
    Rider
    • 2011
    • 432

[O1] Pytanie Porady

Witam moje pierwsze pytanie to gleba jędze moja skoda na co dzień chce żeby poszła tak w dol żeby to wygladalo ładnie i właśnie nie wiem ile to ma być i jakie amortyzatory jakie sprężyny wgl jakie zestawy nic nie wiem słyszałem dużo opinii i już zwariowałem. Moje drugie pytanie to co z mocą boje się coś dodać bo słyszałem ze sprzęgło nie wytrzyma itd a co mogę założyć lub zrobić w moim diselku bardzo dziękuje za odpowiedzi i przepraszam za kłopot pozdrawiam
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53207 Octavia I 1.9TDI

Komentarz

• Tony065
      RS
      • 2009
      • 2497
      • Octavia I (1U2)
      • ARX 1.8 20VT 150 KM

DanielOctavia, podjedź kiedyś do Tomaszowa, to zobaczysz co można zrobić w OI. i nie przepraszaj, bo forum jest po to, żeby pytać. co najwyżej dostaniesz opr za pytania, które były już ze 100 razy :wink: a na poważnie, "gleba" na codzień to springi z OI RS lub Leona I TS. w TDI daje to ok. -15mm do serii. amorki to każde zamienniki zwykłych, bo jak się dużo jeździ na "twardym", to plecy i bolą. bezpieczna śmoc dla zdrowej 2-masy to ok. 325Nm, ale ja polecam zamianę na 1-masę i sprzęgło od G60, wtryski 216 i na seryjnym turbo można iść pod 150KM/350Nm. coś jeszcze :?: aha, pomyśl też o poprawieniu hamowania, bo te 280mm z przodu do TDI są za słabe.
      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
      @ by Tune-up Gdańsk
      TDI VP++ i jeszcze rośnie
      Antek

Komentarz

• McGan
        RS
        • 2010
        • 3574
        • Superb III (3V3)

Tony065, tyle w temacie

Co do zawieszenia, to rozejrzałbym się za regulowanymi Koni Sport + sprężyny Vogtland. Sam mam taki zestaw, auto (O2) obniżone o 35mm (nie stoi już jak koza), przy czym dalej spokojnie i z zapasem można przejeżdżać przez spowalniacze, krawężniki i inne takie. Na zakrętach miodzio Przy hamowaniu i gazowaniu również, auto nie pływa.
        Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
        Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• DanielOctavia
          Rider
          • 2011
          • 432

Tony065, McGan, Dzięki panowie potrzebuje kogoś kto naprawdę mnie poprowadzi przez te mody dobrze i tanio bo jestem zielony . A dlaczego do Tomaszowa co tam ciekawego pozdrawiam i dziękuje

Komentarz

• Łosiu1988
            Elegance
            • 2009
            • 864
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AKL 1.6 MPI 101 KM
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

DanielOctavia, wielkie dziury i koleiny :P ja na gwincie to skacze tam jak opętany a jadę 20-40km/h :P hehe ale na -30mm to nie było tak źle
            Moja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu

Komentarz

• Tony065
              RS
              • 2009
              • 2497
              • Octavia I (1U2)
              • ARX 1.8 20VT 150 KM

Łosiu1988, nie dramatyzuj :wink: . taki cyrk to tylko na Warszawskiej, reszta większych ulic daje radę. btw, może by zorganizować jakiegoś spota i obgadać na żywo mody Daniela :?:
              @ by Tune-up Gdańsk
              Antek

Komentarz

• Łosiu1988
                Elegance
                • 2009
                • 864
                • Octavia II combi (1Z5)
                • AKL 1.6 MPI 101 KM
                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Tony065, hehe, fakt reszta ulic jest przyzwoita i OK :wink: z chęcią mógłbym spota zaliczyć jakiegoś ale od pewnego czasu tylko jeżdżę busami do TM :P (patrz mój temat w dziale "moje auta"...)
                Moja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu

Komentarz

• Tony065
                  RS
                  • 2009
                  • 2497
                  • Octavia I (1U2)
                  • ARX 1.8 20VT 150 KM

To może niech autor tematu się wypowie, bo mu OT robimy :wink:
                  @ by Tune-up Gdańsk
                  Antek

Komentarz

• DanielOctavia
                    Rider
                    • 2011
                    • 432

Tony065, Łosiu1988, Panowie ja bardzo chętnie na spota jakiegoś nigdy nie bylem bo nie mam gdzie i jak może kolega Łosiu tez coś w silniku będzie robił a znając jego to na 100 procent

[ Dodano: Pon 24 Wrz, 12 20:16 ]
                    Witam panowie wykonałem pewien zakup mianowicie zakupiłem amortyzatory i sprężyny od Rs z przebiegiem ok50tys u moje pytanie czy to udany zakup?

Komentarz

Pracuję...