A co może stać się ze skrzynią przy takim oleju ? Gadałem z jednym mechanikiem to mówił że ważne jest aby pierwsza liczba czyli 75W została taka sama a w skrzyni biegów schodzi się na odwrót niż w silniku czyli z liczby wyższej na niższą. Mam 5 litrów tego oleju dlatego szkoda żeby się zmarnowało tym bardziej że w obydwu samochodach które posiadam : Skoda i Seat oleje w skrzyni nie były wymieniane od nowości czyli 13 i 15 lat.
Problem z tylnym zderzakiem potrzebna pilnie pomoc !
Zwiń
X
-
Problem z tylnym zderzakiem potrzebna pilnie pomoc !
Witam serdecznie ! Odswiezam moja Lalunie , zabieram sie za zmiane tylnego zderzaka i tutaj pojawia sie problem <help> mam o1 z 2000 rocznika combi przed liftem , na popularnym serwisie aukcyjnym w polsce udalo mi sie znalezc kilka sztuk ale w oplakanym stanie. Z moim nie da sie nic zrobic byl poklejany przez kuzyna sikniety (chcial nadac wypukly ksztalt) - udalo sie ale z czasem wszystko popekalo i teraz wyglada zalosnie , zastanawialem sie czy zderzak od o1 ale po lifcie podejdzie ? czym sie rozni ? po liftowych jest pelno tylko nie chce kupic bez sensu zderzaka za 200 zl + z ktorym nic nie zrobie. Dzieki za porady serdecznie pozdrawiam Marek !Moja Niunia... 200 Hp +
-
-
Trochę zachodu jest przy zmianie przednich zderzaków z przedlifta na polift.
Tylny zderzak w sedanie,pasuje p & p przy zmianie na polift,trzeba tylko zmienić lub zwęzić listwy pod lampami.
Jako,że w kombi nie ma listewek pod lampami na 90% jestem pewien,że zderzak poliftowy pasuje do nadwozia przedliftowego bez żadnych przeróbek.
Różnica w tylnych zderzakach przed i po lifcie polega na czarnym,gumowym hokeju w wersji przedliftowej i zderzaku w "całości" po lifcie.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz