Problem z tylnym zderzakiem potrzebna pilnie pomoc !

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loponez
    Ambiente
    • 2011
    • 196

A co może stać się ze skrzynią przy takim oleju ? Gadałem z jednym mechanikiem to mówił że ważne jest aby pierwsza liczba czyli 75W została taka sama a w skrzyni biegów schodzi się na odwrót niż w silniku czyli z liczby wyższej na niższą. Mam 5 litrów tego oleju dlatego szkoda żeby się zmarnowało tym bardziej że w obydwu samochodach które posiadam : Skoda i Seat oleje w skrzyni nie były wymieniane od nowości czyli 13 i 15 lat.
    Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
    nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!
  • Genzor
    Classic
    • 2010
    • 10

Witam serdecznie ! Odswiezam moja Lalunie , zabieram sie za zmiane tylnego zderzaka i tutaj pojawia sie problem <help> mam o1 z 2000 rocznika combi przed liftem , na popularnym serwisie aukcyjnym w polsce udalo mi sie znalezc kilka sztuk ale w oplakanym stanie. Z moim nie da sie nic zrobic byl poklejany przez kuzyna sikniety (chcial nadac wypukly ksztalt) - udalo sie ale z czasem wszystko popekalo i teraz wyglada zalosnie , zastanawialem sie czy zderzak od o1 ale po lifcie podejdzie ? czym sie rozni ? po liftowych jest pelno tylko nie chce kupic bez sensu zderzaka za 200 zl + z ktorym nic nie zrobie. Dzieki za porady serdecznie pozdrawiam Marek !
    Moja Niunia... 200 Hp +

Komentarz

• Baka
      Drive
      • 2012
      • 49

z tego co kojarze po lifcie byla zmiana zderzakow przod i tyl i poliftowe do wersji przed lifta nie pasowaly..przynajmniej tak bylo w limuzynach..nie wiem jak w kombi ale mysle ze podobnie.

Komentarz

• Genzor
        Classic
        • 2010
        • 10

tak wlasnie myslalem;/ to juz nie mam pomyslu co tam zalozyc , a najgorsze jest to ze zamiennikow na tyl nikt nie robi...
        Moja Niunia... 200 Hp +

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Trochę zachodu jest przy zmianie przednich zderzaków z przedlifta na polift.
          Tylny zderzak w sedanie,pasuje p & p przy zmianie na polift,trzeba tylko zmienić lub zwęzić listwy pod lampami.
          Jako,że w kombi nie ma listewek pod lampami na 90% jestem pewien,że zderzak poliftowy pasuje do nadwozia przedliftowego bez żadnych przeróbek.
          Różnica w tylnych zderzakach przed i po lifcie polega na czarnym,gumowym hokeju w wersji przedliftowej i zderzaku w "całości" po lifcie.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• ofca
            Drive
            • 2011
            • 42

odgrzewam temat.

chce zmienić zderzak tylny ze względu na stan aktualnego. Mam wersję przedliftową a chce zamontować poliftową ze względu na większą dostępność. Czy polift będzie pasował p&p (mowa o kombi)

Komentarz

Pracuję...