[Inne] FMIC do Superba I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • musicman
    Classic
    • 2008
    • 12

[Inne] FMIC do Superba I

pozdrawiam qubka którego odwiedziłem dzis o 8 rano

pozdrawiam też kierowce czarnej O1 KRA 02*** widzianej na kocmyrzowskiej obok salonu skody o 9.50. próbowałem cie dogonic ale mnie za swiatłach zblokowali obok warzywniaka. czarne szybki, biała wlepa i chyba 17 alu jechałes w strone rynku
    bryn-bryn
  • Klosiak
    Drive
    • 2007
    • 41

[Inne] FMIC do Superba I

Witam,

Mam autko po programie Jak wiadomo w AWX siedzi mały intercooler. Tak sobie myślę czy nie wstawić u siebie FMICa (i pojechać na korektę programu) - pod zderzakiem jest dużo miejsca.
    Znalazłem na Allegro takie coś: FMIC LINK

Jak myślicie. Jest sens zakupu takiego zestawu i montażu? Chyba, że znacie w Warszawie lub okolicach kogoś kto zrobi mi to lepiej w podobnej cenie?

Pozdro!
    Skoda Superb I 1.9 TDI AWX 2005 (179KM/353Nm)

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10918
      • Fiat

Klosiak, a planujesz iść z mocą wyżej? jak tak, to ma sens. Ja nie zauważyłem problemów po programie na moje parametry z puchnięciem silnika, nawet jak ciepło jest.Pewnie to dla niego zdrowsze taki fmic, ale z drugiej strony jak nie planujesz montażu większej suszarki, wtrysków itp, to nie wiem czy opłacalna zabawa i sensowna

Komentarz

• Klosiak
        Drive
        • 2007
        • 41

Raczej pod kątem, żeby silnikowi było "lepiej", a zakładam, że po korekcie będzie ciut więcej KM/Nm.

Komentarz

• Tony065
          RS
          • 2009
          • 2487
          • Octavia I (1U2)
          • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez Klosiak
          Raczej pod kątem, żeby silnikowi było "lepiej", a zakładam, że po korekcie będzie ciut więcej KM/Nm.
          Będzie trochę mniej dymił, jak dasz ostro w palnik. Ale jak napisał sew1981, bez większego turbo i wtrysków, to dojdzie raptem parę KM/Nm. Program już masz, więc czas na zmiany mechaniczne, ale konkretne.
          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
          @ by Tune-up Gdańsk
          TDI VP++ i jeszcze rośnie
          Antek

Komentarz

• Klosiak
            Drive
            • 2007
            • 41

Hm...czyli, że sztuka dla sztuki :P No nic...to narazie sobie odpuszcze

Komentarz

Pracuję...