[O1] Jakie wycieraczki do O1 poliftowej?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • actchris
    Drive
    • 2014
    • 53

kuncfot, chłopie nie bluźnij :evil: gdzie Rapid jest wymiarami podobny do O3 :?: chyba tylko rozstaw śrub w felgach i rozmiar opon mają częściowo te same... :diabelski_usmiech
  • majuDJ
    Rider
    • 2012
    • 464

Zauważyłem, że moje obecne wycieraczki hałasują, zbierają w miarę dobrze wodę ale hałasują jak by guma kilka razy stwardniała. Przez co pewnie cierpi moja szyba przednia. Wiec myślę o zmianie - co prawda pora nie za dobra bo zbliża się zima.Jakiej wielkości są wycieraczki do Octavii 1 poliftowej sedan? Jakie polecacie z tańszych tak do max 50zł z przesyłką?
    http://www.euromove.pl

Komentarz

wycieraczki maja 53 i 48 cm jak dobrze pamietam, zreszta na odwrocie z reguly pisze, a jak nie to w sklepie Ci powiedza.
      Jak nie potrzebujesz na zime cudow to kup takie jak mam ja, zadne wysylki z sklepie motoryzacyjnym kup, Alca chyba, u mnie kosztuja po 10 zl i wytrzymaly prawie caly rok, dzialaja cicho i dobrze zbieraja, przed zima sam wymienie znow na takie bo widze ze jedna delikatnie juz zostawia wode. Pieniadze nie duze, a po probach z roznymi "bananami" odpuscilem sobie i wrocilem do tradycyjnej i spisuje sie lepiej niz nie jedne firmowe.

[ Dodano: Czw 25 Paź, 12 21:02 ]
      w calach to zdaje sie 21 i 19, te wycieraczki sprzedaja takze w tesco choc osobiscie widzialem drozej bo po 13 zl wiec przebicia nie maja za duzego. Kiedys kupilem takie w Brico marche tylko na "stelazu" nie bylo logo alca i jedna zlamalem zakladajac a druga do kosza wyrzucilem, wiec lepiej w motoryzacyjnym chyba kupic.

Komentarz

• majuDJ
        Rider
        • 2012
        • 464

No Alca tez słyszałem ze dobre, miałem takie rok w BMW E46 i nie narzekałem.

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8162
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja kupiłem tu z forum od ramisa i jedna wycieraczka zupełnie nie spelniala swojej roli.....juz lepiej chodzi marketowa
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

tanie i dobre, przynajmniej takie byly moje. Raczej nie testowalbym tych plaskich z tesco i marketow bo szybko je szlag trafia albo drapia po szybie, a drogich nie chcesz wiec ja bym tam nie cudowal. Zreszta jak widze opinie na forum o tych markowych po 8-9 dych to wcale dlugowieczne nie sa i malo tego czesto rowniez slabiutko wypadaja.

[ Dodano: Czw 25 Paź, 12 21:12 ]
            heh zupelnie odmienna opinia, ale ja tez trafilem alce jak pisalem wyzej, ale to raz i w markecie wlasnie.

Komentarz

• majuDJ
              Rider
              • 2012
              • 464

Kupię Alca w tesco, a jak się uda to w jakimś sklepie motoryzacyjnym jak będą taniej.

Komentarz

tak jak mowie te konkretne kupuje taniej w motoryzacyjnym i tam nie lezakuja tyle, odpuscilem sobie tesco itp. a kupujac je myslalem ze nawet jak beda chaly to 2 dychy jakos przeboleje.Poki co jestem zadowolony i ojciec tez, kupilem mu do seata. Z tanich wycieraczek to narazie jedyne do ktorych nie mam zastrzezen, choc zawsze moze sie zdazyc jakis ciulowaty egzemplarz, jak to ze wszystkim.

Komentarz

• michal_natalia
                  Classic
                  • 2012
                  • 9

znajdź sobie na allegro bez przegubowe bosch AERO TWIN ja mam i jestem mega zadowolony co prawda nie kupiłem na allegro ale w motoryzacyjnym u siebie w mieścinie zapłaciłem coś koło 80zł za 2szt

Komentarz

• cookiecrizp
                    Ambiente
                    • 2012
                    • 119

Ja swego czasu jak mialem lanosa to kupilem do niego wycieraczki za chyba 10zl para z jedynka z kerfa zeby zobaczyc czy warto placic duzo kasy za firmowe i smialem sie bo przez ok rok bylo wszystko okej niezle zbieraly itd. a kumpel kupil mniej wieccej w tym samym czasie jakies boshowskie i gorzej mu zbieraly niz te moje :szeroki_usmiech
                    Marcin
                    RS

Komentarz

• mistrzunio
                      Classic
                      • 2012
                      • 7

Zamieszczone przez michal_natalia
                      znajdź sobie na allegro bez przegubowe bosch AERO TWIN ja mam i jestem mega zadowolony co prawda nie kupiłem na allegro ale w motoryzacyjnym u siebie w mieścinie zapłaciłem coś koło 80zł za 2szt
                      x2

Również takie kupiłem i polecam.

Komentarz

• jarecki2000
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 119

Zamieszczone przez mistrzunio
                        Zamieszczone przez michal_natalia
                        x2

Również takie kupiłem i polecam.
                        A czy macie taki problem jak odrywanie się wycieraczek od szyby przy wyższych prędkościach?

P.S

Wiem, ze już o to pytałem w innym pości, ale tam nikt nie wspominał o tych wycieraczkach.

Komentarz

• Voit
                          Elegance
                          • 2010
                          • 816

...Ja nie mogę się przekonać do wycieraczek bezprzegubowych.
                          Kupiłem bezprzegubowe Valeo, to mi w jednym miejscu nie dolegały do szyby i zostawał brudny placek.
                          Wolę tradycyjne.
                          Wycieraczki Alca (lub podobne) mają tylko jedną zaletę.
                          Są tanie.
                          Jakość jest adekwatna do ceny.
                          Nie ma co dziadować, wycieraczki nie kosztują majątku...
                          Oszczędzasz na własnym bezpieczeństwie, o rysowaniu przedniej szyby nie wspomnę.

Bardzo przyzwoite wycieraczki, za niewielkie pieniądze.

Komentarz

• tryton
                            Elegance
                            • 2008
                            • 935

Ja polecam wycieraczki Unipoint stosuje od paru lat i dają radę bez problemu nawet z tylną szybą w kombi w O1 . Cena ok 10 zeta za sztukę

Komentarz

Zamieszczone przez Voit
                              Wycieraczki Alca (lub podobne) mają tylko jedną zaletę.
                              Są tanie.
                              Jakość jest adekwatna do ceny.
                              z pierwszym sie nie zgadzam
                              z drugim sie zagdzam
                              z trzecim sie nie zgadzam.
                              Takie trafiles najwidoczniej, moje zbieraja ladnie cicho i tak juz prawie rok. Ojcu kupilem takie same i rowniez nic sie nie dzieje. Polecasz Bosche i nie mowie ze sa zle, ale wcale nie musza sie roznic od tych tanszych. W kazdym razie mnie szyby nie rysuja bo gdyby tak bylo to odrazu poszly by do kosza.

Ps. moze trafiles na te "alca" jakie ja raz z marketu kupilem, bubel na maksa, tylko ze to chyba nie te same byly.

Komentarz

• majuDJ
                                Rider
                                • 2012
                                • 464

Ja kupiłem takie standardowe Valeo w sklepie motoryzacyjnym w Lublinie http://moto.allegro.pl/wycieraczki-v...761957979.html za 43zl i jestem zadowolony

Komentarz

• Voit
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 816

Golas27
                                  Nie jestem wyznawcą jedynej słusznej marki.
                                  Zaproponowałem wycieraczki, ktorych jakość jest w miarę przewidywalna.
                                  Stosunek jakości do ceny jest w tym przypadku bardzo korzystny.

Wycieraczki Alca miałem kilka razy, dostawaliśmy je do służbowych samochodów.
                                  Zwykle po miesiącu wycieraczki zaczynały skakać po szybach.
                                  Latem, to pół biedy. Inne warunki pogodowe, długo jasno.
                                  Jesień i zima to była męka, zwłaszcza po zmroku.
                                  Smugi błota i refleksy świateł samochodów jadących z przeciwka strasznie męczyły wzrok.
                                  Jeśli dodasz kiepską widoczność , wk..wiające dźwięki z przedniej szyby i 150 km do domu, to będziesz miał pełny obraz...

Komentarz

Voit, ja tez nie, ale najwidoczniej albo trafilem swietne egzemplarze, albo sie zmienilo cos bo jak pisalem od zeszlej zimy je uzywam (na tyle mialy starczyc) a jezdze do dzis i mimo ze mialem ostatnio wrazenie ze zbieraja gorzej to nadal wszystko jest ok i to jedno z najlepiej wydanych 20 zlotych na samochod :wink:
                                    Po roznych testach i doswiadczeniach z drapiacymi skaczacymi itd. jestem zadowolony, jak kiedys wymienie i juz sie nie okaza takie dobre to kupie np. takie Bosche bo cena niewygorowana.

Komentarz

Pracuję...