[O1] BiXenony Hit :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DGW
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 2330

Zamieszczone przez sierars1
    rims.net.pl w zwykłych lampach miał montowany jeszcze mercedes (okularnik)
    tyle że tamte lampy jak i żarnik były przystosowane do współpracy ze sobą.

Już myślałem że całkiem to forum zeszło na psy ale widać jest jeszcze sporo osób które potrafią potępić takie postępowanie. Pytasz się ludzi których będziesz później na drodze oślepiał jak zamontować pseudo-xenony i dziwisz się że nie są tym faktem zadowoleni
    a przecież:
    Samochód idzie do znajomego elektromechanika który ma pojęcie co z czym połączyć, nie takie rzeczy już mi robił w samochodach.
    więc o co chodzi...

Na takich hidowców już kiedyś pisałem co mam w zderzaku - takie 16-18cm HELLA dalekosiężna

Generalnie temat do OFF
    NFPNorth-West
    2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
    WARSZTAT www.dsize.pl
    ->
    CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
    spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• cysterniarz
      RS
      • 2008
      • 1887
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez rims.net.pl
      Aczkolwiek kolega prosił o prade jak to załozyć a nie zeby mu prawić morały, czy uświadamiać o konsekwencjach, wiec tego robić nie bede, założysz sam zdecydujesz co i jak.
      rims.net.pl, masz rację ale im więcej będzie instrukcji takich drutów, tym więcej tego syfu będzie jeździć.
      Ale szkoda gadać on i tak nic nie rozumie albo udaje.
      Zamieszczone przez DGW
      Generalnie temat do OFF
      nic dodać

Komentarz

• Arti_r1
        RS
        • 2008
        • 2626

sierars1 co Ty wogole kupiłeś za zestaw hid'ow? Razem z soczewka czy same żarniki pod uchwyt na h4? Jesli same żarniki,to gdzie masz przeslone w kloszu pod h4? Tylko mi nie mow o przesłonie na żarniku bo to calkiem co innego,i tak czy siak jest szansa ze część strumienia świetlnego pojdzie w piz...

Jeszcze jest ten nowszy civic na xenonie bez soczewk :P
        Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
        Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

pozdro jak ktoś chce wkładać h4 hid w odbłyśnik zwykły....nawet jeśli to soczewka, to przecież będzie osadowiona w zwykłej lampie h4, musiałaby być ona bardzo blisko szkła frontowego reflektora, żeby nie robić poświaty wewnątrz lampy (razić)
          a to że okular stary czy civ ma ksenony ori w lampach które wyglądają jak h4, nie znaczy, że to lampy h4 - tam jest sprysk, poziomowanie i inna budowa odbłyśnika i nie dają one po gałach jak hid w h4.
          Fabryczną konstrukcją soczewkowo ksenonową są przykłady ksenów ori z OI czy np. ksenów z vectry mk2.
          Szkoda zachodu z takimi przeróbami, lepiej kupić lampę ori ksenon,albo ewentualnie soczewkową chińszczyznę do OI pod zwykłe żarówki i tam dać jakiś hid o normalnej barwie (choć to nie zastąpi oczywiście światła normalnych ksenów). Gra nie warta zachodu.

Komentarz

• ArekR
            Drive
            • 2012
            • 52

Co jak co ale w O1 lepsze oświetlenie by się przydało....Trzeba chyba pomyśleć o modyfikacjach.

Komentarz

• Arti_r1
              RS
              • 2008
              • 2626

Zamieszczone przez sew1981
              inna budowa odbłyśnika
              że tam jest inny odbłyśnik to wiem, dopisałem tylko które auto ma xenon ori nie na soczewce :wink: A parę tych aut jest
              Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
              Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

Piszesz o Cherokeem mialem paru znajomych którzy mieli to zamontowane w zwykłych lampach i bardzo ładnie świeciło i nie oślepiało, może akurat trafiłeś na tak dobry zestaw.
                Każdego szerokiego z hidem zamiast zwykłych żarówek mam ochotę zepchnąć z drogi, albo wbić but w podłoge coby mu tą impreze potluc ... zdrowy rozsadek w moim przypadku zwycieza ... Pokaz no mi tych znajomych, ktorzy mieli to super pomontowane, bo jak narazie szeroki, grand wojadżer, i sporo okularników to moi ulubiency jesli idzie o hidowe wynalazki ...

a pomyśl też o tych co na zwykłych walą po oczach bo jak widze oni ci jakoś nie przeszkadzają
                Owszem, jest sporo samochodow ze zwyklymi zarowkami w lampach, ktore maja polamane zaczpey i puszczaja 100 oczek na minute jak i auta, ktore maja jedno oko na maroko, drugie na kazachstan - bo sklejał je blacharz na rauszu ... Wrzuc im jeszcze HID'a zamiast zwyklych zarowek i dopiero k... murowana.

Mam troche lat i duzo już jezdze po tym świecie i 90% moich samochodów miało xenony

Chwali się. Octavia I tez miala xenony - wiec mozesz kupic oryginalny zestaw i zamontowac jak bozia przykazala. Niestety jednak na naszych drogach panuje tumiwisizm - chuj z tym, ze komus bede przeszkadzal, grunt ze sam bede mial dobrze. Tyczy sie to nie tylko Hidow, ale tez opon ( dziadostwo pekajace przy 140km/h bo sie kupila Xichdonga zamiast Michellina ), klockow ( nie tylko sportowy zestaw musi piszczec ) , wydechow ( warcy rycy cescy a pod macha 60 koniuf się leszczy ) i innych układów, ktore nasi krajanie z luboscia tjunikują ku radosci innych.

A jak widzę masz uprzedzenia co do Hitów
                Ja nie mam, Hity to dobre ciastka, szkoda ze jestem na diecie. Co do HIDow - to mam uprzedzenia. W ryflu/obdlysniku to badziew i nie spotkałem się, aby nie wk.. innych użytkowników, chyba że był ustawiony na przyslowiowy metr od auta - i jesli je uzywac to tylko w soczewce.

Co się zaś tyczy kwestii merytorycznej instalacji - wydaje mi się, że będziesz musial wyciagnac dwie wtyczki z gniazda zarowki i je własnie wmontowac - troche dziwna ta instalacja bo normalniego to kazdy taki zarnik dziala osobno na kazdej wtyczce - jak nie zaswieca to zamien + z -.
                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Octavia2Limited
                  Rider
                  • 2009
                  • 322

Polecam wysłać reflektory do xenonowe.pl . Zapłaciłem 1.200 zł za profesjonalną przeróbkę lamp na Bixenon w Jeepie Grand Cherokee. Efekt powalający! Xenony przy tym to gówno :lol:
                  * CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
                  * AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"

Komentarz

• zepter00
                    RS
                    • 2008
                    • 2304

Zamieszczone przez ArekR
                    Co jak co ale w O1 lepsze oświetlenie by się przydało....Trzeba chyba pomyśleć o modyfikacjach.
                    Ja modziłem ale poszedłem całkiem inną, legalną drogą.

Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• andrzej111
                      L&K
                      • 2010
                      • 1391

Zamieszczone przez zepter00

Kosmos :spin: :spin:
                      Jeszcze trochę i będzie "paździerz odcinka" w OPT
                      Czekamy na dalsze mody :diabelski_usmiech
                      Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• zepter00
                        RS
                        • 2008
                        • 2304

Typowy tekst kogoś kto nie ma odwagi pokazać swojego nudnego jak flaki z olejem (po staropolsku będą to kiszki niedźwiedzie smażone w żubrzym sadle) auta . Moje auto ma stylizację rajdową a nie "techno metroseksualno gejowską" jak co poniektórych. :wink:
                        Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

Komentarz

• andrzej111
                          L&K
                          • 2010
                          • 1391

Moje auto ma stylizację rajdową a nie "techno gejowską" jak co poniektórych.
                          Wiem ale nie powiem Skąd to znamy :szeroki_usmiech
                          Dobrze, że napisałeś stylizacja

Wątek był o "HITach" więc nie róbmy zbędnego OT
                          Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• Art221
                            Drive
                            • 2011
                            • 64

A moje ma metroseksualno-trans-gejowsko-katolicko-cyrkowo-chodnikową. I choinkę zapachową.

Komentarz

• sebastian7905
                              RS
                              • 2009
                              • 3488
                              • Volkswagen
                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

pomyśl co się stanie w razie wypadku ,i ktoś z pasażerów zostanie poważnie ranny ,zostanie kaleką lub umrze . Oczywiście kierowca przeżył i powiedział że go oślepiłeś ,myślę że blada.
                              Też miałem HIDY w soczewkach i właśnie aby uniknąć tego typu sytuacji zmieniłem na ori xeny ,ku mojemu zdziwieniu różnica jest kolosalna .Na początku założyłem bez poziomowania ,potem zbierałem graty ,wszystko po to aby po kieszeni nie poczuć za bardzo.
                              W tej chwili mam już zrobione poziomowanie i myślę ,że mógłbyś też tak zrobić a satysfakcja będzie gwarantowana
                              Sebastian
                              Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                              Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                              Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                              Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• mirek_p11
                                RS
                                • 2010
                                • 6630
                                • Volkswagen
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

sebastian7905, dobrze prawisz

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                Fotki

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

niektórzy przesadzają z tym oświetleniem w OI, moim zdaniem jest lepsze niż w OII przedliftowej. Ja miałem OI po lifcie (taką mam na myśli), jakieś lepsze żarówki + 30 procent bieli i bardzo dobrze to świeciło, nie widziałem potrzeby zakładania hidów i innych cudów :wink:

Komentarz

• zepter00
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2304

Zamieszczone przez sebastian7905
                                    pomyśl co się stanie w razie wypadku ,i ktoś z pasażerów zostanie poważnie ranny ,zostanie kaleką lub umrze . Oczywiście kierowca przeżył i powiedział że go oślepiłeś ,myślę że blada.
                                    Też miałem HIDY w soczewkach i właśnie aby uniknąć tego typu sytuacji zmieniłem na ori xeny ,ku mojemu zdziwieniu różnica jest kolosalna .Na początku założyłem bez poziomowania ,potem zbierałem graty ,wszystko po to aby po kieszeni nie poczuć za bardzo.
                                    W tej chwili mam już zrobione poziomowanie i myślę ,że mógłbyś też tak zrobić a satysfakcja będzie gwarantowana

Zgadzam się z Sebastianem7905! Nie można być egoistą trzeba zadbać nie tylko o swoją wygodę ale i o bezpieczeństwo i komfort (względnie nieuciążliwość) podróżowania innych użytkowników dróg. :?

[ Dodano: Pią 16 Lis, 12 23:24 ]
                                    Zamieszczone przez andrzej111
                                    Moje auto ma stylizację rajdową a nie "techno gejowską" jak co poniektórych.
                                    Wiem ale nie powiem Skąd to znamy :szeroki_usmiech
                                    Dobrze, że napisałeś stylizacja

Wątek był o "HITach" więc nie róbmy zbędnego OT
                                    Ciekawe kto zaczął off top bzdurnymi uwagami.. Co? Ja podałem możliwą, legalna i efektywną alternatywę dla hidów mieszczącą się w kosztach ok 500 zł i którą można zdjąć zupełnie bez śladu w 40 min. Pan "odfaszny" (nawet nie podaje wieku) niech zaprezentuje swoje auto i porozmawiamy, będziemy też komentować. Na pewno ja będę. Forum widziało wielu twardych w paszczy i w palcach na klawiaturze.. miękkich gdzie indziej.

Komentarz

Pracuję...