[O1] Chip tuning a duży przebieg.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smolen19
    Classic
    • 2014
    • 7

nie :P
  • Kumek
    Classic
    • 2012
    • 21

Zastanawiam się nad chip tuningiem mojej O1. Przebieg to już prawie 260tyś.km Czy to nie za późno na podnoszenie mocy? Wytrzyma sprzęgło i skrzynia? Interesuje mnie podniesienie mocy z 110 na 140-150km. Proszę o opinie osób które podnosiły moc swoich pojazdów przy dużym przebiegu.

Komentarz

• Yarek
      Elegance
      • 2005
      • 992

zacznij używaj szukajki.
      tu masz dwa przykładowe wątki:

. pzdr Jarek
      aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Tony065
        RS
        • 2009
        • 2487
        • Octavia I (1U2)
        • ARX 1.8 20VT 150 KM

Kumek, ten Twój ASV to dopiero "dotarł się" przy tym przebiegu :wink: . @ robi się u dobrego unera, który najpierw sprawdza auto, czy wogóle nadaje się do czegoś, a potem ew. modzi przy programie. Jak masz zdrowy silnik, to samym programem wyciągniesz ok. 135-140KM. Popatrz na wykresy w dziale "nasze auta", to zobaczysz co można zrobić z AHF/ASV, bo to w sumie te same silniki. Jeżeli masz 2-masę, to bezpieczny moment to jakieś 325Nm. Jeżeli są już z nim problemy, to polecam przejście na 1-masę i można kręcić pod 370-380Nm. Jak wczorajszej się w ostatnie tematy o tuningu silników VP, to znajdziesz kilka dobrych podpowiedzi, co i jak można zrobić. Powodzenia w modach
        Black Pearl, Elegance & RS LOOK
        @ by Tune-up Gdańsk
        TDI VP++ i jeszcze rośnie
        Antek

Komentarz

• radekgw
          L&K
          • 2010
          • 1182

u mnie ponad 300k na blacie od ponad 100k latam na programie i nie tylko i nic sie nie dzieje, podstawa to dobry tuner ktory zdecyduje czy mozna robic
          Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

Pracuję...