Zamieszczone przez elpolacco
Przeróbka reflektorów. (przyciemnianie)
Zwiń
X
-
Przeróbka reflektorów. (przyciemnianie)
Witam!
Jestem posiadaczem czeski z 98r. Model GLX. Chciał bym przyciemnić reflektory z przodu. A dokładniej myślałem o rozebraniu ich (szkła przedneigo) I pomalowaniu tych częsci odbłyśnika które nie mają wpływu na światło np koło soczewki i obwódki. Czy lampa sie "przyspawana" czy jesli zdejmę uchwyty takie to odejdzie klosz? Ponieważ zauważyłem je u siebie że sa 2 u góry i po boku.
-
-
rytcher, popytaj na forum kto czym robił. Na pewno jakąś folią trzeba. Wiem, że na pewno PanX89 (chyba taki ma nick - zerknij do spotów białostockich) miał w swojej OI przyciemniane lampy. Ostatnio też chłopak robił to w polifcie, ale za chiny nie pamiętam nicku...
[ Dodano: Czw 28 Lut, 13 14:39 ]
Znalazłem :wink:
Komentarz
-
-
klosze masz szklane, spinki metalowe, ale jak to zdjmiesz to uszczelke miedzy kloszem a plastikiem szlag trafi, wiec pozniej bedziesz sie meczyl z jakims sylikonem albo cudami...
(przekladalem plastiki zamiast tych szklanych kloszy)
podsumowanie: wez to zostaw bo sp***szO2 2006, 1.9 TDI BXE 105km teraz Superb I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Cyferklosze masz szklane, spinki metalowe, ale jak to zdjmiesz to uszczelke miedzy kloszem a plastikiem szlag trafi, wiec pozniej bedziesz sie meczyl z jakims sylikonem albo cudami...W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Jeszcze pare pytań :twisted:
1-Jaka farba? Mat czy połysk?
2- czy malować doł odbłyśnika czy nie? (nie chce aż takiej czerni wydobyć tylko coś al'a black hella. :evil:
[ Dodano: Pon 04 Mar, 13 12:17 ]
Jak okleje odbłysnik taśmą przed malowaniem to nic nie uszkodze?
[ Dodano: Sob 09 Mar, 13 23:18 ]
Witam!
Lampy przyciemnione. Nie było żadnych problemów.
Komentarz
-
-
O lampie przed liftem sie nie wypowiem, ale po lifcie przyciemnione mam u siebie. Malowalem zwykłym czarnym matem, w poprzednim samochodzie tak samo i sie trzyma jak nalezy, nic sie z nim nie dzieje złego.
Mała fotorelacja w moim wątku - KLIK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zielas87czyli dobrze rozumiem że w O1 przed liftem po odpięciu spinek mocujących szklany klosz będzie można go zdjąć bez babrania się w sylikonie? bo jest tylko wkładana uszczelka?
1.odkręcasz 1 śrubkę od kierunkowskazu np.kombinerkami, wyciągasz delikatnie , odkręcasz torksem chyba 4 śruby i podważasz płaskim śrubokrętem spinki (7 spinek, 2 z góry, po 1 po bokach, 3 na dole) i to wszystko,
max 15 min pracy
PS. Ja proponuje dać od razu nowe uszczelki,bo stare mogą być w różnym stanie, w ASO uszczelka 30zł /sztuka, uszczelka jest wkładana(wciskana bez żadnego kleju)ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zielas87mozgi, masz fotosa jak to wygląda u Ciebie w przedlifcie? czy tylko wymieniałeś szkło?
kierynki zostawiłeś normalne czy tak jak netpro, ?ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
rytcher, widze, ze masz zadbane te klosze, u mnie widać male wżery:/ zarzuc jakimiś zdjęciami, albo podaj link do Twojego autka na "Showroom'ie"Moja dawna O1
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...082763#1082763
Dawny Volkswagen GOLF Mk4
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71147
MOJE SEICENTO SPORTING
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
Komentarz