nie chciałem zakładać nowego tematu ale jakoś stanął moj poprzedni wątek .
mam jeszcze jedno pytanie do ludzi którzy trochę mają pojęcia o mechanice . nie wiem czy dobrze rozumuję ale chip przy skrzyni dsg jest bezpieczniejszy dla sprzęgła i koła dwumasowego ponieważ skrzynia będzie zmieniała biegi na niższe przy dawaniu w palnik np. przy 60 na IV ,i to całe koło będzie mniej narażone na przeciążenia co za tym idzie bardziej wytrzymale i nie będzie problemów z drgającym nadwoziem . jezęli się mylę to proszę o wytłumaczenie.
nie chciałem zakładać nowego tematu ale jakoś stanął moj poprzedni wątek .
mam jeszcze jedno pytanie do ludzi którzy trochę mają pojęcia o mechanice . nie wiem czy dobrze rozumuję ale chip przy skrzyni dsg jest bezpieczniejszy dla sprzęgła i koła dwumasowego ponieważ skrzynia będzie zmieniała biegi na niższe przy dawaniu w palnik np. przy 60 na IV ,i to całe koło będzie mniej narażone na przeciążenia co za tym idzie bardziej wytrzymale i nie będzie problemów z drgającym nadwoziem . jezęli się mylę to proszę o wytłumaczenie.
hmm, raczej nie mam specjalnego pojecia o mechanice, ale:
teoretycznie masz racje, ale DSG ma tendencje do jazdy na mozliwie jak najwyzszym biegu i troche trzeba sie nauczyc operowac gazem, zeby redukowal w odpowiednim miejscu, albo jezdzic w trybie S :twisted:
w kazdym razie "problemy" dotycza IMHO gownianej, niezdecydowanej jazdy miejskiej.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
szkoda, A po co Ci S, jak masz drugie dno w pedale gazu :diabelski_usmiech
Jak ta tendencja do jazdy na wysokich biegach jest czesto bardzo denerwujaca :evil: i trzeba miec sposob i wtedy nie ma problemu.
Aha i to jak sie lekko naciska gaz, bo jak sie trzyma glebiej to juz nie ma problemu
Już gdzieś pisałem że 2.0tdi+DSG sterowane jest przez jeden wspólny moduł. Przy tuningu takiego napędu wymagana jest też korekta pracy DSG. O co idzie w szczegółach to nie wiem. Mam fabryczny tuning i podobno to nie może być nic odlotowego bo nie było strojone pod konkretny motor. Jednak to jak się zachowuje auto w trybie "D" i "S" to różne bajki. I nie są to odczucia subiektywne.
Zamieszczone przez Maicroft
drugie dno w pedale gazu
- nie jest tym samym co deptanie w "S"
Być może to efekt tuningu i w serii to wygląda normalnie.
Z obserwacji mojej DSG to jakaś czarna magia ciągle. Nie bardzo wiadomo co i jak począć z tą skrzynią przy tuningowaniu motoru. Zakłada się tylko bezpieczną wartość momentu.
Mam fabryczny tuning i podobno to nie może być nic odlotowego bo nie było strojone pod konkretny motor. Jednak to jak się zachowuje auto w trybie "D" i "S" to różne bajki.
ja mam niefabryczny ale zdanie dokladnie takie samo jak ty.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Jak narazie te obawy o slabosc DSG to niepotwierdzony mit. :?
Co raz wiecej jezdzi nadlubanych aut z DSG z momentami ponad 350Nm i jeszcze nie slyszalem, zeby sie cos komus zlego dzialo.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Podobno w jakims Audi od Wajdemajera juz polecialo, ale to bylo pewnego rodzaju doswiadczenie, wiec nie wiem ile tam bylo Nm. Pewnie troche tam bylo... :wink:
A mnie ten temat intersuje, bo puki co nie dostalem odpowiedzi.
Jak na przegladzie przy 60kkm nie wymienia oleju wraz z filtrem w tej skrzyni, to ona szybko powie papa i tak dziala kazdy automat, bo to jednak sa skrzynie dla ludzi myslacych.
A ktos mi powie, ze manuala nie da sie zajechac :lol: 3 bieg w octavi wraz ze wstecznym mozna wywalic w ciagu 10kkm, nalezy tylko chciec :twisted:
Maicroft, jeżeli ktoś "przesadził" z momentem na skrzyni i w wyniku właśnie tego ta skrzynia się rozpadła.... to trydni się dziwić, że się nie przyznaje do tego.
Z drugiej strony jak by mi się rozp****, to pierwszy telefon był by do tunera co by samolotem przyleciał i wgrał oryginalny soft....
bezduszny napisał/a:
U Danelczyka słyszałem od mechaników, że na lawiecie A4 zjechało z rozwaonym DSG... ale od czego na 100% nie wiedzą.
W A4 masz Multitronic a nie DSG, DSG montowany jest jedynie z silnikami poprzecznymi.
Zgadza się, mój bład... multitronic i tiptronic. Widać miało rozwalona jedną z tych skrzyń...
Bardzo jestem ciekaw czy to DSG jeszcze żyje!!?? :?
Żyje żyje, ostatnio nawet dzwonił że auto jeździ perfekt i że doszedł do 260km/h na autostradzie Troche mi sie to wydaje mało prawdopodobne, ale może licznik duzo przekłamuje ;-)
A jeśli chodzi o temat chipowania DSG to ja nie widze problemu. Robie dużo tych samochodów na rynek amerykański (105KM) i jak dotąd nie było żadnych problemów.
Aligator, bardzo mnie to cieszy. Nie ukrywam że badam wciąż temat dlatego, że jeszcze lekko chciałbym auto „dostroić”. Ale to sprawa na wiosnę. Przyjdzie moment to się zapiszę w kolejkę do ciebie :P
na rynek amerykański :?: o co chodzi :?: ali a na ile podnosisz moc w 105 dsg ?
W USA dość popularna jest nowa Jetta właśnie ze skrzynią DSG i do tego auta zrobiłem juz wiele softów. Do octy 1.9 z dsg jeszcze nie robiłem ale są to praktycznie te same silniki więc powinno być ok. 140-150KM i jakieś 300-320Nm.
Komentarz