Chiptuning a wizyta w serwisie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kisiel
    Classic
    • 2011
    • 4

10km na zagrzanie benzyny przy temp. zewn. -5 to na mój gust zdecydowanie za długi odcinek. To nie stary diesel bez podgrzewacza płynu. Fakt, przy pełnym otwarciu termostatu 10l płynu do podgrzania do sporo, ale w małym obiegu jest go na pewno mniej.
    Może ktoś wie ile płynu jest w małym obiegu w 1.4TSI?
    Sądzę, że powinny się tu wypowiedzieć osoby z 1.4TSI, jak u nich to wygląda. Z pewnością nie można się opierać na porównaniu z 1.9TDI.
    W międzyczasie proponowałbym się przyjrzeć jak temperatura płynu się zmienia na maxidot. Jeśli przy stałej wartości np. 87stopni następuje to znaczne obniżenie temperatury, to może być normalne zachowanie, jak wartość jest zmienna to warto się przyjrzeć termostatowi, zwłaszcza, że tak długie nagrzewanie mogłoby wskazywać na częściowo otwarty termostat.
    Z osłoną na grilla też bym się wstrzymał zanim by się nie porównało wyników z innymi egzemplarzami O3 z tym samym silnikiem.
  • robertjaw
    Classic
    • 2010
    • 7

Na przeglądach w ASO często wgrywają aktualizację oprogramowania. Ponieważ niedawno wykonałem chiptuning mojej Skodzinki mam pytanie czy taka aktualizacja nie spowoduje usunięcia nowego programu. Macie jakieś doświadczenie?

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jak auto na gwarancji, to moga zrobic update softa, jak nie, to raczej nie zrobia.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• dato
        L&K
        • 2012
        • 1431

Re: Chiptuning a wizyta w serwisie.

Zamieszczone przez robertjaw
        Na przeglądach w ASO często wgrywają aktualizację oprogramowania. Ponieważ niedawno wykonałem chiptuning mojej Skodzinki mam pytanie czy taka aktualizacja nie spowoduje usunięcia nowego programu. Macie jakieś doświadczenie?
        Jak Maicroft napisał. A w uzupełnieniu tak, update softa przykryje program tunera zaktualizowaną serią.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Chociaz jak serwis jest ukladny i nie jest to akcja serwisowa, to mozna im powiedziec, zeby updatu nie robili
          Spritmonitor.de

Komentarz

• kmink
            L&K
            • 2007
            • 1360
            • Superb III (3V3)

Jak fura nie jest na gwarancji to przy każdym wizycie musisz pamiętać, żeby im powiedzieć o tym żeby nie robili update-a
            Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
            https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
            www.dpfserwis.pl

Komentarz

Pracuję...