Zaczyna sie znów dym
[O1] Podłokietnik, Opinie, Porady
Zwiń
X
-
[O1] Podłokietnik, Opinie, Porady
Witam.
Zaczne może od tego, że posiadam Octavia I PRZED LIFTEM.
PRzeczytałem pare tematów na temat podłokietnikow. Wszystko pięknie ładnie, zdemontowałem u siebie wszystko żeby zobaczyć jak to wyglada. (wrzuce zdjęcia)
Problemem jest wybór podłokietnika średniej klasy (bo oryginału chyba raczej nie kupie za 700 zł) . Patrzyłem na allegro wiele podłokietników jednak nie wiem który wybrać.
Chciałem prosić o pomoc odnosnie doboru podłokietnika tak żeby tylko zamontować i z głowy.
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na oferty z allegro które będą pasowały.
Może któreś z tych dwóch by pasowały.
ZDjecia tunelu:
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Jeśli coś nie tak ze zdjeciami prosze o informacje to poprawie jakoś lub wysle na email.
-
-
kiepskie te zdjęcia ale wygląda na to, że masz tunel taki jak u mnie czyli po liftingu. Ja poluje na oryginalny używany od jakiegoś już czasu ale cieżko jest wyrwać coś dobrego jak się pojawi zaraz znika. Tym zamiennikom nie ufam jakoś..."urodzilem się z kierownicą w dłoni i ołowianą stopą" ;]
176Km 343Nm
hamulce 312mm przód i 256mm tył
Komentarz
-
-
Jestem posiadaczem takiego podłokietnika i żałuję że go kupiłem :klnie:
Teraz jak od jakiegoś czasu jeżdżę z rejestratorem to po odtworzeniu trasy lekko słychać silnik a najgłośniej oczywiście jeb..ny podłokietnik :evil:
Trzeszczy jak cholera nie wiem może trafiłem na felerny bo jest wykonany z twardego platiku i sprawia wrażenia dźwiękowe jakbyś jechał dużym fiatem - nie ujmując oczywiście reliktowi polskiej kultury :diabelski_usmiech
Koledzy z OCP widziałem w jakimś wątku że znajdowali używany za 300-400 pln i stawiałbym na taki...oryginał to oryginał i nie ma lipy
Ja w swojej OII po paru modach zdemontuję ten syf i rozglądnę się za używkom na szrotach...jego czas jest policzony
Cena przemawia za tymi "dostawkami" :lol:LepSze jUtRo bYłO wCzOraJ...
Komentarz
-
-
Witam.
Powracam do tematu odnosnie podłokietnika.
DzisiaJ ZNALAZLEM oferte niestety okazało się że juz ktoś kupił. Zaproponował mi jednak gość z allegro żę posiada jeszcze podłokietnik do B5. TEraz pytanie czy ten podłokietnik pasuje również do Octavi I.
Nie chciałbym prosić kumpli o rozbieranie auta dlatego pytam bo może ktoś sie orientuje.
Komentarz
-
-
BaKo ja u siebie zamontowałem ten a allegro właśnie z motopasji :P owszem może idealny nie jest i chwile trzeba się zmordować przy zakładaniu, ale u mnie nic nie trzeszczy :P nie jest to oryginał wprawdzie :P pewnie jak trafiłbym okazję gdzieś nawet na szrocie czy używany to bym kupił ale mnie osobiście narazie wystarcza ten który mam :P i u mnie nic nie trzeszczy :P
Komentarz
-
-
Witam.
Powracam do tego wątku, ponieważ chce wszystkim osobom które mają zamiar montować podłokietnik powiedzieć moją krótką historie.
Zakupiłem w koncu podłokietnik za 100 zł. Chciałem go zamontować, niestety są dwa problemy:
1. Stópka od podłokietnika koliduje z zapalniczką, trzeba albo zapalniczke odgiąć przy montowaniu albo troche stópke podciąć (co może być problemem bo wszystkie elementy są aluminiowe)
2. Przy złożonym tunelu i próbie nałożenia podłokietnika na stópkę pojawia się problem, ponieważ nie wchodzi on do końca. Rozwiązaniem jest powiekszenie dziury w tunelu lub odcieciu troche plastika od podłokietnika.
Traf chciał że miałem zamiar odesłać już, ponieważ nie bede przerabiał bo i wykonczenia nie są specjalnie ciekawe oraz działanie jego jest niezbyt przyjemne, jednak udało mi się ten podłokietnik bez odsyłania sprzedać na miejscu odrazu z montażem do Golfa IV kombi przy małych problemach ale się udało.
W ten sam dzien znalazłem na allegro oryginał używany z demontażu za 120 zł który odrazu zamowiłem. Poprosiłem tylko o najważniejszą śrubę, ktrórą wkręca się w bolec od ręcznego (dostałem takie dwie). Reszte śrub znalazłem gdzieś u siebie i zamontowałem. Dosłownie 30 minut mi to zajeło (może dużo) ale dojście nie jest zbyt ciekawe do płyty podłogowej. Powiem szczerze że czeka mnie tylko ładne umycie i wyczyszczenie podłokietnika i chodzi jak w zegarku.
Reasumując.
Polecam poczekać cierpliwie i znaleźć oryginalny z demontażu niż pchać się w "chińszczyzne".
Mam nadzieje że to komuś pomoże.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz