Jest jeszcze jedna sprawa.. ciekawe jak ten silnik radzi sobie ze slaba jakoscia paliw.
Wskaźniki BOOST i OIL TEMP
Zwiń
X
-
Wskaźniki BOOST i OIL TEMP
Czy wie ktos gdzie w PL mozna kupic wskazniki VDO ?
Chce temp oleju i boost :twisted:
Chyba beda mi najbardziej pasowaly... potrzeba zeby byly klasyczne czarne, zielone podswietlenie, biala wskazowka... a i na pewno jakis mniejszy rozmiar niz 52mm (bo z tego co zauwazylem to ten jest dosyc popularny)
Do temp oleju to najlepiej zeby byl juz z czujnikiem w zestawie :wink:
Boost rozumiem ze kupic normalny mechaniczy i zaimplementowac trzeba w sposob jak u Purchawy ?
Moze macie jakies inne propozycje co do wskaznikow to bardzo prosze o podpowiedzi... bo przeszukalem juz rozne strony i albo nic ciekawego, nic mi sie nei podoba lub zupelnie nie pasuje mi do wnatrza (wies tanczy i spiewa :lol: )A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
-
-
danielpoz
w audi 90 i niekiedy w 80 takie byly
szt.3 i wlasnie VDO z tym ze podswietlenie pomaranczowe-fajny lans!!!
Komentarz
-
No fajnie... tylko ja chcialbym nowe te wskazniki (z aktualnie produkowanych serii). tylko niestety nie wiem kto takie w PL w ogole sprzedaje :cry:
IMO na fajny lans to jest lepszy obrotomierz o srednicy 100mm z sziftlajtem z zarowka min 60W i to wszystko zamontowane nad deska :lol: :lol: :lol:
Nie wiecie moze jak sie nazywaja takie wskazniki ktore jak sa zgaszone maja czarne szkielka... dopiero jak sie wlaczy podswietlenie to widac co to za wskaznik ? Omori? Defi ?
nie znacie jakis stron internetowych z roznymi wskaznikami.... bo wiekszosc co znajduje to sa do kupienia tylko AutoMeter (bleeee)A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
danielpoz
no wiesz te z audi i tak sa ladniejsze niz nie jedne aktualnie orodukowane badziewia hahaha
byla taka firma elektroniczna w Polsce ktora sprzedaje wysylkowo nazwa Conrad lub Konrad elektronik tylko cos slyszalem ze tez jakosciowo maja kiepskie i ceny tez spore
Komentarz
-
coś mi się nie wydaje. Greddy robi porządny sprzęt. design też jest atrakcyjny.Zamieszczone przez danielpozno wiesz te z audi i tak sa ladniejsze niz nie jedne aktualnie orodukowane badziewia hahaha
Pozdr,
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
podjedz do NORAUTO Marki lub Piaseczno, bodajze po 120 czy 160 PLN. Nawet calkiem calkiem wygladaja...
Tez zastanawiam sie czy nie kupic sobie temp oil i boosta .... :twisted:
ile kosztuje czujnik temperatury oleju do Octavi i jak sie go montuje :?:
tylko narazie sie zastanawiam gdzie bym to wstawil, zeby to ladnie wygladalo i kto by to wstawil, bo moje zdolnosci manualne sa kiepskie :roll:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Ten z Norauto ja mam. To jest wskaznik Jacky Auto Sport, czyli badziewna chinszczyzna w ladnym opakowaniu. Zdecydowanie nie polecam. Jak tylko sobie kupie jakis porzadny to obecny moge oddac za friko :evil:Zamieszczone przez Jackalpodjedz do NORAUTO Marki lub Piaseczno, bodajze po 120 czy 160 PLN. Nawet calkiem calkiem wygladaja...
Ogolnie rzecz biorac wskaznik doladowania i temp oleju powinien byc montowany seryjnie."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Jakich firm wskazniki sprzedaja w NorAuto po 120zl ? To chyba tylka jakies Jacky czy tego typu...Zamieszczone przez Jackalpodjedz do NORAUTO Marki lub Piaseczno, bodajze po 120 czy 160 PLN. Nawet calkiem calkiem wygladaja...
ile kosztuje czujnik temperatury oleju do Octavi i jak sie go montuje :?:
nie chodzi mi o to ze musze miec wskaznik za xxxx zl ale nie zamontuje czegos w stylu Jacky co na oko jest tandetne i nie pasuje do zadnego elementu wnetrza ani obudowa, ani kolorystyka, ani podswiatleniem :ble :ble :ble
BTW: do czujnika temp oleju z tego co wiem trzeba wywiercic dziure w misce i tam sie go montuje :twisted:A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Z tego co ja sie juz zdarzylem wywiedziec, to jest miejsce na czujnik tylko zaslepione. Przynajmniej w 1,9TDI.Zamieszczone przez MachBTW: do czujnika temp oleju z tego co wiem trzeba wywiercic dziure w misce i tam sie go montuje :twisted:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Na stronie Zastec Tuning są jakieś wskaźniki. Nie widziałem ich na żywo, ale wyglądają OK. Ceny też są do zaakceptowania.
Komentarz
-
-
na autokaciku leff sie chwalil gdzies ze wlasnie ma takie... moze on nam powie cos wiecej o tych wskaznikach :roll:Zamieszczone przez MachJakich firm wskazniki sprzedaja w NorAuto po 120zl ? To chyba tylka jakies Jacky czy tego typu...
nie chodzi mi o to ze musze miec wskaznik za xxxx zl ale nie zamontuje czegos w stylu Jacky co na oko jest tandetne i nie pasuje do zadnego elementu wnetrza ani obudowa, ani kolorystyka, ani podswiatleniem :ble :ble :ble
BTW: do czujnika temp oleju z tego co wiem trzeba wywiercic dziure w misce i tam sie go montuje :twisted:
[ Dodano: Pią 11 Lut, 05 13:50 ]
a za ile taka czujka w miejsce zaslepki kosztuje :?:Zamieszczone przez PurchawaZ tego co ja sie juz zdarzylem wywiedziec, to jest miejsce na czujnik tylko zaslepione. Przynajmniej w 1,9TDI.Zamieszczone przez MachBTW: do czujnika temp oleju z tego co wiem trzeba wywiercic dziure w misce i tam sie go montuje :twisted:
i czy ona bedzie wspolpracowala z kazdym wskaznikiem :?:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Komentarz
-
-
leff trafil w Norauto wskaznik chyba AutoStyle, taki z roznymi kolorami podswietlenia.na autokaciku leff sie chwalil gdzies ze wlasnie ma takie... moze on nam powie cos wiecej o tych wskaznikachJestem w trakcie ustalania szczegolow co i jak potrzeba do zamontowania wskaznika temp oleju. Moze w przyszlym tygodniu bede mial chwile zeby wpasc do Marka to sie sprobuje podpytac. Jak mi sie uda zamontowac, to standardowo zdam relacjea za ile taka czujka w miejsce zaslepki kosztuje :?:
i czy ona bedzie wspolpracowala z kazdym wskaznikiem :?:
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
i o tych wlasnie mowie...Zamieszczone przez Purchawaleff trafil w Norauto wskaznik chyba AutoStyle, taki z roznymi kolorami podswietlenia.na autokaciku leff sie chwalil gdzies ze wlasnie ma takie... moze on nam powie cos wiecej o tych wskaznikach
Turbo jest zielone a temp oil czerwony... sprzedaja do nich nawet ramki, takie zeby zainstalowac zamist radia :szeroki_usmiech:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Komentarz
-
-
auto style nie widziałem już od dawna. są tylko jacky (chyba, że w którymś norauto jeszcze mają stary zapas). jacky to kiła - choć do tej pory się dziwię, co można spieprzyć w tak prostym wskaźniku, jak np. boost :? :roll: :roll: pomijam już kwestie estetyczne, bo jak wyglądają wskaźniki Jacky, każdy widzi :?Zamieszczone przez Jackali o tych wlasnie mowie...
Turbo jest zielone a temp oil czerwony... sprzedaja do nich nawet ramki, takie zeby zainstalowac zamist radia :szeroki_usmiech:
ops: :roll:
a te ich ramki są tak wspaniałe, że nawet bym w kominku wstydził się nimi rozpalać
ops:
ops: :roll: :roll:
Pozdr,
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
No tez cos takiego slyszalem... ale to zaslepienie to nie jest chyba plastikowy koreczek :lol: tylko takie jakby wklesle miejsce cos jakby zaznaczenie gdzie sie mozna podlaczyc... fakt faktem ze pewnie i tak trzeba to przedziurkowac :zastrzelicZamieszczone przez PurchawaZ tego co ja sie juz zdarzylem wywiedziec, to jest miejsce na czujnik tylko zaslepione. Przynajmniej w 1,9TDI.Zamieszczone przez MachBTW: do czujnika temp oleju z tego co wiem trzeba wywiercic dziure w misce i tam sie go montuje :twisted:
Widze po tym watku ze z tematem wskaznikow wcale nie jest tak latwo ze pojde do sklepu, wybiore sobie i happy.
Takze jak znajde cos ladnego co nie bedzie kosztowalo xxxx zl i kupie dla siebie to sie pochwale :bajer
[ Dodano: Sob 12 Lut, 05 01:54 ]
EDIT
znalazlem firme ktora jest przedstawicielem VDO w Polsce:
Witamy w DRABPOL od 40 lat dostarczamy urządzenia, systemy pozyskiwania i zarządzania informacją w celu optymalizacji kosztów osobowych i sprzętowych oraz poprawy bezpieczeństwa i komfortu w ruchu lądowym i powietrznym. Nasze certyfikowane biura konstrukcyjne oraz kadra inżynierska pomagają naszym odbiorcom na każdym etapie prac – od pomysłu czy idei do funkcjonalnego rozwiązania czy urządzenia lub […]
z tego co widze maja sklep na Jutrzenki w Wawie... podjade zobacze co u nich mozna :wink:
wskazniki: http://www.drabpol.pl/czujniki.htmA4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Jeszcze na lewym slupku 3 inne wskazniki i wielki centralny obrotomierz z sziftlajtem w stylu F&F to juz zupelnie ze 30KM dodaje :lol: :lol: :lol:
Styl jest okropny... natomiast nie neguje jakosci wykonania, calkiej ladnie to jest zrobione
k
A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
po obejrzeniu tych fotek skojarzylo mi sie powiedzienie mojego kolegi co sprowadza auta... jak jest dobrze wypasione to mowia mniej wiecej:
Full equip. es una tabla en las curvas
co w uproszczonym tlumaczeniu handlarskim oznacza:
pelen wypas kur** mac :twisted:A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Witam w moim pierwszym poście na tym forum,Zamieszczone przez MachNie wiecie moze jak sie nazywaja takie wskazniki ktore jak sa zgaszone maja czarne szkielka... dopiero jak sie wlaczy podswietlenie to widac co to za wskaznik ? Omori? Defi ?
Wskaźniki, o ktorych piszesz to Defi - bardzo zacna zabawka. Jeżeli chcesz namiary na sprzedawców zarówno Defi jak i Omori to zapraszam na priv.
Pozdrowienia,
suo
Komentarz
-
-
Witaj,Zamieszczone przez suoWskaźniki, o ktorych piszesz to Defi - bardzo zacna zabawka. Jeżeli chcesz namiary na sprzedawców zarówno Defi jak i Omori to zapraszam na priv.
Jesli to nie tajemnica to zapodaj nam tutaj te kontakty... z tego co wiem wiecej osob jest zainteresowanych dokupieniem wskaznikow wiec wszelkie namiary w tym topicu beda pomocne.
Chyba ze sa jakies przeciwskazania... to prosze zostaw mi te kontaky na PW.
pozdrA4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Nie jest to tajemnicą - nie chciałem być posądzony w pierwszym poście o komerchę.Zamieszczone przez MachWitaj,Zamieszczone przez suoWskaźniki, o ktorych piszesz to Defi - bardzo zacna zabawka. Jeżeli chcesz namiary na sprzedawców zarówno Defi jak i Omori to zapraszam na priv.
Jesli to nie tajemnica to zapodaj nam tutaj te kontakty... z tego co wiem wiecej osob jest zainteresowanych dokupieniem wskaznikow wiec wszelkie namiary w tym topicu beda pomocne.
Chyba ze sa jakies przeciwskazania... to prosze zostaw mi te kontaky na PW.
pozdr
Omori dostępne u Marcina Cz. ([email protected]), Defi u Evonationa.
Pozdrowienia,
suo
Komentarz
-
-
Suo, dzieki za podpowiedz :wink:
Takze bezposrednio do wgladu zapodaje linki:
Defi BF series: http://www.evonation.com/pl/newsec.p...ec&sub=5&typ=1
Defi D series: http://www.evonation.com/pl/newsec.p...ec&sub=5&typ=2
Defi DIN series: http://www.evonation.com/pl/newsec.p...ec&sub=5&typ=4
Omori: http://www.omorimeter.com/products.htm
(wydaje mi sie ze dosyc ladnie powinny pasowac do podswietlenia deski w octavkach)
Ja jestem aktualnie "zakochany" w tym:
minusy:
- po cholere mi skala podcisnienia :-(
- srednica 60mm (na prawde nie mam pojecia gdzie by to zamontowac :evil: )
- czy 2.0 bary to nie za mala skala
(gdzies cos slyszalem ze jakies TDI to maja 2.0 bary o overbooscie - czy to prawda ?)A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Mialem okazje wczoraj przejechac sie (niestety tylko jako pasazer) Subaru Impreza STI
Koles mial piekny zestaw wskaznikow BLITZ
Cudo... Montowal to w niemczech, sciagali mu na zamowienie z Japonii. Sa naprawde super, niestety cena tez. Okolo 5tys zl za zestaw 3 wskaznikow. :|
2 Bary IMHO wystarczaja w zupelnosci. No chyba, ze zalozysz jakas wielgachna hybrydowa turbine
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz