Jest jeszcze jedna sprawa.. ciekawe jak ten silnik radzi sobie ze slaba jakoscia paliw.
Wskaźniki BOOST i OIL TEMP
Zwiń
X
-
Wskaźniki BOOST i OIL TEMP
Czy wie ktos gdzie w PL mozna kupic wskazniki VDO ?
Chce temp oleju i boost :twisted:
Chyba beda mi najbardziej pasowaly... potrzeba zeby byly klasyczne czarne, zielone podswietlenie, biala wskazowka... a i na pewno jakis mniejszy rozmiar niz 52mm (bo z tego co zauwazylem to ten jest dosyc popularny)
Do temp oleju to najlepiej zeby byl juz z czujnikiem w zestawie :wink:
Boost rozumiem ze kupic normalny mechaniczy i zaimplementowac trzeba w sposob jak u Purchawy ?
Moze macie jakies inne propozycje co do wskaznikow to bardzo prosze o podpowiedzi... bo przeszukalem juz rozne strony i albo nic ciekawego, nic mi sie nei podoba lub zupelnie nie pasuje mi do wnatrza (wies tanczy i spiewa :lol: )A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
-
-
danielpoz
w audi 90 i niekiedy w 80 takie byly
szt.3 i wlasnie VDO z tym ze podswietlenie pomaranczowe-fajny lans!!!
Komentarz
-
No fajnie... tylko ja chcialbym nowe te wskazniki (z aktualnie produkowanych serii). tylko niestety nie wiem kto takie w PL w ogole sprzedaje :cry:
IMO na fajny lans to jest lepszy obrotomierz o srednicy 100mm z sziftlajtem z zarowka min 60W i to wszystko zamontowane nad deska :lol: :lol: :lol:
Nie wiecie moze jak sie nazywaja takie wskazniki ktore jak sa zgaszone maja czarne szkielka... dopiero jak sie wlaczy podswietlenie to widac co to za wskaznik ? Omori? Defi ?
nie znacie jakis stron internetowych z roznymi wskaznikami.... bo wiekszosc co znajduje to sa do kupienia tylko AutoMeter (bleeee)A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
danielpoz
no wiesz te z audi i tak sa ladniejsze niz nie jedne aktualnie orodukowane badziewia hahaha
byla taka firma elektroniczna w Polsce ktora sprzedaje wysylkowo nazwa Conrad lub Konrad elektronik tylko cos slyszalem ze tez jakosciowo maja kiepskie i ceny tez spore
Komentarz
-
Zamieszczone przez danielpozno wiesz te z audi i tak sa ladniejsze niz nie jedne aktualnie orodukowane badziewia hahaha
Pozdr,
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
podjedz do NORAUTO Marki lub Piaseczno, bodajze po 120 czy 160 PLN. Nawet calkiem calkiem wygladaja...
Tez zastanawiam sie czy nie kupic sobie temp oil i boosta .... :twisted:
ile kosztuje czujnik temperatury oleju do Octavi i jak sie go montuje :?:
tylko narazie sie zastanawiam gdzie bym to wstawil, zeby to ladnie wygladalo i kto by to wstawil, bo moje zdolnosci manualne sa kiepskie :roll:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jackalpodjedz do NORAUTO Marki lub Piaseczno, bodajze po 120 czy 160 PLN. Nawet calkiem calkiem wygladaja...
Ogolnie rzecz biorac wskaznik doladowania i temp oleju powinien byc montowany seryjnie."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jackalpodjedz do NORAUTO Marki lub Piaseczno, bodajze po 120 czy 160 PLN. Nawet calkiem calkiem wygladaja...
ile kosztuje czujnik temperatury oleju do Octavi i jak sie go montuje :?:
nie chodzi mi o to ze musze miec wskaznik za xxxx zl ale nie zamontuje czegos w stylu Jacky co na oko jest tandetne i nie pasuje do zadnego elementu wnetrza ani obudowa, ani kolorystyka, ani podswiatleniem :ble :ble :ble
BTW: do czujnika temp oleju z tego co wiem trzeba wywiercic dziure w misce i tam sie go montuje :twisted:A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MachBTW: do czujnika temp oleju z tego co wiem trzeba wywiercic dziure w misce i tam sie go montuje :twisted:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Na stronie Zastec Tuning są jakieś wskaźniki. Nie widziałem ich na żywo, ale wyglądają OK. Ceny też są do zaakceptowania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MachJakich firm wskazniki sprzedaja w NorAuto po 120zl ? To chyba tylka jakies Jacky czy tego typu...
nie chodzi mi o to ze musze miec wskaznik za xxxx zl ale nie zamontuje czegos w stylu Jacky co na oko jest tandetne i nie pasuje do zadnego elementu wnetrza ani obudowa, ani kolorystyka, ani podswiatleniem :ble :ble :ble
BTW: do czujnika temp oleju z tego co wiem trzeba wywiercic dziure w misce i tam sie go montuje :twisted:
[ Dodano: Pią 11 Lut, 05 13:50 ]
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez MachBTW: do czujnika temp oleju z tego co wiem trzeba wywiercic dziure w misce i tam sie go montuje :twisted:
i czy ona bedzie wspolpracowala z kazdym wskaznikiem :?:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Komentarz
-
-
na autokaciku leff sie chwalil gdzies ze wlasnie ma takie... moze on nam powie cos wiecej o tych wskaznikacha za ile taka czujka w miejsce zaslepki kosztuje :?:
i czy ona bedzie wspolpracowala z kazdym wskaznikiem :?:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Purchawana autokaciku leff sie chwalil gdzies ze wlasnie ma takie... moze on nam powie cos wiecej o tych wskaznikach
Turbo jest zielone a temp oil czerwony... sprzedaja do nich nawet ramki, takie zeby zainstalowac zamist radia :szeroki_usmiech:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jackali o tych wlasnie mowie...
Turbo jest zielone a temp oil czerwony... sprzedaja do nich nawet ramki, takie zeby zainstalowac zamist radia :szeroki_usmiech:ops: :roll:
a te ich ramki są tak wspaniałe, że nawet bym w kominku wstydził się nimi rozpalać
ops:
ops: :roll: :roll:
Pozdr,
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez MachBTW: do czujnika temp oleju z tego co wiem trzeba wywiercic dziure w misce i tam sie go montuje :twisted:
Widze po tym watku ze z tematem wskaznikow wcale nie jest tak latwo ze pojde do sklepu, wybiore sobie i happy.
Takze jak znajde cos ladnego co nie bedzie kosztowalo xxxx zl i kupie dla siebie to sie pochwale :bajer
[ Dodano: Sob 12 Lut, 05 01:54 ]
EDIT
znalazlem firme ktora jest przedstawicielem VDO w Polsce:
Witamy w DRABPOL od 40 lat dostarczamy urządzenia, systemy pozyskiwania i zarządzania informacją w celu optymalizacji kosztów osobowych i sprzętowych oraz poprawy bezpieczeństwa i komfortu w ruchu lądowym i powietrznym. Nasze certyfikowane biura konstrukcyjne oraz kadra inżynierska pomagają naszym odbiorcom na każdym etapie prac – od pomysłu czy idei do funkcjonalnego rozwiązania czy urządzenia lub […]
z tego co widze maja sklep na Jutrzenki w Wawie... podjade zobacze co u nich mozna :wink:
wskazniki: http://www.drabpol.pl/czujniki.htmA4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Jeszcze na lewym slupku 3 inne wskazniki i wielki centralny obrotomierz z sziftlajtem w stylu F&F to juz zupelnie ze 30KM dodaje :lol: :lol: :lol:
Styl jest okropny... natomiast nie neguje jakosci wykonania, calkiej ladnie to jest zrobionek
A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
po obejrzeniu tych fotek skojarzylo mi sie powiedzienie mojego kolegi co sprowadza auta... jak jest dobrze wypasione to mowia mniej wiecej:
Full equip. es una tabla en las curvas
co w uproszczonym tlumaczeniu handlarskim oznacza:
pelen wypas kur** mac :twisted:A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MachNie wiecie moze jak sie nazywaja takie wskazniki ktore jak sa zgaszone maja czarne szkielka... dopiero jak sie wlaczy podswietlenie to widac co to za wskaznik ? Omori? Defi ?
Wskaźniki, o ktorych piszesz to Defi - bardzo zacna zabawka. Jeżeli chcesz namiary na sprzedawców zarówno Defi jak i Omori to zapraszam na priv.
Pozdrowienia,
suo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez suoWskaźniki, o ktorych piszesz to Defi - bardzo zacna zabawka. Jeżeli chcesz namiary na sprzedawców zarówno Defi jak i Omori to zapraszam na priv.
Jesli to nie tajemnica to zapodaj nam tutaj te kontakty... z tego co wiem wiecej osob jest zainteresowanych dokupieniem wskaznikow wiec wszelkie namiary w tym topicu beda pomocne.
Chyba ze sa jakies przeciwskazania... to prosze zostaw mi te kontaky na PW.
pozdrA4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MachZamieszczone przez suoWskaźniki, o ktorych piszesz to Defi - bardzo zacna zabawka. Jeżeli chcesz namiary na sprzedawców zarówno Defi jak i Omori to zapraszam na priv.
Jesli to nie tajemnica to zapodaj nam tutaj te kontakty... z tego co wiem wiecej osob jest zainteresowanych dokupieniem wskaznikow wiec wszelkie namiary w tym topicu beda pomocne.
Chyba ze sa jakies przeciwskazania... to prosze zostaw mi te kontaky na PW.
pozdr
Omori dostępne u Marcina Cz. ([email protected]), Defi u Evonationa.
Pozdrowienia,
suo
Komentarz
-
-
Suo, dzieki za podpowiedz :wink:
Takze bezposrednio do wgladu zapodaje linki:
Defi BF series: http://www.evonation.com/pl/newsec.p...ec&sub=5&typ=1
Defi D series: http://www.evonation.com/pl/newsec.p...ec&sub=5&typ=2
Defi DIN series: http://www.evonation.com/pl/newsec.p...ec&sub=5&typ=4
Omori: http://www.omorimeter.com/products.htm
(wydaje mi sie ze dosyc ladnie powinny pasowac do podswietlenia deski w octavkach)
Ja jestem aktualnie "zakochany" w tym:
minusy:
- po cholere mi skala podcisnienia :-(
- srednica 60mm (na prawde nie mam pojecia gdzie by to zamontowac :evil: )
- czy 2.0 bary to nie za mala skala
(gdzies cos slyszalem ze jakies TDI to maja 2.0 bary o overbooscie - czy to prawda ?)A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Mialem okazje wczoraj przejechac sie (niestety tylko jako pasazer) Subaru Impreza STI
Koles mial piekny zestaw wskaznikow BLITZCudo... Montowal to w niemczech, sciagali mu na zamowienie z Japonii. Sa naprawde super, niestety cena tez. Okolo 5tys zl za zestaw 3 wskaznikow. :|
2 Bary IMHO wystarczaja w zupelnosci. No chyba, ze zalozysz jakas wielgachna hybrydowa turbine"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz