Słuchajcie OCTAVIA I silnik ALH
Przeróbki
*wtryski .230 frateli bosio
*turbina od wersji 130
*pompa tzw 11
*fmic
*jedno masowe koło zamachowe
*wyciety kat i egr
Sytuacja jest taka : Po założeniu wszystkich zabawek auto nie odpalało jedynie po dodaniu startera chwile sie pokreciło... Typ poszedł na pompe, została założona stara 10, na której silnik ledwo dyszal ( ze względu na małe cisnienie paliwa wtryski się nie otwierały ). Także typ słusznie padł na pompe. Pojechała ona do Pietrzykowic koło Wrocławia do "Bosha" na sprawdzenie. Tam ( po znalezieniu niby drobnej usterki i sprawdzeniu na stole [ niby igła ] ) po paru dniach wróciła z powrotem. Dzisiaj ją założyliśmy, objawy dalej są takie same. Paliwo podaje bo wtryskiwacze rozpylają paliwo ( może dawka za mała, ale raczej wątpie ). Czy możliwe jest, że pompa podaje w złym momencie paliwo na cylinder albo inne bajery bo brakuje nam juz pomysłów. Komputer nie wykazuje żadnych błędów. Jutro będziemy ją próbowali regulować starą metodą i zobaczymy co z tego będzie.
Podobna sytuacje miałem z AFN w Audi. Wymieniałem uszczelkę pod nastawnikiem i auto nie chciało odpalić mimo że ustawiłem go tak samo na 5 znakach które zrobiłem. Po ruszeniu nastawnika dosłownie o 1mm auto zaczęło odpalać. Popróbuj delikatnie z nastawnikiem, czy w jedną czy w drugą.
Komentarz