Przerobiony ALH nie odpala :(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dekoman
    Drive
    • 2016
    • 42
    • Octavia III (5E3)

Przerobiony ALH nie odpala :(

no to poza meczem, dzisiaj byl film pt. "Tańczący z tujami" :wink:
    ale zdjęcia boję się wrzucić :lol:
    Pozdrawiam
  • zroland
    Classic
    • 2013
    • 5

Przerobiony ALH nie odpala

Słuchajcie OCTAVIA I silnik ALH
    Przeróbki
    *wtryski .230 frateli bosio
    *turbina od wersji 130
    *pompa tzw 11
    *fmic
    *jedno masowe koło zamachowe
    *wyciety kat i egr
    Sytuacja jest taka : Po założeniu wszystkich zabawek auto nie odpalało jedynie po dodaniu startera chwile sie pokreciło... Typ poszedł na pompe, została założona stara 10, na której silnik ledwo dyszal ( ze względu na małe cisnienie paliwa wtryski się nie otwierały ). Także typ słusznie padł na pompe. Pojechała ona do Pietrzykowic koło Wrocławia do "Bosha" na sprawdzenie. Tam ( po znalezieniu niby drobnej usterki i sprawdzeniu na stole [ niby igła ] ) po paru dniach wróciła z powrotem. Dzisiaj ją założyliśmy, objawy dalej są takie same. Paliwo podaje bo wtryskiwacze rozpylają paliwo ( może dawka za mała, ale raczej wątpie ). Czy możliwe jest, że pompa podaje w złym momencie paliwo na cylinder albo inne bajery bo brakuje nam juz pomysłów. Komputer nie wykazuje żadnych błędów. Jutro będziemy ją próbowali regulować starą metodą i zobaczymy co z tego będzie.

Macie jakies pomysły ?????????????????????

Komentarz

• kornat
      Rider
      • 2007
      • 578

Obstawiam, że pompa jest źle ustawiona dawka paliwa i kąt wtrysku. Spróbujcie nastawnik trochę przesunąć w stronę koła zębatego.

Komentarz

• samtech84
        Elegance
        • 2008
        • 988
        • Octavia I (1U2)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Ustaw GMP na wale i zobacz czy dasz radę włożyć jakąś blokadę fi6 w koło pompy.

Komentarz

• zroland
          Classic
          • 2013
          • 5

Koledzy bylo sprawdzane i regulowane nastawnikiem kaplica. Jeszcze jakies sugestje ? Dzisiaj wpadnie kolega moze cos jeszcze wymysli

Komentarz

• zibione
            Classic
            • 2010
            • 19

Podobna sytuacje miałem z AFN w Audi. Wymieniałem uszczelkę pod nastawnikiem i auto nie chciało odpalić mimo że ustawiłem go tak samo na 5 znakach które zrobiłem. Po ruszeniu nastawnika dosłownie o 1mm auto zaczęło odpalać. Popróbuj delikatnie z nastawnikiem, czy w jedną czy w drugą.
            Moja Skoda
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71635

Komentarz

• zroland
              Classic
              • 2013
              • 5

Sprawa rozwiązana problem z wiązką elektryczną był. Wszystko było sprawne

Komentarz

Pracuję...