Wpadłbym, ale mam nockę więc będzie ciężko :P
AHF zmiana z wtrysków 260Race na 230
Zwiń
X
-
AHF zmiana z wtrysków 260Race na 230
Witam, czy jakaś mądra głowa może mi powiedzieć/wytłumaczyć, ponieważ u mnie w aucie są wtryski 260 Race, oczywiście obecnie przesadne do mocy jaka jest( 161 KM 331Nm) i tu moje pytanie, czy po zakupie wtrysków 230 bardziej adekwatnych do mocy trzeba coś zmieniać?
1. soft?
2. kąty wtrysków?
czy nie ma jakiejś wielkiej potrzeby tego modyfikować?
Albo czym grozi wykręcenie 260 a wkręcenie 230 bez żadnych zmian?
-
-
do tej mocy to co masz to spokojnie 0,216 Ci wystaczą ja mam na nich 170km i 340nm i luz...co do Twojego pytania to zadzwoń do Mastersa i się spytaj zwyczajnie.
ps. z ciekawości zapytam czemu masz taką małą moc na tych gratach? spokojnie wystarczą na 190 km i nie będzie to jakiś hardcorowy soft..."urodzilem się z kierownicą w dłoni i ołowianą stopą" ;]
176Km 343Nm
hamulce 312mm przód i 256mm tył
Komentarz
-
-
te wtryski to giganty. Przy tej mocy jak nie ma tlenu to strasznie leją. To nawet nie zdrowo dla silnika. Potencjał na tych wtryskach to 220Km ++++ mi 230 skończyły się przy 209Km po zapodaniu 260 ograniczało mnie tylko turbo i awaryjność.
Jak chcesz zmienić na 230 lub 216 obowiązkowa korekta. Ale kto ci to wystroił.
Komentarz
-
-
stroiłem to w mastersie, ale ja ich ograniczyłem szczerze mówiąc, ale w takim razie tak sądziłem że będzie potrzebna korekta tego, z tymże teraz jeden wtrysk przy zimnym rozruchu jak wszystkie 3 pokazują dawkę bliską 0 to 2 wtryskiwacz ma wartość prawie 2, auto strasznie dymi (nie olejem tylko niespalonym paliwem) 10 sekund aż dawki się nie zrównają, więc postanowiłem kupić 230 i wymienić wszystkie wtryski, chcę sprawdzić czy to rzeczywiście wina wtrysku, i wtedy zestroić. Ma to sens, czy takie myślenie jest nie jest zbyt logiczne?
Czy lepiej jechać odrazu do mastersa na wymianę i strojenie...?
Ale z 2 strony wtryski przy odpalaniu ciepłego silnika zawsze mają równe dawki więc wtedy tego nie zweryfikuję u nich...
Bo nie wiem czy wina jeszcze nie tkwi w pompie wtryskowej....ale nie orientuję się czy takie były by objawy...
Komentarz
-
Komentarz