Zamieszczone przez krzynol
Demontaż bocznych listew OCT I
Zwiń
X
-
Młodyy, najlepiej małym płaskim śrubokrętem owiniętym szmatką podważyć na środku przy słupku B, a potem to już ręką pójdzie. Tylko nie za mocno żeby nie połamać. Lakier nie zejdzie, ale zostają ślady po taśmie (na brzegach) i klej (na środku). Samemu ciężko się tego pozbyć, ale każdy lakiernik zrobi to za 10-15 zł.
Komentarz
-
-
Młodyy, szczerze Ci powiem, że nie wiem. Podejrzewam, że jak się przyjrzysz, to będzie widać jakąś różnicę w odcieniu, w końcu lakier pod listwami nie jest narażony na promienie UV więc aż tak nie blaknie. Ale myślę, że jak już będziesz resztki taśmy i kleju usuwał u lakiernika to za nieduże pieniądze może Ci tak wycieniować, że nie będzie widać. A tak z czystej ciekawości, to po co się chcesz listew pozbyć?
Komentarz
-
-
To może kolego listwy w kolor tak jak ja mam np u siebie...tylko to już troszke chyba większy koszt bo trzeba dobrać lakier i jeszcze inny jako podkład do plastików...całe szczęście że są klejone bo tak to by nie jeden jeździł z odstającą listwą
U mnie chociaż by tak to wygląda;P
Też miało być bez ale są gusta i guściki i wszystko poszło w kolor i jest dobrze;PO1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MłodyyJak zrobi polerkę to wydaje mi sie ze az tak nie bedzie widac
ja to u siebie przerabiałem, bo mi się odklejała na drzwiach pasażera przy słupku B. Pojechałem do lakiernika i za 10 zł oczyścił drzwi, listwę i przykleił na taśmę dwustronną - muszę jechać jeszcze raz, żeby dał klej, bo sama taśma kiepsko trzyma. Jakbyś miał zamiar sam oczyszczać drzwi/listwy z kleju, to najlepiej podgrzej opalarką albo suszarką do włosów, bo inaczej to ten klej jest twardy jak kamień :wink:
Komentarz
-
Komentarz