Demontaż bocznych listew OCT I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Młodyy
    Classic
    • 2016
    • 13

Zamieszczone przez krzynol
    podobno tylko jakiś wysokiej klasy/drogi sprzęt jest w stanie coś zadziałać?
    Prawie codziennie mijam tą reklamę zadzwoń zapytaj (wzmacniacze gsm to około 1000zł) Reklama GSM
  • Młodyy
    Classic
    • 2013
    • 29

Siemanko Zrywał ktoś boczne listwy z drzwi? Jak sie do tego zabrać,czym to podważyć? Czy po zerwaniu listew nie zostaną ślady lub nie zejdzie lakier z drzwi ?

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15976
      • Superb III (3V3)

Młodyy, najlepiej małym płaskim śrubokrętem owiniętym szmatką podważyć na środku przy słupku B, a potem to już ręką pójdzie. Tylko nie za mocno żeby nie połamać. Lakier nie zejdzie, ale zostają ślady po taśmie (na brzegach) i klej (na środku). Samemu ciężko się tego pozbyć, ale każdy lakiernik zrobi to za 10-15 zł.
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Młodyy
        Classic
        • 2013
        • 29

Dzięki na info co i jak.Powidz mi jeszcze czy nie będzie śladów ? Chodzi mi jak sie stanie z dalsza i popatrzy na auto z profilu czy nie będzie innego odcieniu lub śladów po listwach.Auto jest czarne

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15976
          • Superb III (3V3)

Młodyy, szczerze Ci powiem, że nie wiem. Podejrzewam, że jak się przyjrzysz, to będzie widać jakąś różnicę w odcieniu, w końcu lakier pod listwami nie jest narażony na promienie UV więc aż tak nie blaknie. Ale myślę, że jak już będziesz resztki taśmy i kleju usuwał u lakiernika to za nieduże pieniądze może Ci tak wycieniować, że nie będzie widać. A tak z czystej ciekawości, to po co się chcesz listew pozbyć?
          رافال
          Spoty

Komentarz

• Młodyy
            Classic
            • 2013
            • 29

Jak zrobi polerkę to wydaje mi sie ze az tak nie bedzie widac.A co do pomysłu zrywania to podoba mi sie Oct bez listew A u mnie jeszcze przyjdą inne koła,gleba spora więc powinno to ładnie wyglądać

Komentarz

• lukasz16v
              Rider
              • 2012
              • 271

To może kolego listwy w kolor tak jak ja mam np u siebie...tylko to już troszke chyba większy koszt bo trzeba dobrać lakier i jeszcze inny jako podkład do plastików...całe szczęście że są klejone bo tak to by nie jeden jeździł z odstającą listwą
              U mnie chociaż by tak to wygląda;P

Też miało być bez ale są gusta i guściki i wszystko poszło w kolor i jest dobrze;P
              O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
              Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613

Komentarz

• rafiki
                RS
                • 2012
                • 15976
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Młodyy
                Jak zrobi polerkę to wydaje mi sie ze az tak nie bedzie widac
                ale polerkę czyli to wycieniowanie , o którym wspominałem? Bo to 2 różne rzeczy są :wink:
                ja to u siebie przerabiałem, bo mi się odklejała na drzwiach pasażera przy słupku B. Pojechałem do lakiernika i za 10 zł oczyścił drzwi, listwę i przykleił na taśmę dwustronną - muszę jechać jeszcze raz, żeby dał klej, bo sama taśma kiepsko trzyma. Jakbyś miał zamiar sam oczyszczać drzwi/listwy z kleju, to najlepiej podgrzej opalarką albo suszarką do włosów, bo inaczej to ten klej jest twardy jak kamień :wink:
                رافال
                Spoty

Komentarz

• Młodyy
                  Classic
                  • 2013
                  • 29

Listwy chyba jednak zerwę.Zrobi to i to bo polerkę tez będę chciał zrobić całego auta

Komentarz

Pracuję...