No to się teraz zacznie: http://mzd.czest.pl/1589-na-skrzyzow...c-bezpieczniej :|
Mocowanie logo
Zwiń
X
-
Mocowanie logo
Witam
Kupiłem napisy oraz listewkę na tylną klapę. Zastanawiam się czym to przykleić aby było dosyć trwale przytwierdzone. Wiem że jest taśma dwustronna piankowa . Ale jakiej szukać, gdzie kupić? Czy ktoś przerabiał już ten temat?
Czy boczne listwy na drzwiach mogę przykleić na sylikon czy doradzacie coś specjalnego.
Pozdrawiam kolegów
-
-
Re: Mocowanie logo
Zamieszczone przez DarioBlaWitam
(...) Wiem że jest taśma dwustronna piankowa . Ale jakiej szukać, gdzie kupić?
Zamieszczone przez DarioBla(...)Czy boczne listwy na drzwiach mogę przykleić na sylikon czy doradzacie coś specjalnego.
Pozdrawiam kolegów
pytanie jeszcze tylko jak klej z danej taśmy czy innego ustrojstwa zaprzyjaźni się z lakierem...
Komentarz
-
-
Przerabiałem u siebie ten temat nie tak dawno temu, piszę o listwach bocznych.
Na prawych przednich drzwiach zaczęła mi odchodzić listwa plastikowa, co strasznie zaburzało moje poczucie estetyki.
Na początku oderwałem całość dokładnie wyczyściłem i przykleiłem na silikon technicoll, o taki:
Listwa odeszła po 1/2 dniach
Później zastosowałem taśmę dwustronną TESA Extra Strong, o taka:
Było już lepiej, bo dłużej trzymała plastikową listwę tzn. ok. 2/3 dni, dopóki nie wyszło słońce i nie rozgrzało porządnie tego. Listwa "spłynęła i odkleiła się.
Teraz przykleiłem czymś takim:
Pattex fix 120 kg per roll
I trzyma się bardzo dobrze, mam nadzieję, że w końcu znalazłem dobry produkt do tego, bo czeka mnie jeszcze jedna listwa do przyklejenia
W całych zmaganiach problemem nie okazał się lakier, do którego taśma jak i silikon trzymały się bardzo dobrze. Najgorzej było z właśnie klejeniem do samej listwy.Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-
Komentarz