felgi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Oley
    Classic
    • 2008
    • 17

felgi

Zamieszczone przez dede_adam
    Dzieje sie cos dzis wieczorem :?:
    jak zwykle w sobote, wielkie nic... :szeroki_usmiech
    Oley
  • brudnyhary
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 616

felgi

czy ktoś z was uzytkował takie felgi. nie koniecznie taki model bardziej chodzi mi tu o firmę może orientujecie sie czy sa coś warte . jedne są firmy drag adrugie shin shein czy jakoś taknie pamiętam dokładnie cena w miarę przystępna
    Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

Zamieszczone przez brudnyhary
      nie koniecznie taki model bardziej chodzi mi tu o firmę może orientujecie sie czy sa coś warte
      raczej niewiele warte sa takie felgi, poza ladnym wygladem (co i tak zalezy od gustu) nadaja sie co najwyzej na rowne niemieckie drogi a nie na nasz pelen diur padół.

Z felg typu "no name" wybieraj takie pelniejsze a nie te mocno azurowe - wiecej "miesa" pozwala miec nadzieje na troche wieksza trwalosc.

aha dotyczy to felg w wiekszym rozmiarze na ktore oblecze sie opone o niskim profilu.

czasami lepiej poszukac czegos uzywanego ale renomowanej firmy (ATS, OZ, Speedline, itd.)
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

co uważasz za cenę w miarę przystępną?
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• brudnyhary
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 616

1 zdjęcie 320pln
          2 zdjecie 350 pln
          felgi w rozmiarze 16" nowe tak więc nie jest to bardzo drogo jak porównywal em do OZ to tam juz potrzeba w granicach 600 pln a to już troszkę sporo jak dla mnie wolę sobie za 2 latka zmienic fele na nowe oponki jakie planuję to 205/55r16 tak wiec nie jest to jakis dramatycznie niski profil

Komentarz

• QBA
            RS
            • 2004
            • 2646

brudnyhary, do Octavii dobrze pasuja Enzo V. Moze tego sporo jezdzi, ale cena jest przystepna (350zl) i sa pancerne. Mam takie w Octavii od jakis 6 lat i doslownie nigdy nic z nimi sie nie dzialo, a nigdy nie byly jakos oszczedzane (Nigdy nie byly prostowane). Teraz sa u mnie jako zimowe, bo mam 17" ATS Sirius. Rowniez pancerna marka. Po jednym sezonie nawet najmniejszego zadrasniecia, czy skrzywienia. Nawet nie bylo trzeba wywazac. A rowniez maja przystepna cene.

Tu masz linka

do felg, ktore IMO najbardziej pasuja do Octavii, a sa w przystepnych cenach i porzadnych marek. Lepiej dolozyc te 50, nawet 100zl do felgi markowego producenta niz po sezonie (badz w trakcie) wyrzucac tania chinszczyzne do smietnika :szeroki_usmiech

Komentarz

• huwe
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 976

no cena rzeczywiście może i dobra, ale i tak nie jestem do nich przekonany. jestem tego samego zdania co QBA, . lepiej dołożyć troszku i kupić coś znanego i markowego. ats czy enzo to znane i pewne firmy. oz tym bardziej, ale w przypadku ats, czy enzo masz bardziej wyważoną relację między ceną a jakością.
              Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• edvard
                Drive
                S_OCP Member
                • 2007
                • 69

Ja polecam Dotz. Jakościowo bdb. Są też nieźle wytrzymałe.
                Ceny też w miarę ok, w zależności od modelu. Moja żona jeździ Xsarą na Dotz Imola i nie dość, że nawet nieźle wygląda (choć mniej agresywnie od tych, które pokazałeś) to na razie nic się nie wygięło zwłaszcza, że moja żonka zapomni czasem zwolnić wjeżdżając na krawężnik. Do swojej O2 założyłem MOMO x-43, ale cena bliżej 600/szt.
                Sprzedam lub zamienię na Jeepa XJ z dopłatą: O2 1.9TDI BXE 4X4 + 4xMOMO X-43
                JETTA Highline 1.4 TSI 160

Komentarz

• mlody
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 117

w sumie 350 x4 = 1400 zł to ja wiem czy taka okazja ja AEZ za 1500 kupiłem nówki 17 cali

Komentarz

• brudnyhary
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 616

cały problem w tym że te felgi aez lub innych dobrych firm które mi sie podobają kosztują w granicach 500 stówek wię jak już mam wydać 2000 na aez lub jakies podobne to mam dylemat czy nie kupic oz które kosztuja juz ok 600 zetów szkoda mi tyle kaski na fele bo czasami moim wózkiem jezdza pracownicy a sa tak zdolni że ostatnio jak gdzies walneli prawdopodobnie w jakąś dziure to w zonki ibizie pękła spręzyna z przodu i oczywiście nie ma winnego tak więc koło sie zamyka

Komentarz

• edvard
                      Drive
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 69

to koniecznie wyznacz następnym razem odpowiedzialnego za samochód, ale przed wyjazdem. I wtedy za wszelkie szkody on odpowiada finansowo i będzie siebie i innych pilnował.

Komentarz

• huwe
                        Elegance
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 976

to kup pracownikom cieniasa. myślę, że jego wartość to połowa naprawy zawiasu w Twojej xsarce. Pomyśl sobie, że oprócz tego, że w coś przytrąbili, to jeszcze autko pracodawcy jest zawsze , ale to zawsze traktowane wg zasady : gaz dech, i hample potem też. a jeśli kryterium przy wyborze felg ma być to, że czasem autem jeżdżą pracownicy to zostaw ją na blaszankach i już. w razie czego najniższe koszty wymiany pogiętej na nową.

Komentarz

• Jabar1975
                          RS
                          • 2006
                          • 3331

Zamieszczone przez edvard
                          jaki rozmiar? Bo chyba nie 17tki....
                          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Bouli
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 739

Zamieszczone przez Jabar1975
                            edvard napisał/a:
                            jaki rozmiar? Bo chyba nie 17tki....
                            no jesli to z podpisu to zapewne 15, chyba ze to nie jest kolo od Octavki...

Ja mam Riale 16 i jestem bardzo zadowolony i z wygladu i wytrzymalosci. Kosztowaly chyba 370 sztuka.
                            Moje zdanie jest podobne do kolegow. Lepiej kupic cos uzywanego albo pozniej ale lepszego niz jakies chinskie felgi z folii aluminiowej ktore bedziesz przeklinal do konca ich zywotu, czyli w sumie z drugiej strony nie tak dlugo :P
                            Popatrz na allegro, tam jest wszystko
                            Bouli
                            Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                            Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                            Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• edvard
                              Drive
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 69

przeczytajcie dokładnie, moja żona jeździ Xsarą na Dotz Imola (15'), a w podpisie są moje 16" MOMO-X43. Wyglądają może na mniejsze bo mam OII 4x4, która jest podniesiona i ma więcej miejsca w nadkolu. Te Momo mam krótko, ale na Dotz jeździłem prawie 3 lata i nie było żadnego kłopotu.

Komentarz

Pracuję...