hubi2000, podoba się
jak mi padną żarówki melduję się na parkingu - jeszcze parę rzeczy trzeba dokończyć ale to ciepło się musi zrobić :diabelski_usmiech
Ps. PiotreQ, tym tokiem myślenia to może od razu tablice odkręcić aby Policja nie miała co spisać :roll: :wink:
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Zmieniłem tylne lampy na ledowe, oświetlenie wnętrza i lusterka zewnętrzne także,ale tablicę rejestracyjną zostawiłem w oryginale.Po co ma być mocno widoczna?
Przede wszystkim, żarówki oświetlenia tablicy warto zmienićna LED aby często nie wymieniać. Zwykłe żarówki często ulegają uszkodzeniu od wstrząsów przy zamykaniu klapy, szczególnie w kombi. Musiałem wymieniać przynajmniej 2 razy w roku, co jest dość kłopotliwe, a po wymianie na LED już kilka lat spokój.
Przede wszystkim, żarówki oświetlenia tablicy warto zmienićna LED aby często nie wymieniać. Zwykłe żarówki często ulegają uszkodzeniu od wstrząsów przy zamykaniu klapy, szczególnie w kombi. Musiałem wymieniać przynajmniej 2 razy w roku, co jest dość kłopotliwe, a po wymianie na LED już kilka lat spokój.
Jeżdze moją 2 rok i żadna żarówka sie nie przepaliła, a te w klapie pewnie maja juz swoje lata
2 lata to krótki okres, i problem jeszcze mógł nie wystąpić. Te żaroweczki 5W dość mocno się grzeją, plastykowa opraweczka kruszeje, kruszy się i nie trzyma się w gnieżdzie, wpada do środka przy wymianie żarówki i wtedy trzeba zdejmować tapicerkę aby ją wydostać.
Wymiana na LED zapobiega tym wszystkim kłopotom, no i żarówka LED nie jest wrażliwa na wstrząsy.
Komentarz