trochę dziwne pytanie, powinieneś brać to co Tobie najbardziej się będzie podobać. Jeśli styl Enzo V - to może AEZ Wave? leszekmw miał takie, wyglądają bardzo ładnie na O1.
Jak dla mnie super fele to Dotz Brands Hatch Black, ale to już kwestie gustu. Tak czy inaczej polecam to co wspomniałem wcześniej (AEZ). Ciągle są w produkcji, wzór jest fajny i IMO dobrze pasuje na Octę.
Jesli 15 cali, to ja bralbym jakies ori. Mysle, ze na allegro mozna kupic cos ciekawego w rozsadnej cenie.
Po prostu felga 15-ka na Octavii i tak wyglada srednio. A jak jest do tego jeszcze nie ori to tak troche wyglada jakby ktos kombinował, ale mu siły zabrakło...
Sorry - takie jest moje zdanie...
Dlatego jak jest ori, to przynajmniej jest taki efekt, ze ktos tak kupil i tak ma, bo fabryka tak robi.
Osobiscie uwazam, ze calkiem niezle w Octavii wygladaja fabryczne 15-ki z modelu Elegance (5-ramienne gwiazdki).
MiKruS, ja natomiast bym nie skreślał nie oryginalnych 15 :wink: oglądałem specjalnie Twoje 16 EnzoV w Krościenku i porównywałem efekt wizualny do 15 - różnica w efekcie nie była wielka -- ja też zaznaczam że to jest MHO ale tak czuję
choć jak się teraz zastanowię to ja mam czarne auto - dziura w nadkolu jest czarna i guma opony też i może to dlatego mnie nie razi 15" - nie widać dużego balona gumy... bo co patrzę na swoją czarną na Enzo V 15" - zdecydowanie widzę że jest
paf, mi sie jednak wydaje ze sam inaczej wyglada na 16 niz 15 adama samochod stal obok mojego ( mamy takie same felgi z tym ze moje wieksze ) ladniej na 16 , ale kolega nie zdecyduje sie na wiekszy rozmiar bo ma juz opony 15 wiec pozostaje tylko jaka felge ... no i tu wybor nalezy do Ciebie bo ile osob to tyle opini i kazdeu bedzie podobalo sie cos innego, ja mam DEZENT F i jestem zajeb zadowolony.. POZDRO
Dokupić z czasem piątą felgę na zapasik i jak znalazł.
Ja właśnie planuję kupić do zapasu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Prędkość raczej jest na drugim miejscu względem dziurowatości naszych dróg.
Ale owszem może to i działanie nazbyt prewencyjne bo jeśli ktoś dba o felgi nie ma potrzeby inwestowania w zapas.
Pamiętaj, aby po założeniu felg po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów sprawdzić ponownie śruby. Felgi pierwszy raz montowane muszą się "ułożyć".
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
tylko nie testuj ich np. na Krakowskiej lub Grabiszyńskiej lub na wielu innych im podobnych ulicach. Przejedź się po A4 np. kierunek na Opole, do zjazdu na Strzelin i z powrotem do węzła i już
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Tomy nie uważasz że alu na zapasie to zbędny wydatek? ja , przez tyle lat złapałem gumę może ze 3 razy. myślę że wystarczy zwykła stalowa z jeszcze zwyklejszą oponą, byle dojechać do gumiarza .
Tomy nie uważasz że alu na zapasie to zbędny wydatek? ja , przez tyle lat złapałem gumę może ze 3 razy. myślę że wystarczy zwykła stalowa z jeszcze zwyklejszą oponą, byle dojechać do gumiarza .
na zapas, gdyby sie felga rozleciala, a nie opona
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
IMHO niepotrzebny wydatek na 5tą felge, zwlaszcza przy takim rozmiarze.
Przede wszystkim felgi mozna spokojnie naprawiac i to nawet po dosc duzych uderzeniach, itd.
Poza tym mysle, ze minie jeszcze kilka lat zanim tych felg nie bedzie mozna w ogole dostać - chocby uzywanych.
Komentarz