to co przednią tez mam zaciemnic ...?
[O1] po przyciemnieniu
Zwiń
X
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez ZiomalSigma_74 napisał/a:
to co przednią tez mam zaciemnic ...?
Jeżeli boisz mundurowych to nie przyciemniaj. Samochód o wiele ładniej wygląda jak jest cały przyciemniony :szeroki_usmiech
b-bar01, 250 zl zaplacil kolega tasher, u swojego znajomego a czy tyle zaplacisz w tym zakladzie to niewiem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Janusz250 zl zaplacil kolega tasherZobacz ile Ci zostało czasu:
http://zegarsmierci.info/s/zegar
Komentarz
-
-
tasher, wspomnij fachowo kolegom, że przedniej-czołowej (teraz to już tylko klejone) szyby się nie okleja rzadną folią, bo się nad tym zastanawiają :idea: :?:
i takie info. http://webmedia.pl/szymacha/folie.htmO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez endryui takie info. http://webmedia.pl/szymacha/folie.htm
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74tasher, damy rade ...!!!
Przepisy przepisami ale wszystko zależy od człowieka. Jak się "smerf" uprze to skasuje cię za byle co. Folie muszą mieć homologacje no bo jak przekonać człowieka że folia ma taką a nie inną przepuszczalność. Dla mnie przednia szyba wykluczona (chodzi też o bezpieczeństwo) reszta bez przesady. Chyba że są to młode karki w B-emach lub Mesiach :twisted:Zobacz ile Ci zostało czasu:
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez tasherChyba że są to młode karki w B-emach lub Mesiach
a co do szyb to tez przed przedniej, nie wiem tylko jakie tam w procentach sa dozwolone parametry i czy homologacje foli mam miec w aucie cały czas ?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74a co do szyb to tez przed przedniej, nie wiem tylko jakie tam w procentach sa dozwolone parametry i czy homologacje foli mam miec w aucie cały czas ?Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Do wszystkich :!: Jeśli ktoś nie lubi swojego dowodu rejestracyjnego to nie musi wozić :twisted: Czyba że liczy na szczęście - lub na dobrą gadkę tak jak Ziomal (kontrola prędkości = odznaka PAMK :wink:Zobacz ile Ci zostało czasu:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tasherDo wszystkich Jeśli ktoś nie lubi swojego dowodu rejestracyjnego to nie musi wozić
wiem też coś w tym temacie. :idea:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez MaicroftCzy ktos mowi, zeby nie wozic OC??
a tak na marginesie, to chyba zaciemnie
Komentarz
-
Maicroft, tasher napisał o dowodzie rejestracyjnym.
Ubezpieczenie OC trzeba wozić bezwzględnie. Za brak dow.rej. w trakcie kontroli może być mandat. Za brak OC w trakcie kontroli nasze auto będzie zabezpieczone lawetą i pojedzie na nasz koszt na parking i pozostanie tam do czasu dostarczenia ubezpieczenia i opłaceniu kosztów związanych z cholowaniem pojazdu, a tu już jest mocno "bolesne".O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
ZTCW to przyciemniać wolno wszystkie szyby z wyjątkiem przedniej :!: Szyby w przednich drzwiach można przyciemnić max 30% wg przepisów. Problem polega na tym, że nasze skodzianki mają przyciemnione szyby w przednich drzwiach (nie wiem tylko ile). Można to sprawdzić bo na szybie tam gdzie jest info z logo skody i z którego roku jest szyba jest też na dole napis "tinted". Ja jednak mimo wszystko przyciemniłem przednie szyby dokładnie o 31% (taka akurat była folia) mam wkładkę do dow. rej. z certyfiaktem zgodności i naklejkę na szybie z atestem.
Przy aly zawsze spuszczam całą szybę kierowcy na dół tak na wszelki wypadek. Jak na razie nikt się nie czepiał...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bazyli76nasze skodzianki mają przyciemnione szyby w przednich drzwiach (nie wiem tylko ile)
Zamieszczone przez Bazyli76to przyciemniać wolno wszystkie szyby z wyjątkiem przedniej
Komentarz
-
-
Ja mam do Was pytanie trochę z innej beczki - czy mając folię na szybach trzeba mieć wlepkę z atestem + odpowiedni papierek na to, czy wystarczy sam ten świstek, a naklejki można sobie darować?? Jak to wygląda w kontaktach z pałkersami i podczas przeglądu??
P.S. Mam robić folię refleksyjną z tyłu autka w przyszłym tygodniu i Fachman mi powiedział, że jak będę chciał, to mi tych atestów nie nalepi tylko da mi świstek (daje go i tak)...
Komentarz
-
-
lec
ja nie mam wlepy, Bazylemu ktory robil pozniej w tym samym zakladzie juz wlepe zrobili. Woze gdzies ze soba FV na to. A w razie czego to sie odwolam od mandatu i udam na komende z odpowiednimi zaswiadczeniami itp. Wiele razy bylem zatrzymywany i ani razu zaden nawet nie wspomnial o foliach.
Komentarz
-
Dokladnie jak mowi lec, z policja raczej nie bedzie problemu. Podczas zatrzymania zawsze opuszczam szyby i jest oki. Na przegladzie tez nie mialem problemu, nikt sie o nic nie pytal, wiec i jak sie nie pytalem jak to jest z szybamiŻaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Komentarz
-
-
panowie :!: czy papier z homologacją czy też wlepka na folię nie załatwia tematu. Niebieski jak będzie chciał to za oklejenie szyb w przednich drzwiach (które już w większości są przyciemnione w 30%) zatrzyma dowód rejestracyjny i niestety będzie na prawie. To, że w większości przy kontroli drogowych tego nie robią nie znaczy, że jak będzie miał taki zamiar to tego nie zrobi.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
Komentarz