paf, :shock: to tylko u nas jest możliwe.
Tuning a późniejsza odsprzedaż auta.
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Kaszana
Tuning a późniejsza odsprzedaż auta.
Trochę się zastanawiam nad odniesieniem mocy w swoim aucie, ale jeszcze nie jestem
pewien.
Pojęcia też nie mam, gdybym się ewentualnie zdecydował dokąd się udać ( czy KOCAR,
czy Masters, czy Jetronic- tu człowiek rozmowie telefonicznej wywarł bardzo pozytywne
wrażenie czy jeszcze gdzieś indziej ).
Czy ktoś z forumowiczów był w Jetronicu?
I przy okazji nasunęło mi się takie czysto teoretyczne pytanie: czy tuning bardzo
utrudnia późniejszą odsprzedaż auta ? Czy ktoś ma jakieś doświadzcenia w tym względzie?
-
jest jeszcze Unitronic, w którym swoją benzynę robił m.in. Qba i ZTCW jest zadowolony.
Zamieszczone przez Kaszanaprzy okazji nasunęło mi się takie czysto teoretyczne pytanie: czy tuning bardzo
utrudnia późniejszą odsprzedaż auta ? Czy ktoś ma jakieś doświadzcenia w tym względzie?życie zaczyna się powyżej 4000 rpm
Komentarz
-
-
Re: Tuning a późniejsza odsprzedaż auta.
Zamieszczone przez KaszanaI przy okazji nasunęło mi się takie czysto teoretyczne pytanie: czy tuning bardzo
utrudnia późniejszą odsprzedaż auta ? Czy ktoś ma jakieś doświadzcenia w tym względzie?
- sprzedawac z nastawieniem na szukanie kupca, ktory szuka tego typu auta
- sprzedawac nic nie mowiac jako serie :lol: (u mnie np. bedzie trudno)
- doprowadzic do serii i sprzedac jako serie, im wiecej zmian w aucie tym trudniej doprowadzic do serii i wiecej to kosztuje, czasem okazuje sie ze mniej odzyskujesz za sprzedawane czesci wyjete ze swojego auta niz masz okazje kupic seryjne odpowiedniki, no chyba ze wkladasz czesci ze szrotu i masz generalnie gleboko gdzies czy kupujacy bedzie przy najblizszej awarii obrazal Twoja mame :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Rozumiem, ze mowisz o samym chiptuningu?
Jesli tak, to mysle, ze nie ma to bardzo istotnego znaczenia przy odsprzedazy, ale to ciezko okreslic - zalezy gdzie sie sprzedaje, na kogo sie trafi, itd. Mysle, ze to bardzo indywidualna sprawa.
BTW: Przenosze temat, bo niby troche z pogranicza O/T, ale jednak dotyczy modyfikacji, no i Octavii...
W OT niech bedzie typowe OT...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Kaszana
Raczej nie chciałbym sprzedawać nie przedstawiając jasno sprawy przyszłemu nabywcy.
A tak z ciekawości: czy ktoś zna Jetronic?
Komentarz
-
Kaszana, Moim zdaniem i nie tylko moim pewnie .. tuning z głową nie powinien byc przeszkoda. Jak zrobisz program to juz całkiem nie ma sie czym zastanawiać. Sprzedając możesz powiedzieć ze jest zmodyfikowany na wieksza moc a jesli nowy właściciel życzy sobie to wgrasz serie. Przy okazji zaznaczysz ze autko jezdzi szybciej, mniej pali i napewno nowy wlasiciel zrobił by to za kilka miesięcy wiec zyskuje troche kasy.
Większe przeróbki typu wtryski/ic/turbina itp które nie są widoczne i silnik po dźwignięciu machy wygląda na serie też nie sa czymś złym. Pod warunkiem ze wszystko zamontowane jest z głową i na nowych fabrycznych tajlach a nie hybrydach i samoróbkach.
Po za tym wolałbym kupić tuningniętą fure od gościa z forum OCP/LEON/FABIA/AUDI niż od kapelusznika w wieku 60 lat. Dlatego ze mam pewność ze gość z forum wie jak dbac o auto wie ze sie wymienia oliwe co 10 tys i leje sie bardzo dobry olej a przede wszystkim wie jak sie jezdzi autem z turbiną. Po dziadku 60 letnim nie wiadomo co lał i jak jeździł. Duzo ludzi twierdzi ze wysokie obroty szkodza i jezdza na niskich a dla mnie to jest katowanie silnika jak wali po mieście na 5 biegu z 1800rpm.
Co do TDI to PSJ kończy sie zapieczeniem kierownic :szeroki_usmiech
BTW: autko trzeba dobrze rozjezdzićOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KaszanaA tak z ciekawości: czy ktoś zna Jetronic?
Firma dziala dosc dlugo i jest znana w swiatku "tuningowo-streetracingowym" i nie spotkalem sie do tej pory z jakąś negatywną opinią.
Benzyniaki dłubią tez konkretnie, ale co do TFSI, to nie mam zadnej wiedzy jak to u nich wyglada.
W ogole moja wiedza jest dosc pobiezna na temat tej firmy, ale mysle, ze raczej sa godni zaufania...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Kaszana, z tego co wiem to jak zrobisz program w jakiejś firmie to potem gratisowo na życzenie sprowadzą Ci go do serii.Mysle,ze to najepsze wyjscie,zeby przed sprzedażą sprowadzic do serii.Ja osobiscie nie chętnie kupowałbym auto po chiptuningu i nie dlatego,że nie uzaje tuningu tylko dlatego,ze nie znajac przeszlosci auta nie wiem kto i jak przy nim grzebał.252/555
Komentarz
-
Komentarz