[O1] Witam. SWAP z 1.6 na 1.8 20V

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rngbrzeg
    Classic
    • 2020
    • 0

Berlin ZOO :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

• rngbrzeg
    Classic
    • 2015
    • 3

Witam wszystkich.
    Jestem tutaj nowy bo dopiero od dwóch miesięcy posiadam swoją octavkę. Moje pytanie kieruję do osób co już to przerabiali bądź mają zamiar i podzielą się ze mną wiedzą. Otóż chcę zrobić swap z 1.6 (75KM) na 1.8 20V (125KM). Czy dużo trzeba przerabiać pod maską, jak ze skrzynią biegów czy może zostać ta co jest czy trzeba pod ten silnik skrzyni szukać. Kolejne pytanie czy komputer pokładowy będzie można podpiąć pod nowy motor czy już po swapie nie będzie chodził ? Jakie hamulce żeby to wychamować i czy na tylnej ośce muszę zmieniać bębny na tarcze. Będe wdzięczny za każdą pomoc w tym temacie. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia.

PS.
    Czy jest może ktoś z forum kto podjąłby się tego zadania oczywiście nie za darmo. Jestem człowiekiem z którym idzię się dogadać zawsze

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

A ja Ci napisze ze taki swap jest bez sensu. Jak montowac to tylko 1.8T. Ten 1.8 pali duzo, jedzie tak sobie, do tego ma slaby dol, lepszy rozwiazaniem jest 2.0 8V w tym momencie gdy ma to byc silnik NA.

Tak samo uturbianie 1.8 20V jest bez sensu

Najlepiej kupic gotowego dawce anglika i moze to byc Golf, Bora, Octavia, a nawet Leon czy Toledo. Wtedy robisz przeszczep zawieszenia kompletnego przod + tyl, masz caly silnik ze skrzynia biegow, pozostaje kwestia kabelkologii, ktora zawsze jest do przejscia.

Taki dawca to 4-5tys i masz wszystko.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• kabanos
        RS
        • 2011
        • 4544
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Tak jak Maicroft radzi. Jak robić przeszczep to tylko na 1,8. Kupujesz takie autko: http://www.autoanglia.pl/aukcje/1110917/ i działasz

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• JanuszOctavia
          Classic
          • 2014
          • 10

A ja Ci napisze ze taki swap jest bez sensu. Jak montowac to tylko 1.8T.
          Zamieszczone przez Maicroft
          Ten 1.8 pali duzo, jedzie tak sobie, do tego ma slaby dol,
          Wcale tak źle nie jeździ. Co do spalania to zależy jak kto jeździ. Mi średnia z 80 tyś km wynosi 10.7 l gazu. Co do słabego dołu to jak większość benzyn. Służbowo mam fabię 1.4 90 km i ta ma dopiero słaby dół :lol:
          lepszy rozwiazaniem jest 2.0 8V w tym momencie gdy ma to byc silnik NA.

Tak samo uturbianie 1.8 20V jest bez sensu

Najlepiej kupic gotowego dawce anglika i moze to byc Golf, Bora, Octavia, a nawet Leon czy Toledo. Wtedy robisz przeszczep zawieszenia kompletnego przod + tyl, masz caly silnik ze skrzynia biegow, pozostaje kwestia kabelkologii, ktora zawsze jest do przejscia.

Taki dawca to 4-5tys i masz wszystko.

Komentarz

Pracuję...