[O1] Skrzynia biegów 6 speed.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bambek1
    Classic
    • 2020
    • 0

Zamieszczone przez Darkownik123
    Moi Drodzy, ukryłem się tu trochę na tym forum bo u mnie nic nie wiedzieli. Moje auto to Golf 7 2015 TSI 150KM, podaję nr nowego sprzęgła, ktore wlasnie teraz ASO zakłada u mnie 04E141016H, jesli Wasz Szef mnie z forum nie usunie ???? to dam znać jak po wymianie czy jest
    poprawa i po pewnym przebiegu też.
    Pozdrawiam
    Czy to sprzęgło pasuje też do silnika 140KM?
  • Bambek1
    Elegance
    • 2015
    • 963
    • Octavia I (1U2)
    • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Witam.
    Świeżo zakupione auto a już mi chodzi "poprawianie fabryki", mianowicie myślę o podmianie standardowej skrzyni 5 biegowej na 6 biegową np. z VW 1.8T - podobno jak wyczytałem trochę lakonicznych informacji podchodzi P&P, ale czy naprawdę, jak podejdą półosie, inny jest chyba wysprzęglik....
    Czy ktoś zgłębiał temat pod względem opłacalności takiej przekładki czy zysk (spadek) obrotów silnika jest znaczący? Jak z dynamiką czy i w jakim stopniu grozi utrata elastyczności silnika?
    Kilka razy musiałem zrobić długie trasy autostradowe i w najbliższej przyszłości też tak pewnie będzie. A długa jazda moją skodą 2.0 benzyna 115KM powyżej 130 km/h co tu dużo mówić, szemranie motoru powyżej 3500 obr/min przez dłuższy czas męczy ucho.
    Proszę o wszelki konstruktywne za i przeciw, 115KM to nie demon mocy, ale uważam, że spokojnie by radził we współpracy z 6 biegową skrzynią. Jak to wygląda czy te 6 biegowe skrzynki nie są awaryjne
    Trudno też zdobyć taką skrzynię, trochę to jak biały kruk a ceny oscylują w granicach 1600zł nawet 2000tyś zł, to trochę SPOOOORO , no ale temat do zastanowienia.
    ŻONA = Ekspert w każdej dziedzinie.
    Jak ja mam mało czasu na wszystko... ale najlepszy jestem w nic nierobieniu.
    Spalanie - Motostat.pl
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• pablokinah
      Rider
      • 2010
      • 574

czytaj tu

a w tym linku aby go otworzyć musisz ręcznie zminic
      superb
      na
      skoda
      jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• slagier
        Rider
        • 2014
        • 381
        • Octavia I combi (1U5)
        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Kolega ja przy 150 KM mam tez 5-biegowa skrzynie i nie narzekam

Komentarz

• Bambek1
          Elegance
          • 2015
          • 963
          • Octavia I (1U2)
          • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Zamieszczone przez slagier
          Kolega ja przy 150 KM mam tez 5-biegowa skrzynie i nie narzekam
          Kolega jak byś robił 2x w tygodniu wyjazd za granicę po 1200 km to byś pewnie zaczął...

Dzięki za linki Panowie i przepraszam za dubla widać za mało gorliwie z szukajki korzystałem, ops:
          ŻONA = Ekspert w każdej dziedzinie.
          Jak ja mam mało czasu na wszystko... ale najlepszy jestem w nic nierobieniu.
          Spalanie - Motostat.pl
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...