Zamieszczone przez xtremesystems
Jakie obnizone sprezyny na przod
Zwiń
X
-
Jakie obnizone sprezyny na przod
Witam, w autko jakiś czas temu zmieniłem sprężyny z tylu i z przodu na standardowe, w bagażniku mam butle LPG 60l i teraz wygląda jakbym przód auta miał wyżej niż tył, chciałbym zmienić sprężyny z przodu aby uzyskać w miarę proporcjonalna odległość opon od błotników, czy ktoś coś może mi polecić w tej kwestii?
-
-
najlepiej zawieszenie gwintowane
tył jest niżej z uwagi na ciężar butli gazowej i w ogóle. Jakość sprężyn też pozostawia wiele do życzenia no ale... na początek wsadź gumy usztywniające/ podwyższające powinno pomóc koszt ok 20-50 zl nizej link do podgladu o co chodzi
Mój Szkodnik O1 ASZ
Pilnie poszukuje kpl zderzak przód octavia rs(z kratkami)oryginalny ewentualnie po znalezieniu do sprzedania kpl zderzak po facelift
Komentarz
-
-
można lecz to jest wysoki koszt. a ja czytając ze wymieniłeś wszystkie sprężyny doradziłem Ci najtańsza opcje która powinna pomoc ..Mój Szkodnik O1 ASZ
Pilnie poszukuje kpl zderzak przód octavia rs(z kratkami)oryginalny ewentualnie po znalezieniu do sprzedania kpl zderzak po facelift
Komentarz
-
-
Podpinam się pod temat. W swojej O1 mam już dość zużyte springi i w poszukiwaniu nowych natrafiłem na sprężyny od Octavii O2 RS 2.0 TDI sa w stanie idealnym. Teraz tylko pytanie czy sprężyny z O2 będą pasowały do O1. Czytałem o tych sprężynach to w zasadzie w opisie wymiary tych sprężyn z O2 są podobne do tych z O1. Obniżyły by auto i trochę może utwardziły. Już zakupiłem amortyzatory SACHS gazowe model podobno bardziej wytrzymały z czerwona nalepka. Co sądzicie o takim połączeniu i czy to w ogóle da rade spasować.
Komentarz
-
Komentarz