1. Czy moglby ktos sprawdzic w etce co dokladnie trzeba wymienic/dodac zeby zalozyc sobie spryskiwacze reflektorow? I ile taka przyjemnosc w ASO buli? :?
2. Czy da rade zamontowac dysze spryskiwaczy takie jak sa np.w toledo? bo to lepiej na moje wyglada. A moze jakies inne nie orginalne spryskiwacze do reflektorow? Znalazlem takie nawet ciekawie zrobione : Link
3. Jest jakas firma w Mazowieckim co sie takimi rzeczami zajmuje? :roll:
Zabudowac mozna kazde, byle zmiescily sie pod zderzakiem. Moga byc np takie ktore wysuwaja sie ze zderzaka.
A takie pytanie w kwestii formalnej. Czy Ty chcesz je zalozyc, zeby byly czy masz zamiar zalozyc xenony. Jak to pierwsze i zderzak od RS-a to chyba taniej wyjdzie zalutowac otwory i pomalowac caly zderzak.
Zbiorniczki plynu sa chyba inne. Te ze spryskiem lamp maja 5l a zwykly jest chyba 3,5 albo 4l, ale tego nie jestem pewien.
wiesz jak spryskasz to lepiej mozna nawet wyczyscic szmatka niz trzec na sucho :szeroki_usmiech ,ja mam spryskiwacze i faktycznie troche to pomaga ale nie jest nadzwyczajnie super
mam spryskiwacze ale ich nie uzywam tylko rozmazuja lepiej recznie dbac o czystosc lamp zawsze jakas szmatka i plyn do czyszczenia szyb w bagazniku pomagaja :lol:
A takie pytanie w kwestii formalnej. Czy Ty chcesz je zalozyc, zeby byly czy masz zamiar zalozyc xenony.
Mysle nad xenonami i by sie moze przydaly ,zeby lepiej szmatka przetrzec
:wink:
Domyslam sie ze musi byc zbiornik 5,5l , druga pompka ,dysze ,przewody. A spryskiwacze reflektorow zalaczaja sie wlaczajac spryskiwacz na szybe czy jest jakis inny wlacznik ? :roll:
A takie pytanie w kwestii formalnej. Czy Ty chcesz je zalozyc, zeby byly czy masz zamiar zalozyc xenony.
Mysle nad xenonami i by sie moze przydaly ,zeby lepiej szmatka przetrzec
:wink:
Domyslam sie ze musi byc zbiornik 5,5l , druga pompka ,dysze ,przewody. A spryskiwacze reflektorow zalaczaja sie wlaczajac spryskiwacz na szybe czy jest jakis inny wlacznik ? :roll:
podczas gdy wlaczone sa swiatla mijania, spryskujac szybe trzymasz pare sekund i wtedy siknie raz na swiatla
Tak jak pisze Karolz, i dla chcacych mozna myc szybe a lamp nie tylko trzeba w odpowiednim momencie wylaczac a potem znow spryskiwacz i nie pobrudzi nam maski k
mam spryskiwacze ale ich nie uzywam tylko rozmazuja lepiej recznie dbac o czystosc lamp zawsze jakas szmatka i plyn do czyszczenia szyb w bagazniku pomagaja :lol:
Jasne! Jak często zatrzymujesz się jak jedziesz za chlapiącymi Cię błotem ciężarówkami? Ja jadąc poprzednim wózkiem musiałem kiedyć co 30 km i tak przejechałęm ponad 600-et. Uważam że spryskiwacze się przydają. Zwłaszcza jak ktoś jet leniwy. Patrz autor :wink:
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Jasne! Jak często zatrzymujesz się jak jedziesz za chlapiącymi Cię błotem ciężarówkami? Ja jadąc poprzednim wózkiem musiałem kiedyć co 30 km i tak przejechałęm ponad 600-et. Uważam że spryskiwacze się przydają.
Miałem to samo... czasami jest taka pogoda, że nie da rady a wysiadanie jest bardzo uciążliwe... na granicy policjant niemiecki kazał mi wysiąść i przetrzeć, bo na autostradzie kosztuje to 30 Eurasów - a 20km wcześniej tankowałem i przecierałem !!!! Teraz będę miał spryskiwacze i mam nadzieję, na uniknięcie takich sytuacji...
Zabudowac mozna kazde, byle zmiescily sie pod zderzakiem. Moga byc np takie ktore wysuwaja sie ze zderzaka.
A takie pytanie w kwestii formalnej. Czy Ty chcesz je zalozyc, zeby byly czy masz zamiar zalozyc xenony. Jak to pierwsze i zderzak od RS-a to chyba taniej wyjdzie zalutowac otwory i pomalowac caly zderzak.
Zbiorniczki plynu sa chyba inne. Te ze spryskiem lamp maja 5l a zwykly jest chyba 3,5 albo 4l, ale tego nie jestem pewien.
sa zderzaki do RSa bez otworow na spryskiwacze-ale to pisze tylko jako ciekawostke :wink:
BTW: w O2 spryski reflektorow dzialaja samoczynnie co 5 prysniec na szybe
no to już jest bzdura totalna. Może przy wyłączonych światłach nie zadziałają?
przy wylaczonych swiatlach nie pryskaja oczywiscie... natomiast przy wlaczonych jak sie dlugo w ogole nie uzywa spryskiwacza to spryskaja reflektory nawet przy pierwszym prysnieciu na szybe... troche to dziwne... wolalbym osobny wlacznik do spryskiwania relfektorow :wink: wtedy tez ludzi na swiatlach moznaby troche postraszyc :twisted: :lol:
A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
A jaka to różnica? Przecież zasada działania jest taka sama w każdym samochodzie.
Może być jedynie różnica w miejscu i sposobie zamontowania samych dysz spryskiwaczy.
Gdzies na forum spotkalem sie z fajna fotorelacja z montazy spryskow do OII. Tylko nie pamietam ktory kolega to opisal. Bylo krok po kroku opisane co i jak podmienic+fotorelacja. Wlasnie tego watku poszukuje.
Komentarz