5 jest ok tylko czy na zielonym bedzie widoczna
FMIC- u kogo? za ile? jaki?
Zwiń
X
-
da3
-
Mozna jeszcze dodac Tomaracing, Trax, VTG. No i Autobodex, czyli Bogumil.
Osobiscie mialem stycznosc z El-teciem i Bogumilem (co prawda nie w temacie FMIC, ofkoz) i z czystym sumieniem moge polecic obie te firmy.
Co do zakupu samego Intercoolera to i tak raczej bedziesz musial sam poszukac.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Może jeszcze aktualne: http://www.gaweda.com/Matschke/Forum...pic.php?t=1158With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Gość
-
AWARIA!
no można wziać neico wiekszy rdzeń np. pochodzący z IVECO, jego szerokość to 64cm(z boczkami 80cm) wysokość 22cm i grubość 6cm - ja planuje coś takeigo TAcie do octy zapdoać.
do tego trzeba będzie zamknąc obieg z jednej strony - bo po co prowadzić rury na okolo tracic meijsce i je dogrzewać i powiekszać całą pojemność ukłądu.
A do tego drogą strone trzeba zrobić tak zeby bylo wyjscie i wejscie zarazem (jedno nad drugim)
Pózniej wywalić seryjnego ICka i od niego poprowadzić rurki do nowego, nie zapomnijmy także docięciu zderzaka :idea:
Komentarz
-
AWARIA!
o szczerze wam powiem ze nie przygladałem się u mnie w nysie trzeba bylo ciąc i to sporo:
Wydaje Ci się że coś takeigo wejdzie do Octavki ?
Komentarz
-
AWARIA!
jak ktoś dysponuje nadmierną ilościa gotówki to może sobie pozwolić na np. IC TOMARACING.
Można kupić IC o wiele wiele tańszy który w niczym nie będzie ustępować wspomnianemu - IC z IVECO są bardzo popularne i mają doskonałe parametry...
Ps. jak chcerz to moge Ci znaleść jeszcze droższa firme która ci wykona intercooler - ale powiedz mi po co i czy masz jakieś zastrzezenia do mojego FMIC ?
Komentarz
-
a jakie ja moge mieć zastrzeżenia do twojego IC? nie wiem jak go dobierałeś, jak jest dobrana pojemność układu dolotowego do zastosowanej spręzarki itepe........zbyt wielgaśny cooler moze Ci szybciutko wykończyć malutka sprezareczkę........a z tego co widze to ja niewiele wiekszy miałem robiony pod T3/T4.......nie wem jak gruby jest twój....
Komentarz
-
-
AWARIA!
Ja mam T3 ale będa walić bardzo niskie doladowania, starałem sie wsyztkie rury prowadzić tak zeby miec jak najmniejszą pojemność układu dolotowego - jak wiadomo zmniejsza się wówczas LAG i nie trzeba tak wysoko kręcić trubiny zeby uzyskiwać duże nadcisnienia.
Co do IC to jego grubość rdzenia wynosi 42mm
Przypadkowo znalazłem coś ciekawego:
Komentarz
-
Jak juz temat intercoolera to sie zapytam
Dzisiaj pojechalem do wawy i w jedna strone auto jakies takie przypuchniete bylo,odczuwalnie kiepsko szlo :roll: temp. z 19stopni. Po jakis 3-4h wracalem ,dociazylem auto gdzies 130kilogramami,temp spadla do 14stopni. Auto na powrocie szlo o niebo lepiej niz na pusto w tamta strone :shock: Czy to jest moze wina malego intercoolera? :roll:
Komentarz
-
-
AWARIA!
Mi to się wydaje ze to wina niesprawnego elektrozaworka który reguluje turbinkę, takei coś mialem w 90 konnym Seacie toledo...
Komentarz
-
Zamieszczone przez MiKruSMysle, ze nie.
Tzn moze byc jesli jest z nim cos nie tak - np. jest zasyfiony olejem.
[ Dodano: Wto 05 Kwi, 05 14:03 ]
Zamieszczone przez coobcioMi to się wydaje ze to wina niesprawnego elektrozaworka który reguluje turbinkę, takei coś mialem w 90 konnym Seacie toledo...
Komentarz
-
-
AWARIA!
-
bezduszny
W Ostrowcu Wlkp. jest taka firma "Info-Gol".
Mają bardzo duży wybór wszelkiego rodzaju chłodnic. Mają też dobre ceny....
Komentarz
Komentarz