[O1] Spojlery do octavii przed liftem - help

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • papisp
    Classic
    • 2007
    • 8

widzę że sie wasze spoty rozwijają to miło byle tak dalej

ja ze swej strony zapraszam na zlot do Krościenka pełne info tutaj

III ZLOT w Krościenku 12-14 Październik Zapraszam serdecznie
  • berezol
    Classic
    • 2006
    • 9

Witam, potrzebuję porady. Czy te spojlery będą pasowałuy do octavii z maja 2000r. Czy coś się zmieniło w zderzakach po liftingu co by uniemożliwiło montaż tych spojlerków:

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zderzak po lifcie ma inny ksztalt, do tego jest odlany z jednego kawalka, a stary byl laczony i teraz nie wiadomo jak to tam spasuje
      Spritmonitor.de

Komentarz

• berezol
        Classic
        • 2006
        • 9

No właśnie. I teraz nie wiem. POdobne ospojlerowanie, a jeśli nie takie same widziałem w którymś sklepie internetowym i nic nie było napisane że pasuje tylko do octy po lifcie. Napisane było że pasuje do octavii I.
        Kurcze chciałem sobie domontować jakieś dokładki do zderzaków i jakieś progi tylko ceny w sklepach netowych ( chodzi o miloteca itp ) są całkiem spore. Chciałem kupić sobie coś tańszego i uzupełnić od środka jakimś włóknem szklanym czy czymś w tym stylu dla nadania sprężystości i czymś plastycznym dla nadania wytrzymałości. Pomyślałem że z czegoś tańszego można stworzyś jakieś cudeńko.
        Ma ktoś może namiary na coś tańszegoo do octavki. Najlepiej z Wrocławia?

Komentarz

• justynaaa_
          Drive
          • 2007
          • 82

A tak przy okazji to widział ktoś moze na zywo te spoilerki? Bo tez sie nad nimi zastanawiam, ale boje sie, czy przedni nie bedzie za bardzo odstawał...
          http://polskajazda.pl/Samochody/Honda/Prelude/28616

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

Zamieszczone przez justynaaa_
            A tak przy okazji to widział ktoś moze na zywo te spoilerki? Bo tez sie nad nimi zastanawiam, ale boje sie, czy przedni nie bedzie za bardzo odstawał...
            Przypomina dość mocno spojler od RSki ;] Na spocie można zobaczyc jak wygladaje orgnalne Różnica jakas kolosalna w wymiarach IMHO nie jest...
            Adam

Komentarz

• Fleishmachine
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 292

Witam,
              Ja w styczniu przerabialem temat lifta w mojej octavce ( moja octavka jest z marca 2000 ) - zderzaki po lifcie maja inny ksztalt to jedno, drugie tak jak kolega wczesniej wspomnial - zderzak przed liftem sklada sie z dwoch czesci, a do tego ma zdecydowanie mniejsze kratki wlotu powietrza - porownaj sobie zdjecia, zobaczysz ze jest to calkiem co innego. tylny zderzak tak samo rozni sie, ta sama sytuacja - przed liftem jest dwuczesciowy, po lifcie - jedno.

Poza tym, zdaje mi sie ze ten kolo, ktorego aukcje przedstawiles to ten sam kolo ktorego ja kiedys wypytywalem o zderzaki ( widze ze jest z mojego miasta ) - kiedy mialem jeszcze wersje przed liftem chcialem wpakowac zderzak tunningany na przod po lifcie ale bez zmieniania reflektorow, belki itp - kolo powiedzial mi ze nie ma problemu, dal znac by tylko podjechac to tak dorobi zderzaki, ze beda pasowaly ( jednak stanelo na tym, ze zrobilem lift i zastosowalem ori czesci - w wiekszosci )

przedzwon, popytaj - pewnie ten sam koles ma cos do wersji sprzed liftu, a jak nie ma to Ci wyrobi

Komentarz

• berezol
                Classic
                • 2006
                • 9

Tak właśnie sobie szukam w necie, i coś mało jest dokładek na rynku do octavii I przed liftem, po lifcie jest naprawdę sporo. Może ma ktoś fotki jak wyglądają typowe nakładki na zderzaki do octy przed liftem i jak wyglądają już wkomponowane w autko? I jeszcze jakby ktoś był tak dobry i dał mim namiary na kogoś kto ma do sprzedania dokładki do I przed littem lub do producenta to byłbym w ogólw happy

Komentarz

• Fleishmachine
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 292

berezol, tak jak napisalem - pytaj kolesia ktorego aukcje przedstawiles

Komentarz

• bastek016
                    Ambiente
                    • 2005
                    • 163

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=15 prosze na 2 stronie tematu mojego auta są zdjęcia takich spojlerów

Komentarz

• berezol
                      Classic
                      • 2006
                      • 9

Dzięki. ładnie to wygląda Czy to są dokładeczki moloteca czy jakiejś innej firmy. Zastanawiam się kto jeszcze robi takie podobne ospoilerowanie w podobnym standardzie co milotec i gdzie to można złapać.

Komentarz

• bastek016
                        Ambiente
                        • 2005
                        • 163

to nie jest milotec kupowałem szukałem na google zamawiałem i zakładałem

Komentarz

Pracuję...