Spoiler do Octavki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiu
    Classic
    • 2008
    • 2

Spoiler do Octavki

Zamieszczone przez Martinez
    Jeżeli z obecną A4-ką nie będę miał jakichś przygód to zdecydowanie pozostanę przy tej marce i tym modelu.
    I wcale się Tobie nie dziwię Martinez. Ja będąc przez kilka dni poza granicami naszego cudownego kraju miałem okazję jeździć Audi A4 Avant z 2004 roku z przebiegiem około 130 kkm. Nie wiem jakie TDI siedziało pod maską? Chyba 130 PD albo 115 PD? Skrzynia 6-cio biegowa. Jeździłem przede wszystkim po autostradach Austrii i Węgier, oraz trochę kulałem się po mieście.

Był to mój pierwszy kontakt z produktem z Ingolstadt.

Na codzień mam OI i powiem tak:

Audi zobiło na mnie piorunujące wrażenie, pomimo iż to firmowy samochód i za bardzo o niego nikt nie dba, jest niesamowity. Nic nie puka nic nie stuka, nic nie skrzypi. OI od nawet kilkuletniego Audii dzieli ogromna przepaść technologiczna

1. Zawieszenie i prowadzenie tego samochodu jest diamertalnie inne. Czy ktoś mi może napisać jak w A4 rozwiązano kwestię zawieszenia? Ten samochód nie jedzie, tylko płynie przyklejony do drogi.

2. Na 5 czy też 6 biegu można bez problemu żwawo przyspieszać (prędkości 170-200 km/h).

3. A4 bez względu na prędkość jest zajebiście ciche. (to chyba zrobiło na mnie największe wrażenie).

4. V-max 230 km/h

5. Materiały w środku, oddzielny climatronik dla pasażera i kierowcy, czy też czerwono-niebieskie/mleczne podświetlenie zegarów nie stanowi dla mnie jakiegoś szalonego atutu ale cała reszta.......po prostu bajka.

Polecam z czystym sumieniem.

Na koniec mam pytanie do posiadaczy RS-ów lub też do Martineza który jeździł RS-em. Czy zawiecha i wyciszenie w RS-ie jest porównywalna do A4? A może lepsza, gorsza jakakolwiek?

Napiszcie parę słów na ten temat.
    misiu Sosnowiec
  • justynaaa_
    Drive
    • 2007
    • 82

Spoiler do Octavki

Octavia II na I

Orientujecie sie moze gdzie w PL moge dostac taki spoilerek? Z tej aukcji akurat nie chca wysylac za granice :?
    http://polskajazda.pl/Samochody/Honda/Prelude/28616

Komentarz

• meridomaniak
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 875
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

a to nie jest to samo? :wink:
      był Golf | jest Octavia

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Zamieszczone przez meridomaniak
        Tez tak myślałem... :P
        Ale jednak kształt jest inny.. Ten czeski jast troche bardziej kancisaty i zblizony do tego z OII
        pzdr
        Adam

Komentarz

Pracuję...