djczas, ale jeszcze z piatku nie mam podanego kto zaplacil wiec czesc mam nadzieje ze odpadnie juz
Profi słupek na zegary - w 15 minut !
Zwiń
X
-
Profi słupek na zegary - w 15 minut !
Od dłuższego czasu zabierałem sie za słupek dla moich VDO. Jednak informacje na temat jak zrobić najlepiej słupek na sieci sa znikome i wszystkie wymagają "cudów na kiju" postanowiłem zrobić to troche inaczej.
Cały słupek powstał w 15 min. koszt słupka 50zł :szeroki_usmiech (bez obszycia)
Cały pomysł w tym by kupić :
- kolanko wodno kanalizacyjne
- otwornica
Otwornice wkręcamy do wiertarki robimy 3 dziurki wkładamy kolanko i po zabawie
Dzięki takiemu rozwiązaniu nie trzeba szpachlować, kleić żywicą, szlifować, suszyć i cudować. Prosto szybko i schludnie. Na całość można od razu nakładać skórkę.
Mało z tego takie rozwiązanie umożliwia nam zrobić ruchomy słupek Każdy element jest obszyty z osobna co umożliwia nam regulować wskaźniki jak tylko nam pasuje.
Oczywiście kto chce może z tyłu pokleić i bedzie nie ruchome
Słupek wylądował jak już przystało u naszego Śląskiego Tapicera Jacka ! (któremu jeszcze raz dziękuję za profi robote) a to efekt 5 godzin pracy :
Więcej fotek umieściłem
TU (zdjecia slupka) by nie zaśmiecać forum. Plik 5MB można ściągać
Pozdrówka ..OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
:shock: wow :!: wyglada super pro :!:
patent z kolankami rzeczywiscie boski zwlaszcza patrzac na to ile sie inni z tym bawili.
Zainstalowales juz wskazniki w aucie :?:
Zapodaj jakies zdjecie slupka z zegarami w aucie (najlepiej po ciemku :szeroki_usmiech ) a nie tylko sam niezainstalowany slupek z zegarami albo zainstalowany slupek bez zegarow :PBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Słupek bede montował z zegarami przy wymianie oleju za ok 3 tyg. Ze względu na czujniki i zmiane chodniczki oleju. Tak ze wszytko poleci za jednym razem Wtedy też bede podłaczać wskazniki pod regulacje swiatła w desce rozdzielczej ze będzie można zmienić jasność swiatła razem z deską ..
Nie chce teraz wkłądać na stałe słupka bo nie chce by sie zaczepy wyrobiły z wkładania i ściągania ciągłego Poza tym moj aparat pojechal za granice z odzicami i to sa zdjęcia z Palma. Tak, że nie oddają tego jak wygląda to na realu. Zdjecia zapodam jak juz bedzie wszytko działać. A i może nakręcę flmika :szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KinziCzyżby czyżyk zdjął folię
Spoko oki foty beda. Teraz mam na głowie innym pomysł bajkowy też wam sie spodoba. Ale to suprise. I szukam jakiegoś śląskiego stolarza.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez deespeczyżby jakiś "agregat dźwięku" się szykował?? :twisted:
Ma to pewien delikatny związek z muzyczką w aucie :wink:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez deespeneck99, ja od razu wiedziałem co się kroi bo ostatnio sam bawiłem się w stolarza i wyszło to:Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
deespe, Bardzo fajnie widać bagaznika nie potrzeba ci Zrob jakąś osłonke na X-sy bo szkoda mambran-ek :szeroki_usmiech
No ja raczej ide w drugą strone. Znaczy sie nic nie widać a gra :szeroki_usmiech A do tego zeby miejsca było tyle ile sie da najwięcej. Moj pomył jest nieco bardziej zamotany bedą szufladki, szmery bajery :szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
lec
brawo za pomysl.
Jesli dobrze rozumiem slupek jest osobno obszyty i kolanka rowniez osobna obszywane i po prostu wloznone w slupek czyli calosc nie jest monolitem. Kazde z kolanek mozna wiec swobodnie obracac i ustawic jak sie chce. Ok - to teraz powiedz mi jak rozwiazesz sprawe aby po ustawieniu calosc pozostala w takich pozycjach jak sobie życzymy - bo jesli dobrze rozumiem to kilka wstrzasów na wertepach i calosc nam zacznie opadac....
Komentarz
-
Jesli dobrze rozumiem slupek jest osobno obszyty i kolanka rowniez osobna obszywane i po prostu wloznone w slupek czyli calosc nie jest monolitem. Kazde z kolanek mozna wiec swobodnie obracac i ustawic jak sie chce. Ok
Zamieszczone przez lecOk - to teraz powiedz mi jak rozwiazesz sprawe aby po ustawieniu calosc pozostala w takich pozycjach jak sobie życzymy - bo jesli dobrze rozumiem to kilka wstrzasów na wertepach i calosc nam zacznie opadac....
I masz możliwość ewentualnie kiedyś jak by była potrzeba zmiany ustawien słupka. Odklejasz ustawiasz jak chcesz i znów podklejasz. Nic nie niszczac ani sie nie babrząc. W 2 minuty sobie to zrobić można :szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elemenateurpomysł naprawdę w dechę! nareszcie bez koszmarnych przeróbek można mieć fajnie zrobione wskaźniki.Koniecznie wstaw foty jak już będzie wszystko popodłączane i zamontowane.
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
neck99, dzisiaj fajne miejsce podpatrzyłem u znajomego w Passacie B5 , miał 2 zegary umieszczone w podsufitce obok lampki oświetlania środka , mogłeś je zapalić wciskają przycisk od bocznych żarówek ( do czytania )
Twoje też bardzo ładnie wyglądają obszyteByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
lec
dla mnie wszystkie takie wskazniki tylko szpeca kabine, no ale sa niestety potrzebne. Mozna jest tylko zamontowac tak aby jak najmniej szpecily Neck ma bardzo ladnie - ja zdecydowalem sie jednak na gotowy produkt i tez bede obszywal, ale po swojemu... tez sie pochwale. Swoje bede montowal przelom sierpnia/września.
Komentarz
Komentarz