nagły przyrost momentu obrotowego, co to???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sajmer
    Classic
    • 2005
    • 20

Ja wtrącę moje skromne zdanie" :są w strefie klubu regionalne info o spotach, w ramach których rozmawia sie o różnych rzeczach. więc po co tworzyć coś, co już istnieje.
    Rozłożenie możliwości moderowania forów regionalnych może skończyć sie tym, że moderowi/adminowi fora ogólnopolskiego nie spodoba sie sposób działania moda regionalnego i zacznie się jazda.
    Uważam, że nie ma sensu rozmieniania sie na drobne.
  • gima
    Drive
    • 2005
    • 48

Prosze kolegow o porade. Od jakiegos czasu obserwuje niepokojace przyrosty momentu obrotowego podczas przyspieszania. Dodam ze auto po sofcie u Marka, obecnie ok 133km.
    Objaw jest nastepujacy gdy zaczynam przyspieszac, powiedzmy tak na pol gazu w okolicach 2200 - 2400 obrotow nastepuje nagle przyspieszenie pomimo iz nie dociskam gazu. Wyglada to tak jakby wlasnie ktos dodal mu gazu do oporu. Nie wiem co to moze byc. Myslalem tez o potwncjometrze gazu ale cos mi sie zdaje ze sprawa moze byc powazniejsza. Wybieram sie do Marka z tym, tylko ze on strasznie zawalony robota wiec prosze o jakies wstepne sugestie kolegow, moze uda mi sie rozwiazac ten problem samemu. Zastanawiam sie czy to moze byc turbo??? (moze cos sie juz zapieka)...
    1,9 TDI Octavia II DSG

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Mieszek na turbine może delikatnie się zawieszać i daje ci kopa jak puści
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• HEX
        Drive
        • 2007
        • 59

Wstaw logi z VAGa, zobaczymy co znich wynika.
        RS6

Komentarz

• gima
          Drive
          • 2005
          • 48

Niestety logami z Vaga nie dysponuje, ale ta teoria z mieszkiem zaczyna mi sie podobac. Mozecie powiedziec jak temu zaradzic? Czy mozna samemu cos zrobic z tym mieszkiem?
          I wielkie dzieki Wam za pomoc. Jak cos jeszcze przyjdzie Wam do glowy to bardzo prosze...
          1,9 TDI Octavia II DSG

Komentarz

• rob555
            Rider
            • 2006
            • 748

Moze byc przeplywka albo sterowanie cisnieniem doladowania.
            pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
            hybrydowe wtryski i turbiny
            programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
            www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• koja86
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 3178

gima, podjedź do jakiegoś z Vagiem niech zczyta błędy a mieszek można wymienić
              Jesteś z warszawki podjedź na spota na pewno ktoś Vagiem będzie dysponował
              Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

Pracuję...