szkoda jak robiłeś fotki,to te 4 osoby już były w aucie,czy potem dosiadły :?:
AXR - ile do 100km/h po modyfikacji sterownika?
Zwiń
X
-
AXR - ile do 100km/h po modyfikacji sterownika?
Jakie będzie przybliżone przyspieszenie AXRa do "setki" po programie na 130-140KM?
Zamknie się w 10sek? I jaki będzie V max zarówno licznikowy jak i rzeczywisty - to pytanie tylko teoretyczne bo raczej nie ma gdzie pojeździć ponad 200 a poza tym OI to nie auto na takie prędkości :lol:
-
-
Adi20, na urządzeniu a'la Gtech - nie pamietam producenta, AXR na serii 118KM/272NM osiągał 10.07s po modyfikacji programu na 145KM/313NM 8,37s
oba czasy do 100km/h i zaznaczam że podaję je dla pokazania różnicy czasu przed i po programie niż dla ich wartości bezwzględnych bo z tego co mówią koledzy którzy mierzyli się na różne sposoby to trochę zbyt optymistyczne wersje
jedno ci powiem po programie AXR to jest szał i kropka
aha VMAXa nie testowałem, zrobię to dopiero na nowych oponach jak zrobie to dam znać - ale może kolega Garret się wypowie bo chyba poganiał AXRkę do maxa po wirusie
Komentarz
-
-
Adi20, u mnie w serii było 11,1s po programie 9,6s - mierzone stoperem :wink: Vmax wzrósł ze 193km/h do 203km/h (licznikowo) z tym, ze u mnie licznik b. mało zawyża te 203km/h licznikowe to 200km/h wg GPS.
Poszła by więcej gdyby V-tka była dłuższa :|Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
No dobra Panowie, usredniajac axr ze zmodyfikowanym softem ma 140 koni i 310 niutonow, do setki odpycha sie w ok. 9.5 sekundy. Robimy wiec czary mary, wrzucamy wieksze pompki, zakladamy wiekszy kulerek od aliego, wsadzamy wieksza sprezareczke i modyfikujemy soft. Wychodzi 180 konikow i 370 niutonometrow. To ile sie urwie do setki ? sekunde ? poltorej ? taki mod troche bedzie kosztowal, ma to kurde sens ? :?:pozdrawiam
Markowski
OI AXR 06 185@377
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markowskiNo dobra Panowie, usredniajac axr ze zmodyfikowanym softem ma 140 koni i 310 niutonow, do setki odpycha sie w ok. 9.5 sekundy. Robimy wiec czary mary, wrzucamy wieksze pompki, zakladamy wiekszy kulerek od aliego, wsadzamy wieksza sprezareczke i modyfikujemy soft. Wychodzi 180 konikow i 370 niutonometrow. To ile sie urwie do setki ? sekunde ? poltorej ? taki mod troche bedzie kosztowal, ma to kurde sens ? :?:
a czy warto płacić za tak poważnego moda? - zależy od pieniędzy potrzeb i pasji własciciela
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markowskiNo dobra Panowie, usredniajac axr ze zmodyfikowanym softem ma 140 koni i 310 niutonow, do setki odpycha sie w ok. 9.5 sekundy. Robimy wiec czary mary, wrzucamy wieksze pompki, zakladamy wiekszy kulerek od aliego, wsadzamy wieksza sprezareczke i modyfikujemy soft. Wychodzi 180 konikow i 370 niutonometrow. To ile sie urwie do setki ? sekunde ? poltorej ? taki mod troche bedzie kosztowal, ma to kurde sens ? :?:
zreszta zapraszam do mnie, jest niewiele wiecej - przejedziesz sie i ocenisz czy warto :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adi20. Dla mnie dużo przyjemniejsze jest jak auto ładnie odchodzi np. od 60km/h na czwartym biegu
[ Dodano: Czw 06 Wrz, 07 19:32 ]
może dla porównania: na setapie 150KM i 345Nm ze ślizgającym się sprzęgłem od dwójki wyszło mi 8,3s albo 8,1s do 96Km/h dokładnie już nie pamiętamNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markowskidobrygrzeswawa,
pomiar robiony pewnie gtechem ?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markowskidobrygrzeswawa,
pomiar robiony pewnie gtechem ?
stopera nie miałem :lol: :wink:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl