zwiekszanie mocy przy 245tys.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • espiotr
    Classic
    • 2008
    • 4

Żeby w Nowym Roku koła się kręciły, silniki ryczały, zdrówko dopisywało.....
  • fa1th
    Classic
    • 2007
    • 7

Gratka.pl to serwis ogłoszeniowy z kategoriami: nieruchomości, praca, motoryzacja, dom i ogród, zwierzęta, dla dzieci, moda i uroda, usługi, noclegi oraz inne ogłoszenia

Pierwsza co to co o tej octavii mysliscie ... Mam zamiar po nią jechać i pewnie tak zrobie... ale mam pewien dylemat... to jest 90konna octa( Bede chcial w niej zmienic na początku program... pozniej z czasem turbo i ic.... Czy ten silnik to wszystko wytrzyma... Mam wielkie obawy(( prosze o pomoc i rady.... z gory dziekuje!!

Komentarz

• sebasuperb
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1318

Jak już rozmawialiśmy, powinna wytrzymać... zreszta tu na forum kolega Aligator, przebieg coś koło 300tysi i moc ponad 230kucy i wytrzymywała
      [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• Ziomal
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 5841
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

fa1th, zdjecia to zdjęcia , samochód trzeba obejrzeć , poproś kogoś z OCP aby podjechał i zobaczył ten samochód.

Co to tuningu to ja bym już w to nie szedł , co prawda ludzie mówią że jesli zdrowy silniki to można , ale nie przy używanym samochodzie z takim przebiegiem :|
        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Moim zdaniem nie ma sie co martwic cene ciut jeszcze zbic i dowiedziec sie czy rozrzad byl robiony co 90 czy 120kkm i kiedy byl ostatnio wymieniany, bo cos mi sie zdaje ze po 120 pierwszy raz i drugi raz wlasnie trzeba by bylo zrobic

Druga sprawa silnik zawsze mozna kupic nowszy, mocniejszy itd, troche przerobek, ale bedzie jezdzic.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• sebasuperb
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1318

Dodam za kolegę fa1th, bo jestem zorientowany troszku w temacie tej Octy co zamierza kupić, treść ogłoszezenia: Auto w bardzo dobrym stanie po nie dawnym serwisie (wymiana całego rozrządu, olei, klocki, fitry itp.) Nie wymaga zadnego wkladu finansowego.

Czyli po wymianie
            [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• lukasz_octa
              Drive
              • 2007
              • 49

wg mnie z ceny by trzeba bylo zbic z 5 k ... chyba troszke za drogo

[ Dodano: Sro 29 Sie, 07 11:11 ]
              http://moto.allegro.pl/item227621092...at_zobacz.html nie lepiej coś takiego kupić ... tuning już masz zrobiony
              ASV 2005 r.
              150/320 Nm

Komentarz

• Tymon
                RS
                • 2004
                • 2970

fa1th, kupisz, zdiagnozujesz i będziesz wiedział dopiero czy warto.
                Moim zdaniem jak wyjdzie że wszystko ok, to jak najbardziej można ją lekko dłubnąć z tym że u sprawdzonych Tunerów.

Pozdrawiam
                Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

sebasuperb, Napisac mozna, mnie interesuje rachunek za czesci lub robocizne Nie ufam ludziom w tych sprawach
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• sebasuperb
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1318

Zamieszczone przez Maicroft
                    sebasuperb, Napisac mozna, mnie interesuje rachunek za czesci lub robocizne Nie ufam ludziom w tych sprawach
                    Ja CIę doskonale rozumiem i popieram, dlatego kolega miał jechac i obejrzeć, przejrzeć dokumentacje pojeździć etc

Tak tylko dla info zapodałem

Komentarz

• Hunter
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1655

lukasz_octa, głupio to nie wygląda, ale mam 2 ale:

1). auto zarejestrowane jako ciężarowe
                      2). spojler od razu do wymiany
                      3). wszystkie szyby przyciemnione i z atestem - no popatrz

Maicroft, zgadzam się. Bajeczki, że pół auta wymienione, a dokumentacji żadnej W tym przypadku nie ma co wierzyć na słowo, a szczególnie nie da sie zaoszczędzić na rozrządzie, który w pierwszej kolejności powinien pójść do roboty.
                      ...nie ma to jak Octavia :drive:
                      >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Hunter, BTW To tez ma kratke, wszystko z racji idiotyzmow naszego kraju, a pozbycie sie jej w tej chwili jest dalej z kilku wzgledow malo oplacalne. Poza tym, to jest ona juz tylko wetknieta i jak potrzebuje to wyjmuje i nawet udalo mi sie ja tak wsadzic, ze juz nie trzeszczy i dzwoni w czasie jazdy.
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Hunter
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1655

Maicroft, to niezły z Ciebie Mac Guyver Co zastosowałeś żeby nie brzęczała ta kratka??

Zamieszczone przez Maicroft
                          ma kratke, wszystko z racji idiotyzmow naszego kraju, a pozbycie sie jej w tej chwili jest dalej z kilku wzgledow malo oplacalne
                          domyślam się o co może chodzić z tą małą opłacalnością pewnie sprawy biznesowe

jedyną zaletą takiej kraty jest to, że jeśli ktoś wozi coś na półce z tyłu auta, to w razie gwałtownego hamowania nie leci to coś przewożonego w stronę kierowcy lub pasażera no i w/w korzyści (VAT i te sprawy)

dobra, ale kończę już OT :P

fa1th, na początku trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie do czego ma Ci auto służyć, bo jeśli rajdy to za mało te 90 KM, a jeśli patrzysz na aspekty ekonomiczne to polecam, bo silnik super oszczędny... i tak jak Tymon pisał - jak będziesz chciał "podkręcić" sprawdzisz gdzie trzeba i się dowiesz co jeszcze można wyłuskać po 240k km
                          ...nie ma to jak Octavia :drive:
                          >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• QBA
                            RS
                            • 2004
                            • 2646

wg mnie z ceny by trzeba bylo zbic z 5 k ... chyba troszke za drogo

[ Dodano: Sro 29 Sie, 07 11:11 ]
                            http://moto.allegro.pl/it...vat_zobacz.html nie lepiej coś takiego kupić ... tuning już masz zrobiony
                            :rofl Gdzie sa moderatorzy :?: :roll:

Komentarz

• Krzych
                              Rider
                              • 2005
                              • 671

Osobiście bardzo sceptycznie wierze w wiarygodnośc przebiegu na podstawie przeglądów w książce serwisowej. Szczególnie jak auto jest sprowadzone.
                              Bez problemu można kupić dowolną czystą książke serwisową, a piecząkte to zrobią w punkcie usługowym nawet nie pytając sie "po co?"
                              ZOBACZ
                              Jak sprawdzić autentyczność wykonania przeglądu jak jest lewa pieczątka?
                              Wielokrotnie miałem już auta z "udokumentowanym przebiegiem" według oczywiście książki serwisowej, a różnica w przebiegu z licznika i sterownika silnika duuuża.
                              Liczy się faktyczny stan auta, a nie tylko to co na papierze.
                              Lepiej kupić świadomie z przebiegiem 250tyś. niż być nieświadomym te ktoś "zrzucił" 200 tyś ....
                              DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                              www.chiptuning.katowice.pl
                              DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• fa1th
                                Classic
                                • 2007
                                • 7

byłem obejrzałem i musze przemyslec decyzje... na wszystkie wymiany są faktury papiery... serwsisowana ona byla w wawie polska salonówka... klima nie działała (podobno) tylko do nabicja.... ale jakby nie było te 90koni to troche mało... czasami lubie poszalec...

Komentarz

• lukasz_octa
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 49

hunter to fakt ... z tym atestem to troche lipa, co do spoilera to sie zgodze, ze jest odrazu do wymiany ... tez bym sie zastanawial, czy facet jak podnosil moc w octavi czy byl u jakiegos specjalisty, czy z kumple za "stodola" ... bo jak tak to silnik i turbina moga byc strasznie zajechane, ale ogolnie samochod mi sie podoba
                                  Jedynie chyba jak by przyciemniał szyby przednie metodą piecową to była by możliwość atestu ... tak mi się wydaje
                                  ASV 2005 r.
                                  150/320 Nm

Komentarz

Pracuję...