djczas w rezerwie na razie ale już nie mogę usiedzieć na miejscu nosi mnie
Podwójny tłumik Ulter'a w Octavii I
Zwiń
X
-
Podwójny tłumik Ulter'a w Octavii I
Witam wszystkich.
Chcialbym wymienic fabryczny tłumik w Octavii na cos sportowego.
Myslalem o dwustronnym, podwójnym dedykowanym tłumiku Ulter-Sport.
Zastanawiam sie tylko jaka bedzie roznica miedzy tłumikiem o srednicy 70 a 80 mm.
Oto link:
Producent tłumików sportowych Ulter Sport. Sprawdź naszą ofertę i kupuj produkty bezpośrednio od producenta.
na samym dole strony
numer katalogowy to: 125-404/07-2 dla srednicy 80 - pozycja 5
i 125-404/70RS dla srednicy 70mm - pozycja ostatnia.
Co polecacie?
Z góry dzieki.
Pozdrawiam
-
-
lec
-
slawas86, zanim zakupisz przeczytaj to : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=11053 - mamy u nich zniżkę :wink:Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
slawas86, mam coś takiego w swoim szkodniku a końcówki RS płaciłem 700zł z montażem efekt ciekawy i wydaje mi się że auto lepiej idzie powyżej 120km/h jeśli chodzi o głośność to nie ma różnicy na niskich obrotach tylko tyle że dymek leci z czterech rurek a nie z dwóchTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
witam.
mialem dolaczyc zdjecia ale jakos sie nie udalo...
byl problem z zamontowaniem tlumika i zalozylem tylko jedna strone.
niestety mialem maly wypadek i samochod w chwili obecniej wyglada tak...
www.octavia.jpg.pl
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzSamiec, wydaje mi się,że ktoś z tylu pod kątem wjechał w kufer.Popatrz na koło,musiała być spora siła,aby je przestawić.
Ale niech to wlasciciel wyjasni.
Komentarz
-
-
Witam. Wiec byla to barierka...
Jadac droga expresowa (obwodnica swiecia) jechalem lewym pasem zblizajac sie z duza predkoscia do dwoch samochodow jadacych prawym pasem. Byl to maluch i VW Transportet. Gdy znajdowalem sie w bliskiej odleglosci VW jego kierowca wiechal na moj pas chcac wyprzedzic fiata. Zrobil to w ostatniej chwili bez uprzedniej sygnalizacji, watpie czy wogole spojrzal w lusterko. Chcac unikac zderzenia gwaltownie zahamowalem. Samochod nie posiadal ABS'u. Mokra nawierzchnia spowodowala, ze kola sie zblokowaly. Jechalem na 5 biegu, nie zdazylem wcisnac sprzegla. Silnik sie zadlawil, zgasl. Sekunde pozniej zaczelo rzucac samochodem, jak sie okazalo wraz z silnikiem przestalo dzialac wspomaganie kierownicy i hamulec. Stracilem panowanie nad pojazdem, samochod obrocil sie o 180 stopni i uderzylem tylem samochodu w barierke. Samochody przede mna nie zatrzymaly sie. Stanely 2 samochody, ktore jechaly za mna, lecz kierowcy nie widzieli samochodow przede mna tylko mnie samego jak sie obrocilem. Chwile pozniej pojawil sie przypadkowo przejezdzajacy patrol policji. Z uzyskanych informacji od "swiadkow" panowie orzekli moja wine poniewaz powinienem hamowac pulsacyjnie.
Dostalem 100 zl mandatu i 6 pkt karnych, zatrzymano dowod rejestracyjny pojazdu.
Samochod ma oc i ac w hestii. Pan z serwisu skody wycenil wstepnie naprawe na 14 tys zl (samochod wyceniony przez hestie byl na 15 tys zl). Ubezpieczyciel orzekl szkode calkowita. Czekam wiec na dokladne wyliczenie z Hestii, ile wyplaca. W innym warsztacie oszacowano naprawe na 6 do 8 tys zl. W rachube wchodzi wstawienie cwiartki karoserii od innego samochodu, nie wiadomo co dokladnie stalo sie z belka/osia. Wiec na razie nie wiem czy jest sens podjac sie naprawy.
Wyciagam wiec z sytuacji nastepujacy wniosek...
Jezeli w przyszlosci ktos bedzie chcial sie wepchnac przede mnie lub wymusic pierwszenstwo ostatnia rzecza jakiej uzyje bedzie hamulec. Przynajmniej nie bedzie watpliwosci co do winy i nikt nie odjedzie z miejsca wypadku.
Po prostu zal mi naprawde dobrego samochodu straconego w tak bezsensownej sytuacji.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
slawas86, takie zycie niestety, moje wspolczucia, bo wiem co to jest walka z ubezpieczycielem :? Zycze Ci duzo samozaparcia, przyda sie, ponadto troche uporu i silnej woli - wszystko wywalczysz
Zlec takze wycene komus z PZMotu, pewnie wyjdzie wieksza, bo zaklady ubezpieczeniowe robia niesamowite manipulacje podczas wyceny wartosci rynkowej samochodu z dnia wypadku :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz