po prostu mogłeś kupić nową z paroma dodatkami, a nie PRAWIE nową
Orientowałem się, taka nowa to wydatek 68,3' PLN, czy jakoś tak. Dalsze dodatki to znów parę tysi więcej, a 6 dych to dla mnie maks (plus ponad 2 tysie ubezpieczenie).
Jeśli chodzi o oferty, to nie było porówywalnej opcji. To co było to wyższe modele, więc od razu droższe. Przejrzałem chyba wszystkie ogłoszenia dostępne w necie.
Jesli auto myjesz dosc czesto to wszystko co wmiecie sie z ulicy za ten odblask dla ciezarowek wyplucze sie, a od czystej wody blacha nie rdzewieje . Wygladem przypomina Poloneza do gory nogami.
Popieram kolegow, listwa w stylu Daewoo- Fso POLDŻER :P ale kazdy ma inny gust Mysle ze jezeli to bedzie dobrze doklejone, a nie nmocowane na paski tasmy m3 i niebedzie zalatywac woda to powinno byc ok, ale ja bym nieryzykowal. Pozatym niewiadomo co bedzie zima, moze jak woda zaleci i przyjdzie mroz to sie odklei i bedzie pasztet :P Moze sie tak zdarzyc.
Pozdro.
Plastikowy "okapnik" zrobił mi dziurę w lakierze . Co prawda na razie wyczyściłem podmalowałem, ale jest to dalekie od ideału. Kolor mojej Octy to granatowy metalik. No i rozwarzam pewne sposoby ukrycia tego "coś":
a/lakierowanie tylnych drzwi,
b/naklejenie np pasa czarnej folii,
c/założenie takiego cudaka jak na fotce u góry.
No ale na razie i tak przyjdzie mi chyba czekać z rozwiązaniem tego problemu do wiosny aż będzie cieplej na takie robótki.
No to pisz, ze tylna listwa od klapy. Ale jak on mogl zrobic ci dziure w lakierze. Rozumiem, ze poprostu w oklicach listwy wychodzi rdza :?: Na twoim miejscu bym pomalowal.
Jak to kupisz i założysz od razu wypisuj się z OCP :P
Masakra co za wiocha !!!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Nie będę zakładał takiej listwy. Ostatnio widzałem na drodze pod Kielcami, ciemnozielony-metalic Octę, na warszawskich numerach z taką listwą. Co do walorów estetycznych to nie bardzo toto wyglądało, ale za to jak była widoczna (była noc).
Nie polecam ani listwy ani logo odblaskowego OCP. Co do listwy wyglada niezbyt ciekawie a do logo odblaskowgo moga sie miski czepic. Wiem co mówie , a zrywanie logo na zimno nie jest takie latwe. Temat przerabiany w samochodzie innej marki ;-)
Mialeś szczescie , jak trafisz na upierdliwca to nie ma bata. Czesto maja latarki chodza i szukaja... Jak logo to nie odblask. Może w Polsce tak bardzo na to nie patrza ale na zachodzie lubia sie czepić. Dla zainteresowanych polecam zobaczyć stawki mandatów za zmiane lub zaslanianie oświetlenia pojazdu. Kodeks drogowy mowi co i jak z oświetleniem i niebiescy maja na co sie powolac. Powiem szczerze, że nie wiem jakiego koloru sa wlepy OCP ale wydaje mi sie ze nie czerwone ;-) Temat byl chyba na formum Jeepa ale glowy nie daje . Ja dalem delikatne odblaski na chlapaczach z tym nie bylo problemu.
Komentarz