W szukajce znalazłem tylko w off topicu info, że taki wynalazek ktoś na rynek wprowadził (i nie do końca dobrze opisał
Pytanie jest takie: czy to działa, czy w ramach zmiany softu można uzyskać taki sam efekt i czy naprawde po tunningu elektronicznym (podniesienie mocy i momentu obrotowego) można jednocześnie uzyskać zmniejszenie spalania. A jesli tak to czy są inne negatywne konsekwencje tej zmiany dla silnika....
miało być 101, było 120, jest 150+ i życie jest piękne
THE MAN WHO KNOWS (NOTHING)
pl0tr, w niemczech jest oferowany eco-tuning, program powodujacy zmniejszenie zuzycia paliwa przy zachowaniu podobnych do seryjnych parametrow, czy to dziala niewiem.
Cenowo nie rozni sie od normalnecgo chiptuningu.
Zamieszczone przez pl0tr
czy naprawde po tunningu elektronicznym (podniesienie mocy i momentu obrotowego) można jednocześnie uzyskać zmniejszenie spalania.
...tak, tylko nie jest zato odpowiedzialny specjalny program tylko kierownik, ktory zachowa stary styl jazdy pomimo lepszych osiagow.
Czyli jak jezdzisz tak auto spala.
Oferujemy chiptuning, serwis DPF, zwiększanie mocy i powerboxy dla aut na gwarancji, w leasingu. Indywidualne strojenie, pomiary na hamowni w Krakowie.
inna sprawa że to słowa producenta i trzeba by poszukać i poczytać opinii użytkowników na forach niezależnych (czyli właśnie u nas np )
Mozna tak softa wymodelowac ze wzrosnie sporo moment a moc minimalnie. Zakres obrotow uzytecznych bedzie podobny jak seria - moment dosc nisko miedzy 2000-3000 i jezdzac w takim zakresie rzeczywiscie bedzie mniej palic. Robilem cos takiego dla taxiarzy.
pozdrawiam
Diagnostyka i tuning hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG www.tune-up.pl
Czyli - podsumowując - ten sam efekt można uzyskać wirusem.
Swoją drogą ciekaw jestem czy ktoś z OCP testował tego ecoboxa i na ile obietnice sprzedawcy się sprawdzają
miało być 101, było 120, jest 150+ i życie jest piękne
THE MAN WHO KNOWS (NOTHING)
jak dla mnie to ecoboxy itp. to tylko strata kasy...mi octavia na dosyć ostrym setupie pali mniej niż seria....tzn. pali więcej jak jade szybciej niz 180km/h - seria szybciej nie jedzie :lol:
Komentarz