problem z tylnimi lampami w o2 polega na tym ze tam nawet o tym czy dana zarowka ma byc wlaczona decyduje komputer - wiec zamienniki beda musialy albo oszukac komputer albo z nim wspolpracowac. Co powoduje ze lampy nie beda tanie bo trudniej je wykonac.
problem z tylnimi lampami w o2 polega na tym ze tam nawet o tym czy dana zarowka ma byc wlaczona decyduje komputer - wiec zamienniki beda musialy albo oszukac komputer albo z nim wspolpracowac. Co powoduje ze lampy nie beda tanie bo trudniej je wykonac.
Na wszystko są sposoby :wink: zakładasz modulator Can i już działa
[ Dodano: Nie 16 Gru, 07 20:04 ]
tak tez fajnie wygląda ....
Witam dzięki kolego chciałem zobaczyc jak to wygląda a tu kilka osób na dzień dobry krytyka,zamiast pokazac{jeśli mają) jak to wygląda albo znją linka i tyle chciałem dzięki kolego za fotki.
PiotrekDK, w nowym A6 Avant :?: Widzialem tyle, ze na Allroad-dzie no ale to jest to samo. Podsumuje krotko. Genialnie, fanomenalnie, kozacko wygladaja :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech :twisted: 8) k
PiotrekDK, w nowym A6 Avant :?: Widzialem tyle, ze na Allroad-dzie no ale to jest to samo. Podsumuje krotko. Genialnie, fanomenalnie, kozacko wygladaja :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech :twisted: 8) k
oczywiscie ze w avant LED baglygter (tylne swiatla LED)
ps. octavia pewnie dostanie diodowe po liftingu :szeroki_usmiech
...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
A poza tym istnieją jakieś diodowe do O I w kombi?? Też szukam!!
[ Dodano: Sro 19 Gru, 07 18:01 ]
poproszę o jakiś link do tych doidowych do O II
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
gachul, popieram Cię w całej rozciągłości , tez uważam że tylne lampy w O2 są jednymi z najładniejszych jakie można teraz spotkać . chodzi mi oczywiście wtedy gdy są włączone światła...
gachul, popieram Cię w całej rozciągłości , tez uważam że tylne lampy w O2 są jednymi z najładniejszych jakie można teraz spotkać . chodzi mi oczywiście wtedy gdy są włączone światła...
No jak tu sie nie zgodzic... tak "mocarnie" z tylu to wyglada .
Aczkolwiek podswietlenie diodowe ma swoje plusy, jak widze jak jakas audica ledami przedemna hamuje, to widac, ze czas zapalania sie diodek jest duzo krotszy od czasu zapalania sie zarowek, co generalnie nie pozostaje bez wplywu na czas reakcji kierownika za takim pojazdem. W kazdym razie fajna sprawa do kazdego auta, do OII tez, ale zawsze te 200 ms wczesniejszej reakcji ludzow za toba moze uratowac kufer, a na pewno zmniejszyc dizaster.
palioza, z czasem reakcji mogę się zgodzić, ale pojechać w korku za takim autem z automatem to zadna przyjemność - wali po gałach, niestety diody mają bardzo skupione światło i jest to uciążliwe na dłuższą metę.
Aczkolwiek podswietlenie diodowe ma swoje plusy, jak widze jak jakas audica ledami przedemna hamuje, to widac, ze czas zapalania sie diodek jest duzo krotszy od czasu zapalania sie zarowek...
Z szybkim czasem reakcji tylnych lamp LED-owych związane są jeszcze dwa zjawiska nazwijmy to "psycho-optyczne".
Pierwsze to to, że moment zapalenia wydaje się oku/mózgowi jaśniejszy niż późniejszy poziom świecenia ciągłego ( tak jakby w momencie zapalenia diody dostały na ułamek sekundy większy prąd niż później po zaświeceniu).
Drugie to to, że LED-y zainstalowane na światłach pozycyjnych nie świeca światłem ciągłym tylko szybkim przerywanym ( kilkadziesiąt Hz ), wyglada to tak jakby delikatnie "drgały" co jest dużo bardziej zauważalne dla oka niż światło ciągłe...
Drugie to to, że LED-y zainstalowane na światłach pozycyjnych nie świeca światłem ciągłym tylko szybkim przerywanym ( kilkadziesiąt Hz ), wyglada to tak jakby delikatnie "drgały" co jest dużo bardziej zauważalne dla oka niż światło ciągłe...
no, zgadza sie, tak samo np w OII (nie iwem jak w OI) "drga" podwietlenie deski rozdzielczej, spowodowane jest to tym, ze diody nie sa zasilane pradek stalym, a przemiennym (jasnosc swiecenia uzyskuje sie tutaj regulujac wspolczynnik wypelnienia).
no, zgadza sie, tak samo np w OII (nie iwem jak w OI) "drga" podwietlenie deski rozdzielczej, spowodowane jest to tym, ze diody nie sa zasilane pradek stalym, a przemiennym (jasnosc swiecenia uzyskuje sie tutaj regulujac wspolczynnik wypelnienia).
Dla uściślenia: nie przemiennym ( czyli zmieniającym polaryzację ), tylko stałym, ale tak jak napisałeś impulsowym ( sygnał prostokątny ) ze zmiennym wypełnieniem ( tzw. regulacja PWM ).
Komentarz