Filtron K1006 zdaje się za 30 PLN
o ile spada moc
Zwiń
X
-
o ile spada moc
witam wszystkich mam pytanko , czy na felgach 17 [225,45opony ] jest mniej mocy, przykladowo moja skoda pojedzie 180kh [ konikow 90 ] , to po zalozeniu tych kolek o ile bedzie mniej i jak zprzyspieszeniem czy jest to wyczowalne ze jest gorsze. a czy rozmiar jest 5x100 w 2002 roku bo nie jestem pewien . dzieki za pomoc. :idea:
-
-
gryzli, moc nie spada tylko wzrastają opory toczenia co sie przekłada na większy opór podczas napędzania samochodu zmniejszenie osiągów będzie zauważalne ale nie aż tak dramatyczne. Do tego wzrośnie spalanie. Do kół 17 dobrym rozmiarem jest 205/50 co do rozmiaru to jesli nikt nic nie grzebał to jest 5x100
Komentarz
-
-
na 205/40/17 i tyl 215/40/17 odczulem ze auto sie lekko zamulilo, vmax praktycznie sie niezmienil. obcieranie zalezy od szerokosci felgi i odsadzenia(et) 7,5 et32 wyglada bardzo fajnie bo jest na rowno z karoseria, przy czym wogole nieobciera ani przod ani tyl.
polecam www.carbibles.com/tyre_bible.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gryzliniewiem za bardzo co to za alusy ale jest ztylu na feldze napisane 17x7jjA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
gryzli, 205/50 R17 # 7Jx17 ET 38 jak się nie mylę. Z tym odsadzeniem trzeba bedzie sprawdzic czy nie bedzie ocierać.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86Zamieszczone przez djczasja mam 17 ats aquila z 205/50/17 oponami
Staszek u ciebie na tych oponkach będzie około 0,77% błędu a na 225/45/17 około 0,3% błędu
ta roznica w procentach w porownaniu z tym ile przeklamuje licznik na tym co wyjedzie z salonu jest lekko pol smieszna :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cieplakna 205/40/17 i tyl 215/40/17 odczulem ze auto sie lekko zamulilo, vmax praktycznie sie niezmienil. obcieranie zalezy od szerokosci felgi i odsadzenia(et) 7,5 et32 wyglada bardzo fajnie bo jest na rowno z karoseria, przy czym wogole nieobciera ani przod ani tyl.
polecam www.carbibles.com/tyre_bible.htmlTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Spalanie
Witam, a ja mam takie pytanko, niechciałem otwierać nowego tematu, bo pewnie admin odrazu by go usunął twierdząc że gryzie opcja "szukaj",
czy ktoś z was zastanawiał się nad modyfikacjami, związanymi ze spalaniem ?
bardzo lubie swój silniczek, wczesniej jeździłem kolegi autem 1.9 SDI, zszedłem nim rekordowo do 5.2 litra na miescie, oczywiście autko napakowane magnetyzerami, dodatkowymi podgrzewaczami do paliwa, chyba zamontowaliśmy wtedy ok 12 magnetyzerów, 8 w silniku i 4 przy baku z paliwem
Ale zbaczam z tematu, czy ktoś sie orientuje w chipowaniu ? wiem że można jeszcze mniejsze spalanie osiągnąć kosztem 2-4 kM, ale dla kolejnego litra mniej warto !
niezalezy mi na mocy, jezdzę bardzo spokojnie, moja ledwo 3 miesięczna Octavia II niewidziała większej prędkości jak 130 km/h
oszczędzam silnik, zresztą jeszcze niejest dotarty, mój rekord tą Octavią to 3.9 litra przy prędkości 107-115 km/h
wszystkich zainteresowanych tym tematem zapraszam na moje gg XXXXXX
Ach jeszcze z innej bajki, co z biodieslem do Octavii II ? przy wlewie wyraźnie pisze przekreślona "bionafta", ale gdyby tak ze 2 podgrzewacze przed silnikiem wstawić i jeden od baku ?Skoda Octavia II grudzień 2007 1.9 TDI 110 kM
rekord trasa 3.9l miasto 5.2l
szaleństwo trasa 6.3l miasto 11l
ekonomia trasa 4.5l miasto 6.5l
normalna trasa 5.0l miasto 7.0l
Komentarz
-
-
Azrael, niechce cie urazic ale z twojego postu wynika ze nie wiesz o czym piszesz np:
Zamieszczone przez Azraelautem 1.9 SDI, zszedłem nim rekordowo do 5.2 litra na miescie, oczywiście autko napakowane magnetyzerami, dodatkowymi podgrzewaczami do paliwa, chyba zamontowaliśmy wtedy ok 12 magnetyzerów, 8 w silniku i 4 przy baku z paliwemZamieszczone przez Azraelprzy wlewie wyraźnie pisze przekreślona "bionafta", ale gdyby tak ze 2 podgrzewacze przed silnikiem wstawić i jeden od baku ?
Zamieszczone przez Azraelczy ktoś z was zastanawiał się nad modyfikacjami, związanymi ze spalaniem ?
Odnosnie pierwszej czesci powinienes sie teoche oczytac w odpowiedniej literaturze technicznej lub co najmniej uzyc opcji szukaj (np.magnetyzery) a nie wypisaýwac
plotek motoryzacyjnych
Skoda Octavia II grudzień 2007 1.9 TDI 110 kM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AzraelWitam, a ja mam takie pytanko, niechciałem otwierać nowego tematu, bo pewnie admin odrazu by go usunął twierdząc że gryzie opcja "szukaj"
Na tym forum administracja jest wyrozumiala dla nowych osób i co ciekawe tu nigdy nic nie jest kasowane.
Nawet ustalilismy taki regulamin, zeby starzy userzy nie "niszczyli" nowych chamskim odsylaniem do szukajki.
Ale na niektorych to nie dzialalo i trzeba bylo sie z nimi pozegnać.
Takie zycie.
Generalnie witamy serdecznie na naszym forum...
Zaprosilbym na spoty wrocławskie, ale tam jeszcze ktos moze Cie odesłać do szukajki, albo naklejki nie przyznać. Dziwny jest ten świat.
W razie porblemów zapraszam na priv do mnie lub któregokolwiek z adminów/modów.
TDI 205PS
Komentarz
-
Komentarz